Gluteeniton, maidoton, sokeriton, hiivaton....

IMG_0005.jpg

3 kananmunaa
2dl vettä
3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2dl vettä
50g leivontakasvisrasvaa sulatettuna
2tl leivinjauhetta
n. 5-6kpl kotimaisia omppu-pomppuja suoraan puusta....
ceyloninkanelia ripotelyy...

- Vatkaa kananmunat kestäväksi, piirettäväksi vaahdoksi.
- Lisää kevyseti käänellen osa jauhoista sekaan.
- Kaada vesi sekaan ja sotke taikina tasaiseksi massaksi.
- Lisää loput jauhot kera leivinjauheen.
- Lorauta rasva sekaan ja sotke taikina tasaisesti sekaisin.
- Kaada taikina voideltuun tahi leivinpaperilla suojattuun pieneen vuokaan...
- Huuhtase omppu-pomput, ota siemenkodat poies ja pilko omput viipaleiksi - tahi kuutioiksi.
Asettele omppu-pomput taikinan päälle ja...
- ...ripotelyy kaneli viimoiseksi piirakan ylle.
- Paista kiertoilmauunissa +160´C kunne taikina on hyytynyt sopivasti sisältään ja pinta saanut väriä.

   Varioi piirakkaan halutessasi eri mausteilla; sokeri, vanoljasokeri, kaneli, kaardemumma, jne..
   Tarjoa lämmin piiras jonkin maitotuotetta korvaavan aineksen kera, esim. kookoskerma, tahi syö sellaisenaan.