2019.8.29.%20P%C3%A4iv%C3%A4ll%C3%A4%20k

   Nyt se sitten koittaa. Se lähdön hetki jota olen nytten vuottanut kuin kuuta nousevaa - jota nyt en oikeestaan vuota kun vasiten tiedän että se nouseva kuu ( kun Kuun Kummajainen kääntyy nousevaksi pimiästä hetkestään, ja sitten myöskin se kun Kuu Kummajainen on kokonansa täysi - nämä kunpainenkin hetki siis itseasiassa ) aina miuta valvottaa eikää anna nukkua Mummeron väsyväisen. Pöh! Muttas näinhän nyt kuiteskin aina pruukataan sanoa ja vertailla, jotenka sanottakoon nyttenkin sit näin: "...kuin kuuta nousevaista.". Piste.
Pääasia ettäs asian ydin tulee selväksi - eiks vaine?
   No, muttas siis... se H-hetki koittaa kotvasen kuluttua. Ja vuotan sitä hyvillä mielin.
Kaik koissain, Majassain Mahtavaisessa, Humisevallaharjulla tällä, on aikaslailla kohillansa. Enää puuttuvi viimo hetken pakkaamiset, evähin mukaan laitot ja katsomiset....
Missi muuten Luodolla sanotaan neuvoksi nyttemmin ettäs "osta sitten ru´uat tullessasi mantereelta"? Miksi mantereelta - miksei sieltä Luodon kaupasta? Onkoo kyse siitä että pyritte/pyritään pitämään oma kauppa "virus-vapaana vyöhykkeenä" kun emme me muualta tulleet mene/tule sinne "ilma ja tilaa" sotkemaan mahdollisilla mukanamme tulevilla viruksilla, vahi miksi sitten?
Toki, eihän tuossa nyt mitään ole ylimääräistä vaivaa; helpostihan se kaupassa käynti luontuu mantereellakin. Ei siinä mitä. Hepo Hopia kyl jaksaa sen matkan kantaa taakkaansa tuota vähäistä minkä miekin sieltä, sitten kunne tulen, kappahan mukaani. Se vaine ettäs kun ajattelee näin niin kuin esim. talaudellisesti ( tietty terveys ennen taloudellisuutta! ) niin eikös ne eurot sinne Luodollekin kelpaisi kun isse kukin käyttäisi sitä/niitä lähikauppaa/kauppoja?

   Lähtöpäkuopissa hyvinkin. Kyllä.
   Aamusella anivarhain ensinnä koulasin nuita miun taimenia taasen uusiin puihin. Osanen vaati tukea uutta keppisten kera, osanen sidontaa olemasa oleviin keppeihinsä. Osanen taasen oli todennut ettäs ei kandee, ei sit milläskänä kandee, elämäänsä "tuhlata" tähän Maailmaamme Avaraan ja oli tehnynnä itsarin, heittänyt "kanttu-veit" ja "poistunut poies päiväjärjestyksestä" ihan omaehtoisesti. Joten ne potit sitten otimma ja tyhjensin ( laskin muuten ettäs seitsemän tsipaletta oli niitä yhteensä ) poies. Laittelimma niiden mullat-hyvät sitten henkiin herkiävien taimemien hyödyksi, niihin omiin potteihinsa, entisten multainsa lisukkeeksi.
Kasselin ja hoisin myöskin kaik laskut poies. Eipähän tarte "arkeen tarttua" kiinni reissun päällä ollessa.
   Ny huokasen, syön, vedän kaffeet lärviin, jne..
   Ehtoommalla sitten on vuorossa kaiken kasaan hiissaminen, tsekkaus et kaik on yhes´ koos´, ja pakkaaminen.
Lähtö-sauna. Tietenkin! Senkin viel teen; ihanuutta. Kavuta, kivuta, ylisille lämpimille noille. Olla ja lillua. Jokahinen "niemi, notko ja saarelma" saada puhtahaksi. Ja jalkaset siin samalla hoidella; kraps, kraps, krapsutellen pohjat jalkaisteni näiden.
   Aamusella sit töpselit seinistä irti; jos sattuu Ukko Ylimmäinen "kolukärreillä" Taivahankannella ajelemaan poissa ollessain, niin ei sattuis vahinkoa täällä Maan Matosten joukossa - ne kun ovat sen verta lämpenevää nytten lupailleet nuo Ilma ja Tieteilijät jotta eihän sitä koskaan tiedä milloin jysähtää...?
Kukkasein nämä kaikki viel vosekkia ja kastella. Sekä samalla toivoa, rukoille, unelmoida, jotta sijais-hoitajansa kaikkia näitä kukkasiain hoivaa ja hoitelee hyvin. Puhuu ja juttelee niille ( jota en kyl isset koskaan tee! ), sekä ennen kaikkea - muistaa KASTELLA niitä! Elikkäs siksipä siis sit jännitän koko reissuin ajan notta mitä tuleman pitää kussa kotidun kotiini tänne uudemman kerran? Ovatko kukkaset suuressa, ennen näkettömässä, loistossansa, vahi ovatko ne kaikki kuolla kupsahtaneet; kaik Kuolon omia?

   Keliä hyvää on lupaillut ajallein tuolla.
   Ilma ja Tietilijät ovat atvailleet nytten että vihoin ja viimein olemma tällä Telluksemme tällä levelillä, "palaamassa" "normaaliin päiväjärjestykseen" ja siten lämpö sekä tila heiluisi nytten lähitulevaisuudessa jo likemmä toisessa kymmenessä ja ennen kaikkea siellä sen loppu päässä! Wau, olisipas hyvä tulema reissuin kannalta!
   Se vaine ettäs samaan henkkevän vetohon sitten kyselen mielessäin jotta mitäs mie "puen päälleni"?! En tiedä olisiko kaks´ lahkeisena samaista pulmaa olleskana olemasa muttas olemma "vain" tällainen yks´ lahkeinen ja vaikken olekkaan mikään vaatefriikki tahi muutoin vaikkas vaine muodin mukaan heiluvainen hemmo, niin siltikin - mitä "puen", mitä mukaani pakkaan?
Onkohan Luodolla ilma ja tila tähän aikaan vuodestamme mikä? Kun en ole ennen koskaan näin keväiseen aikaan siellä käynyt, niin olen hyvinkin epä ja tietoinen. Surku. Eikää ole kenkää jolta kysellä moista jutskaa, ei kenkää joka avittaisi Mummeroa tätä kysyväistä. Pöh!

   Luulen, toivon, hartahasti että seuraava skriivauksein tänne tapahtuukin ( sitten ) täten Luodolla ollen jo.
" "Toivossa on hyvä elää: "sanoi täi tervassa." - toivossa, suuressa, väkevässä, eläissä ja "jälleen näkemisen toivossa".... mitä kaikkia sanontoja näitä nyt onkaan... See you later, alligator!