Kaiketonna, ja munatonna.

  Viimeisiä viedään saamistain kotimaisista ompuista á la Humisevaharju: 

   Tähän piiraaseen meni nytten...
10 tsipaletta kotimaisia, tavan-kokoista omppua
loarus sitruuna memua
2tl Ceylonin kanelia
2rkl Maizena-jauhoja

150g leivontakasvisrasvaa
3/4dl Erytritoli-sokrua
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
0,5dl vettä.

120485587_375323896835277_32501606646948

- Kuori, poista siemenet, ja pilko omput.
- Lorauta sitruunamemua ylleen lohkojen, ripotelyy kaneli ja maissijauho; littele viileään maustumaan.

- Pehmitä leivontarasva, lisää sokrut sekaansa.
- Lisää muut ainekset sekaansa ja hämmäytä taikinaksi.

120636599_801517854011646_65375412861602

- Taputtele 2/3osa taikinasta leivinpaprulliseen tahi voideltuun vuokaan.
Nosta taikinaa myös reunoille jonkusta verta.

120489327_270880150630169_57946388465070

- Kumoa omppun palaset vuokaan taikinan syliin.

120509550_653784928660510_80324823092287

- Kaulihhe 1/3osasta taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piiraalle kansi...

120540482_362601984935757_40437849117993

- ...ja kumoa se leivinpaperia apuna käyttäin piiraan ylle.
Ei haittaa vaikkas kansi repiäisi, kuten miulla nytten kävi, sillä eipähän tarvihhe erikseen pistellä piiraan kanteen hengitysaukkoja haarukalla - eikää piiraan kansi repeydy myöskään paistaissa!
Jos taasen jääpi taikinaa ylitse "tarpeen", niin tee siitä taikinasta vaikkas jotain kivoja kuvioita piiraan päälle?


120514735_2338155829663793_2359168798796

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne valmista tulee.

120573122_329860051623601_21419123762740

- Nauti tälteensä tahi vaikkas jonkin maitotuotteen tahi sitä korvaavan tuotteen kera.
Jos et syö kaikkea kerralla, niin laita palasiksi ja pakasta "pahan päivän varalle".

120554708_933468240395783_84141834492382