Kenkä ei siedä valitusta niin NYT hypätköön tään kirjoituksein ohitse sillä nyt annan tulla sit viimeisen päältä, sen mitä Mummero tää taitavi!

   Se ettäs käväisin röngtenissä ja ultrassa sekä ettäs lekuri tuo saneli pintapuolisesti ettäs mikä meikä Mummeroa vaivaisi kenkä ties, niin saipas se taasen Mummeron tään, elikkäs miut, aikas alalukemille!
   Miksi, oi miksi olen ( nuoremman siukkini ohella ) saanut näin "ihanaiset" geenit osaksein? Miksi se kaikki mitä ihminen voi osata "haaveilevansa" osallensa, niin sen olen sitten saanut!! Miksi, oi, miksi?
   Juuri kun olen täsä henkisesti "valveutunut" et siipein levitän ja Maailmalle Avaralle lehahdan kera haaveideni niin nyt sitten pitää alkaa ottaa ( kenties ) takapakkia ja peruuttamaan näitä suunitelmia. En tosin ihan tältäänsä... Viel mie käväisen katsomassa tuolla Maailamlla Avaralla jo ensi endiin sovitut jutskat ja sitten katselen ettäs oliskoo miusta vahi eiköö olisi...?
   Ja miksi sitä ihmisen pitää tulla vanhaksi ja täten sitten potea kaiken maailman kolotuksia? Miksi?
Eiköö tuo olisi viisasta ettäs ihminen vaine porskuttas etiäpäin vaine entisillä "lasteillaan" ja kaikella sillä viisaudellaan mitä matkalleen rappuunsa saanut on tallustaissaan Telluksellamme ielleh-järilöih?! Mistä se olisi poissa?
Ei ainaskana siitä ettäs maailma kansoittuisi täyteensä sillä eiköös nuo "herrat ja narrit" juurikin paasaa siitä kuin on Suomemmekin maassa kohta väestökatoa jos ei saada suomalaisia itse sikiämään lisää tahi sitten muutajia uusia tulemaan kansamme väliin!
Joten olisiko tuo nyt niin kauhiaa jos ihminen olisikin luotu Ukko-Ylimmäisen tiivoilta, hivenen ikuisemmaksi, hivenen parempi kuntoiseksi näin iäkkäämpänäkin?

   Miksi, oi, miksi... sitä onkaan laitettu ihminen ( miekin siis ja vasiten MIE! ) potemaan "ihmisen ikävää toisen luo"?
   Voi, kuis tekisi mielein miun nyttenkin ottaa yhteyttä ja kertoa kaikki tää tuskain toiselle... Muttas kun ei voi...
   Miksi siis onkaa tehty ihminen tällä viisiin kasahan ettäs sitä potee tuskaa, ikävää, suurta toiseen? Miksi ei ole luotu alkujaankin Maan Matosta kova "kuoriseksi", tarpeeksi kova "kuoriseksi", jottei hän mm. tällattiis ikävää potisi olleskana?
Olisi kuin mikähin betoniseinä, vuori ( jonka sen Muhemmedin pitis sitten valloittaa - eikää kun tykönsä mennä... ) vankkumaton, liikkumaton. Sellainen supi suomalainen Jääräpää! Ei puhu, eikää vasiten pussaa...
Eikös vaine olisikin Maailmamme Avara paljon paree? Tahi ainaskin ihmisen piskuisen paree OLLA tällä Telluksellamme kun ei "tarviis" mitään tuntehiaan mihkään jurtskaan sotkea!
   Tosin sitten voinen kuvitella, ajatella, jotta sit kyl olisi varmaan tää Tellus jo "taputeltu" ajat sitten: ihmis-parka olisi jo aikoja sitten ( ammoisina aikoina, maailmamme alussa jo ) tappanut aivan tunteettomana Kulkijana Kummajaisena toisensa henkkiltä ja sit siin samalla tuohonut koko Telluksemme - lopettanut tyystin olemasa olomme!

   Miksi, oi miksi, erikoislekurilla käynnit maksavat maltaita?
Tiedän - ne ovat erikoistuneita alalaansa mutta siltikin... se on paljon Matti Kukkaroisesta.
   Miksi, oi, miksi, talvi tulevi jo nytten? Juuri kun miulla alkaisi olla aikaa lähteä Maailmalle Avaralle, ja valokuvaamaan syssyn ihanaista väriloistoa... Myöhästyin - surku.
   Missi, oi, missi, Sini-tuote-kaan ei ole luotu kestämään iäisyyksiä: siivellinen pyykinkuivausteline sanoi juurikin "kpaut".
   Missi, oi, missi, pitää ihmisen vanhetessa ( ja nyt puhun yksi-lahkeisista ihmisistä ) potea menkkojen kera sitä että olla vahi ei olla? Olla kuukautisia vahi ei olla? Miksi ne ei voisi vain loppua, ja se siitään. Piste. Miksi miitä pitää vuotella, vartoo, ja miettiä että tullakko vahi eiköö tulla? Olisi joko-tahi, ja se siitään.
   Miksi, oi, miksi, sähköiset kattolamputkaan eivät ole iäisyyksiä kestäviä? Miksi niitä saapi rustata uusiin uskoihin ja petrailla ain silloin tällöin jotta kestäisivät? Vasiten ne polttimonsa! Nekään kun eivät kestä vaik kuin nuo nykyaikaiset led-polttimot olisi "luotu" iäisyyksiin olevaisiksi!
   Miksi, oi, miksi, asuntokauppa ei liiku ielleen tällä levelillä? Saisin tään Majani Mahtavaisen myytyä... ja kenties piskuisempaa issellin hankkia.
Ja miksi asunnot maksavat niin PALJON? Luulisi tuota ettäs ihmisen perustarpeisiin kun kuuluvi että olisi sen neljä seinää ynpärillään, lattia alla ja katto yllä, niin sitä niin kuin jokahinen oman kolonsa jostain tarvihtee = olisi antaa, luotu, niin ettäs kaikilla olisi mahdollisuus omaan koloon ja omaan oloon? Mutts kun ei, ni ei. Sitä vaine kaik yrittää saada ropoisensa kasaan toisten tarpeista.
   Miksi, oi, miksi, se tää ihmisen keho ( Mummeron tään allekirjoittaneen vasiten ) on tehty sellattiis ettäs vaik´ kuin sitä "rääk-kää-kää", ja yrittää sitä muokata, jumpata, niin se ei sen kummempaan oloon tahi muotoon, taivu? Se-ja-sama, et vaik´ päällänsä seisoisin niin jokahinen mutka, mäki, ja laakso ( puhumatikaan kaikista muhkuista, kumpareista, läskeistä, alleista ja lalleista ) olla ja pysyvi paikallansa! "Stypid!"
   Ja miksi, oi, miksi... tää Mummero menee nyt ja laittavi saunansa lämmä?
On, kun... voin ja pystyn! On onni omistaa oma sauna, on onni olla "olemattomana" ja siten sitten vaik´ näin päiväsellä lämmähyttää saunansa piskuisen sekä sitten aikanaan kavuta ylisilleen löylyihin lämpimiin! Wau!