Täsä on tätä tautia "pidellessäin paikallaan" alkanut tehdä mielein miun aitoja Korvapuusteja, muttas ko en voine ihan oikeita syödä ni teinpähän sitten näitä taasen tavanmukaani Kaiketonna:
2kpl kananmunia
1/2dl käyttämääsi sokrua tai muuta vastaavaa imelää...
5-6dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
3tl leivinjauhetta
sopivasti kaardemummaa
50g kasvisleivontarasvaa pehmitettynä
2,5dl riisimaitoa, vettä tai muuta nestettä
-
n.50g kasvisleivontarasvaa
käyttämääsi sokrua
käyttämääsi kanelia tahi jotahin muuta kanelia
-
kananmunaa
jotahin sokrua viel pintaa varten jos halajat
- Vatkaa kananmunista ja sokrusta kestävä vaahto.
( Voit kirjoittaa vaahdon pintaan sillä vaahdolla vaik´ oman nimesi )
- Lisää joukkoon käsin lusikalla käännellen osa jauhoista, leivinjauhe ja kaardemumma.
- ...sitten sulatettu rasva...
- ...jauhoja ja "maitoa"/nestettä...
- ...sekä kaik´ loput jauhot sekä nesteet.
- Laita pöydälle leivinpapru ja levitä siihen taikina ensin nyttösin.
Kauli kaulimella tahi taputtelyy käsin sitten nämä nyttösten kasat levyksi.
( Itse "jätin" noin 0,5cm vahvuiseksi levyksi. )
- Levitä veitsellä taikinalevylle notkeaa leivontarasvaa...
... ripotelyy mielesi mukaista sokrua ja kanelia.
- Käännä taikinalevy rullaksi leivinpaperia apuna käyttäin ja pilko rulla noin 8kpl Puustiksi.
- Nosta Tillikat leivinpaperiselle pellille ja painase niiden keskelle sormilla "notko".
- Voitele Tillikat kanamunalla jos haluat ( ja ripotelyy sokrut Tillikoiden päälle jos halajat ).
- Paista Tillikat +180´C kunne ovat kypsät.
Kypsyyden tunnet pohjasta tahi sit tuoksusta joka leijailee lävitse tupasi.
Kommentit