2015.3.1.%20maailmankatolla..jpg

   Tässä päiviä muutamia sitten kun pistelin happee haukkaa ja tassuain toisen eteen tupsutellen nuhanenälläin, limat nielussa, kohti tyttäreni asuinsijoja tuonne melkeinpä seittimisen kilometrin päähän niin mietimma siin samalla taasen syntyjä syviä, ja sitäkin et kuis maaliskuu on muutamissa jutskissa ollut maallisissa matkoissain mukana.

   Kaksikymmentäyhdeksän vuotta sitten lähdin linja-autolla siskoni kera kohti Hankoa kummitätini luokse hiihtoloman viettoon. Ja siin samoilla ajoilla alkoi biologisten lasteni isän ja miun seurusteleminen.

   Kaksikymmentäkuusi vuotta sitten näin maaliskuun jonain päivänä sai alkunsa toisiksi vanhin tyttäreni miun. Samaten ovat saameet alkunsa äitini miun ( 74 vuotta sitten ), siskoin miun ( 51 vuotta sitten ) ja vanhimman muoskani muksu ( 11 vuotta sitten ) sillä hekin ovat syntyneet joulukuussa.

   Taijettiimpa sitä kaksikymmentäviisi vuotta sitten maaliskuun kinoskien keskellä käyvä ostattelemassa Majaani Matalaistakin. Siellä se ypö yssiksensä vuotteli hankiin keskellä ostajaansa.

   Yhdeksäntoista vuotta sitten maaliskuun kieppeillä oli kahden poikain kastajaiset.

   Olikohan se maaliskuun tietämillä viitisentoista vuotta sitten kun avioeroni vahvistui?

   Yhdeksän vuotta sitten maaliskuun aurinkoisilla keleillä vietettiin miun pyörehiä vuosia juhlien niitä ihan kivasti. Noin niin kuin isomman sorttisesti.

   Samaten yhdeksän vuotta sitten maaliskuussa ( päivä synttärini jälkeen ) isäni tappoi ittesä miun kuulteni...

   Kolme vuotta sitten maaliskuussa olimme puolisoni kera Kemin Lumilinnassa reissulle - ja miulla oli sellanen ihanainen oksennustauti mukanain.      

   Kaksi vuotta sitten maaliskuun ihanina aurinkoisina päivinä nautittiin puolisoni kera pitkistä, ihanista kävelyreissuista mettäteitä pitkin.

   Vuosi sitten näihin aikoihin alkoi myös aikaslailla toinen jutska vakavoitua...

   Ja vuosi sitten näin maaliskuussa ei ollut näillä korkeuksilla Suomemme maata lunta oikeestaan laisinkaan.     

  Että on tästä maaliskuusta moneksi.  Moneksi merkkipykäläksi elämääni. Varmaan täsä matkain varrella on ollunna monta mutai jutskaa mut noi on ne ensimmäisinä mieleeni tulevat jutut. Mitähän tulevaisuus tuo tullessansa? Tänä vuonna toin Majani Matalaisen kosteus-juttu ja ensi vuonna jos Luoja suo, miun pyörehet - taasen.