... pohjalta nyt vuorostansa, päivää. Itulaakikossain istua nakotan par´ aikaa ja päivääni tätä olevaista vietän, sairastain ja vetäin tätä tautiain "perässäin ko Anttia tukasta".

   Aatoksissa ensimmäisissä se et ei tämä taidakkaan olla allergistareagtzuunea vaan sitä ihteään - koronaa. Ainakin malli, tyyli, ja oireet, ovat aivan erilaiset ko -reagtioissa ennen on ollut. Se on vain aina noussut ja laskenut. Sen kummemmin oirehtimati. Sen vain tietää et se sitä on.
Nyt on mukana esim. eilinen ehtoinen kauhia kylmä, paleltaminen. Välleen mahassa tuntuu et kohta vois vaikka laatata seiniä pitkin... Särkee niveliä sen viimeisen päälle, klyyväri tietty vuotaa ja poskiontelot tukossa ovat ( vävy lähti juuri valtuutuskirjallain apoteekkiin hakemaan onteloita kuivattavaa lääkettä miulle kun ne olivat nyt lopussa tältä erää miulta ).
   Niin, ettäs - tarvetuloa vain "maailma"!
   Mitähän ne olisivat oireeni nää, jos tään nyt sitä itteään on, jos ei olisi taustallain kolmea rokotetta? Kuin alas se vetäisikään kun se jo näine oireineen tuntuu ihan tarpeeksi pahalta ja hankalalta?
Suhteessa mietin esim. ystävääni jolla on kaksi rokotetta takana ja mitkä oireet hän sitten kärsi koronastaan, diagnisoidusta-tällaisesta. Tosin hänellä on siinä myöskin muita rasitteita mukana...
Samaten tuumailen täsä et entäs esim. Sukumme Mummo; kolme rokotetta, muttas jos hän tään saisi - mitkä olisivat tunnot ja oireet hänellä? Tosin hänhän on noin yleensäkin paljon paree kunnossa kuin mitä miekin! Sukumme Teräs-Mummo!
   Korona testiin paikalliseen Arvauskeskukseen en pääse kysyttyäni sitä. Vastauksena tuli et tee kotitestejä ja toimi oireiden mukaan. Kuulinkin tässä et jos et ole ns. jokin sote-työntekijä tahi joku sellainen sosiaallisenalan -tekijä, niin ei osaa, ei arpaa testeihin pääsystä - täällä meitin Arvauskeskuksessa.
Toista se näyttäisi olevan esim tuolla ystäväin vastaavassa -keskuksessa. Siellä on testattu tietojeni mukaan ihan ns. tavan kansaakin. Työssä käyviä tosin - mie saikulla nyt. Mutta siltikin... Kovin olemme ( jo ) tässäkin eri-arvoistettua kansaa ihmisinä saman kansakunnan, saman maan, Suomemme maan, sisällä!?

   Saikkuni jatkui sitten täsä edelleen. Kaksi viikkosta tuli lisää - viikko viellä jäljellä.
   Eilen juuri "heräsin" eka kerran havaitsemaan, ettäs jumppa-huitti -lenkkiäin vetäessäin ani varhain aamusella ( ehtoolla miusta siihen ei enää olisikaan ollut kun taudin kielissä olimma ), ettäs enää en tarvinnutkaan havannoida jokahista askeltain erikseen operoidulla jalkaterälläin! Wau, sitä iloa ja riemua.Tätä lisää.
   Tää tarkoitta sitä et kunne mie tästä taasen uralle urkenen, kunne taudin tään selätän, niin meikä Mummelihan lähtee taasen tuonne umpihankehen reisimään ja upperoimaan, jotta jalkateräin työtä tekeväistä saapi oikein kunnolla ja kuntoutuisi mahd. nopsaan!
   Varjopuoliakin on näkysällä.
   Saikun kirjoittanut lekuri kun ei voi/saa kirjata B-lausuntoa päivystävänä lekurina ( ainakaan tässä kunnassa ) ja Kela vaatisi nimenomaan sen B-lausunnon, niin en voi toimittaa sitä sit nyt ( vielä ) Kela:lle ollenkaan. Tämä tarkoittaa sit sitä et en voi hakea, en saa, Kela:lta sairaspäivärahaa ollenkaan!
Lääkärille joka voi kirjoittaa tuollaisen lausunnon, sain ajan vasta tuonne huhtikuun loppuuajalle! Eli reilusti kuukausi sen jälkeen kuin sairaslomani loppuu - jos hän enää silloin sen alkaa kirjaamaan ja etenkin kun hänhän on varmasti sit eri lekuri kuin sairaslomani myöntänyt? Ja jos kirjaakin, niin toivottavasti Kela makselee sit jälkikäteen sairaspäivärahoja? Maksaahan se....?
Sitten on myös tää työttömän "ilo".
Sairausloman ulkopuoleisena aikana saan päivärahaa tuolta työttömyyskassalta koska olen ollut kausi-työntekijä ja täten ns. työelämässä, niin... kun Kela on nyt tässä maksellut saikkurahoja sekä viimeinen niistä päättyisi täten tään kuun lopussa ( tuo pätkä johka en voi toimittaa B-lausuntoa ), niin seuraava pätkä minkä tää -kassa makselee alkaa siten tästä Kelan maksun loppumisen ajasta, tään kuun lopusta, mennen aina tuonne huhtikuun loppuun asti.
Lue: tilillä ns. nolla-toleranssi, nolla euroa. Ja aikaa seuraavien rahnojen tuloon on tuonne huhtikuun loppuun.
Täsä välissä kaikki laskut vastikkeineen tästä Humisevastaharjusta, sähköt, yms. ja jotahin tekisi myös mieli ostaa syödäksein, elääksein?! Aikas kivalta vaikuttaa vahi mitä?

   Reissaaja-Lissin toimet ja mahdollisuudet täten ovat myöskin täl´ haavaa täysin kuollehet ja kuopatut. Ainakin mihkään kauemmaksi - Luovolle esimerkiksi. Korkeintaan likelle johkin, ja sehän ei ole sit mitään reissaamista, se sellainen.
Nyt sen kaatoi ensin tää tauti ja sitten tää rahattomuus. Surku.
   On se tää elämä-mätä aikasmoista.
Voinen käydä matkustaa ja reissade, ja kävinkin. Nyt en taasen mitään. Hyvä kun evästä sainen, murusta rintain alle.
   Onni heittää, onni tuo, niin kuin nyt mihkään onnenkantamoiseen uskoisin!?

   Tottahan toki sydeemi ennekointi, säästäminen, jne. silloin kun rahnaa on ja rahna kulkee näpeisäin!
   Pienistä, vähäisistä, se onkin helppoa?
   Kun mie maksan laskuin, ja käteen/tilille jää jotahin, niin sillähän mie sit ensin tieten ja taiten ostelen lääkkeitä - ja syödä. Se mitä ostan, niin se ei ole "satobriania", ei. Mietinkin juuri eilennä ehtoolla et en varmaan ole vuosikymmeniin oikein ostanut liha-lihaa. Jauhelihaa joskus, makkaraa hivenen useammin; näin kevättalvisin kun mökillä käyn kärtsää sitä. Kalaa? Harvoin - jos tarjouksesta löydän. Kanaa? En muista milloin viimeksi. Marjoja en ostele muutoin kuin kesällä jolloin mansikoita yritän ostaa pakkaseen jonkusta verta. Hedelmiä jos rahaa on panostaa tarjouksiin. Maitoon ei mene mitään, maitotuotteisiin kyllä silloin tällöin kun leivon. Jauhoja ostan lähinnä gluton kun itsellein mm. leipää teen. Ostan ISOja määriä suoraan tehtaalta ja nehän maksavat kun ovat gluton. Samaten kuin Erytritoli-sokrukin maksaa. Tään sokrun voisin kyl alkaa jättää poies kokonaan. Ei tarviis sitäkään maksaa. Eikös tuota ihan ilman makeutta misään pärjää hyvin!
Mihkäs muhun "ylimääräiseen" rahani menee jos sitä jää? Reissaamiseen; polttoaineisiin - kyllä. Vaatteita en paljoa ostele, kirpparilta oikeestaan ja joitakin erikoisia jos on mahdollista.... esim.rintaliivit, alushousut.
Äsh, mitä mie näitä luettelemaan!
Yritän vain säästää ja laitan ne liiat, ylimääräiset, käteen jäävät, sit siihen mihin katson ne voivani laittaa. Investoida, kuluttaa, säästää, sijoittaa, tuhlata - kuka mitenkin sen/tään käyttöni sit halajaa ilmaista.
   Miulle luksusta on mm. se kun kulkeissain voinen käydä joskus kuppisen kuumaa kaffeeta josain ostamassa ja hörppäämässä. Nimenomaan kupponen/mukinen kaffeeta vaine, sillä evästähän en konsa osta kun ei misään ole miulle tarjota Kaiketonta! Omat evääni, leipomukseni, mukani kannan ja hyvin kaikki onneksi jo nykyään tietävät, tajuavat sen, et kyse ei ole heidän tarjontansa väheksymisestä, eurtoin venyttämisestä, tms. vaan siitä et se on vain evästä, kaffee-evästä jota mie voin syödä.
Nyt ovat taasen kupposten hinnat nousseet; jotahin 2,90e isoimmillaan maksain. Mietityttääkin et onko varaa, varsinkaan nytten enää, käydä "ulkona" kaffilla? Tuskinpa niin usein kuin ennen. Sillä kun aikas monen kupillisen verta maksaisi yhden kaffeepaketin hinnasta jonka kotiini osteleisin... -pakettienkin hinnat nousivat tosin taasen.... Pitiskö kaffee"lakkoon" taasen alkaa?