...perus-huttua, pitkästä aikaa.

20210329_120407.jpg

300g pakaste pinaatti-kuutioita
1l riisimaitoa
n. 6rkl pottujauhoja
ripaus valko- ja muaustepippuria

- Sulata pinaatit vaikkas kattilassa huonenlämmössä ollen.

20210329_114144.jpg

- Tee kylmäsuurustus; pottujauhot vaikkas juomalasiin ja siihen sekaan -maitoa. Hännäytä maitomaiseksi nesteeksi liottain kaik -jauhot nesteen sekaan.
Kaada saamasi nesteseos pinattien sulanneiden joukkoon.

20210329_114450.jpg

- Lisää loput -maidot kattilaan + mausteet.
- Keitä kasaan liedellä KOKO AJAN käsin vispilällä hämmentäin.

   Syö kuis halajat.  Mie keitettyin kanamunisen kera.
   Pinaatit voivat olla myöskin verestä pinaattia. Kasso vaine, ettäs niiden silputtu paino on silloin pikkasen vähempi kuin toi 300g; pakaste pinateissa osa painosta on pakkasen tuottamaa nestettä.
   Maito - sitä korvike-maitoa kuin käytät.
   Voinen suurustaa myöskin maissijauhoilla jolloin käytät maissijauhoja himpun enempi kuin mitä pottujauhoja. Ja riippuin kuin "täyteläistä" keitostasi halajat - mie sankkevan sakiaa tahdon.
   Mausta mielesi mukaan - lisää suolaakin jos tuntuu siltä.
   Ja, hei - sitten loppu -keiton käyttö letuissa, pannareissa, sämpylä-pämpylöissä tms. JOS sitä jää "yli" synnin jälkeen.