Tänään täällä:

   Voi tätä ihanuutta. Likat tykönä. Kaikki kolme kerralla.

   Kun tänään iltapäivällä tultiin takasin miun tykö jäätiin ulos touhuumaan. Siellä vierähti tovi jos toinenkin. Tytöt peuhas lumessa, laskivat mäkeä ( tuossa olemattomassa lumessa pihanmaalla! ), tekivät puuhiaan. Vanhin kävi välillä naapurissa ulkona ystävänsä luona touhuumassa. Mie lämmittelin samaan aikaan tuppaa, kannoin uusia puita sisälle valmiiksi kuivumaan uunin seuraavaa lämmitystä varten ja takkapuita huomen aamun takan lämmitystä varten. Siinä sivussa rustasin sivuportiin yhden laudan paikoilleen, naapurin täti kävi avittamassa ( nosti kanssani ylisiltä alas ja sitten paikoilleen saranoille ) pääporttien laitossa paikoilleen. Ja tein muutamia muita hommia autotallin puolella... ajatellen mahdollista tulevaan muuttoani pois tästä talostani...

   Sitten siiryttiin sisälle. Tein ru´uan, purin tyttöin viime yön pedin ja tein uuden tuonne kammariin. Siskonpedin.

Siskonpeti%202014.3.3.-normal.jpg

Sinne tuli kolme "sänkyä" mutta näyttäs että mahtus sinne vielä lissääkin kavereiksi nukkumaan... jos vaikka ne likkoin serkut sinne kupsahtas tässä hiihtoloman aikana...

Syötiin, juotiin ja laittelin ma kyökin lämmä ( saunan lämpiimään: sanonta juontaa juurensa ajalta jolloin ns. erilainen tyttäreni asui viellä kotonamme ja hän piti niin kovin saunassa käynnistä että jos joku sanoi sauna-sanan ääneen niin hän riisui heti vaatteet päältään pois ollen heti sillä sekunnilla valmis kylpemään - joten kehittelimme korvaava sananen tilalle. Siihen valikoitui "kyökki" vaikka oikeestihan se tarkoittaa keittiötä. ). Imuroin himpun huushollia poikani pois muuton jäliltä. Ja pyyhkäsinpä pölytkin pois hänen jäliltään hänen vaatekaapeistaan.

   Saunottiin, pitemmän kaavan kautta. Nautiskeltiin löylyn lämmöstä, tyttäret veden riemuista ja leikeistä suihkun puolella.  Viimosena riemuna tuttu rituaalimme: räiskyteltiin ja lätsyteltiin viimoset veet lattialla jalkojemme alla: " Lits, läts, lits, läts."

   Sitten iltaa huipennutettiin syömällä iltapalalla mango-persikka viiliä ja ihan lopuksi appelsiinijäätelöä tuvan lattialla. Olipa ihanaa!!

   Nyt katellaan joukolla Putousta töllöstä, surffaillaan yhden tyttäreni ( siis tyttöin tädin ) luokse netin kautta maapallon toiselle puolelle Thaimaahan asti. Kohta Nukku-Matti kutsuu itsekutakin vuorollaan siskonpetiin köllölleen odottelemaan huomen aamua ja kovasti odotetettavaa reissua mökillemme kevään ensimmäiselle makkaranpaistoreissulle.

18.3.2007.%20makkaran%20paistossa%20Kump

             Tää onnea on!