Kaiketonna, ja munatonna.
Viimeisiä viedään saamistain kotimaisista ompuista á la Humisevaharju:
Tähän piiraaseen meni nytten...
10 tsipaletta kotimaisia, tavan-kokoista omppua
loarus sitruuna memua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja
150g leivontakasvisrasvaa
3/4dl Erytritoli-sokrua
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
0,5dl vettä.
- Kuori, poista siemenet, ja pilko omput.
- Lorauta sitruunamemua ylleen lohkojen, ripotelyy kaneli ja maissijauho; littele viileään maustumaan.
- Pehmitä leivontarasva, lisää sokrut sekaansa.
- Lisää muut ainekset sekaansa ja hämmäytä taikinaksi.
- Taputtele 2/3osa taikinasta leivinpaprulliseen tahi voideltuun vuokaan.
Nosta taikinaa myös reunoille jonkusta verta.
- Kumoa omppun palaset vuokaan taikinan syliin.
- Kaulihhe 1/3osasta taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piiraalle kansi...
- ...ja kumoa se leivinpaperia apuna käyttäin piiraan ylle.
Ei haittaa vaikkas kansi repiäisi, kuten miulla nytten kävi, sillä eipähän tarvihhe erikseen pistellä piiraan kanteen hengitysaukkoja haarukalla - eikää piiraan kansi repeydy myöskään paistaissa!
Jos taasen jääpi taikinaa ylitse "tarpeen", niin tee siitä taikinasta vaikkas jotain kivoja kuvioita piiraan päälle?
- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmista tulee.
- Nauti tälteensä tahi vaikkas jonkin maitotuotteen tahi sitä korvaavan tuotteen kera.
Jos et syö kaikkea kerralla, niin laita palasiksi ja pakasta "pahan päivän varalle".
perjantai, 2. lokakuu 2020
Kommentit