Olen mie kuullut kehotettavan että laitappas siivotessas korkkarit jalkoihisi ( siis naisista, ei miehistä, on nyt kyse ) ja hyväs lykys viel jotahii ihanaa musiikkia soimaan niin johan siivoaminen sujuu ku tanssi. "Ei huolet paina, ei rasita polla..."
Mutta että mie? Enpäs ois iku-kuunaan-päivänä uskonut että mie kenkkäset jaloissain putsi putsittaisin huusholliain. Mutta näköjään sitä "vanha koirakin uutta oppii" ku aikasa ellää.
Nimittäin tänään, näin sadepäivää pittäen, aloitin aamusella anivarhain siivoamisen ja tuolta ns. kosteista tiloista päin. Ja laitoin sit kengät jalkaani - miekin! Enkä mitkä tahansa kengät. Vaan ihan oikiat tanssitengät!
Siksi nimenomaan nämä kenkäni koska ostimma ne viime syksynä, enkä ole pitänyt niitä viel ollenkkaan ja jos tässä meinaisin vanhaa harrastustain uudelleen verestää niin olisi ensin hyvä näin kotona ollen "ajaa" ne kengät "sisään". Eli kenkien pitää ensin "tekeytyä" jalkojeni muottiin ja vähän niin kuin lutustua jotta ne ei hankais sit kun tulee se oikia, tarvittava, hetki... Iskee se todella Vietävä Lavantauti ja on I-HAN PAK-KO päästä laittaa jaloilla koriasti jollekkin lavalle.
Näimpä nyt sitten mie ahersin tänään nämä tanssikengät jalassain - ja ratio auki. Enpä voine kieltää että jo välleen laitto kummasti varpaita vipattamaan tuo ratiosta kuuluva tanssittava musiikki.

o%20004.jpg

   Nyt meinasin tällä siivous kerrallain siivota I-HAN JO-KA kolkan niin perusteellisesti ( siis vähän enempi kuin ns. tavan viikkosiivous ) jotta sit tällä siivouksellain "pärjäis" läpi koko kesän. Tosin tällainen "määre" kuin "koko kesäksi" on kyl aikas utopinen unelma - luulen mie. Mutta tarkoituksein olisi että ei tarviis ku sit syssyllä seuraavan kerran "porautua" nuihin viimosiin kolkkiin. Ja täsä kesän mittaan tarviis miun vain vähän joskus imuroida enempiä, isompia, roskia ja kenties pölyluuttua nimeksi näyttää jollekkin enempi pölyä keräävälle tasopinnalle...
SILLÄ meinaan "omistaa" kesästäin enimmän osan ( tääkin tuntuu utopialle miut tuntiin ja tietäin ) mökillä oloon ja jos viel pääsis siin sivussa kauaksi tuonne avaraan maailmaan eli "vähän muailmoo kiertämään" Armaaseen Suomemme maahan. Katsotaan kuis käy. "Syökö sika eväät" vahi "paistaako se päivä risukasaankin"?
Näinpä ei sit oikein jäisi aikaa enemmälti puhdistella ja siivota Majani Mahtavaa. Eikä olisi niitä täällä "läsnäolo" päiviäkään paljolti. Siis en olisi kartuttamassa "villakoira" tarhaani kotonain = ei siivottavaa sen kummemmin kuin mitä nyt aika ja sellainen luonnollinen ajan kartuttama pöly kertyisi kotiini...
   Siivotessain näin kolkan jos toisenkin ja kolmannenkin, perusteellisesti ja "Pohojanmaan kautta" ajattelin että on se jännä mikä on kellekkin puhdasta.
Kun menen vaikka äitini kotiin kylään niin miusta siellä on aina puhdasta. Vaikka hän voikin siinä samaan syssyyn todeta että kun pitäis vihoinkin suoriutua tällä viikolla siivoamaan. Tai kun menen jonkun tuttuni tykö kattoin että voi kun olisi itelläinkin näin siistiä... hän kerkii kuitenkin siin porstuassa jo lausumaan että anteeksi kun täällä on näin likaista ja sotkuista. Tai kun menen jonkun nuoren pieneen boksiin niin saatan mielessäin ajatella ( ääneenhän ei ole millään korrektia lausua näin ) että voi kun siivois edes joskus tämän "läävänsä"! Mutta näen kuitenkin kuinka tämä kyseinen nuori ei tunnu ollenkaan vaivautuvan siitä kotinsa siisteydestä - tai siis miun silmillä kattoissain siistittömyydestä. Hän "on kuin kotonaan" - häntä ei moinen olo ja tila haittaa ollenkaan. Eikä hän tunnu edes mitenkään vaivautuvan siitä että hänen luokseen on tullut joku vierailulle, että olen tullut sinne kaikien niiden tiskien, roskien, tavaroiden paljouden, yms. keskelle.
   Puhumattakaan sitä että kun mie tulin tähän Majaani Mahtavaan ja tämän asuntoni entinen omistaja kertoili lähtiissään "ettei hän koskaan jätä kotiaan siivoomatta kun sen toiselle luovuttaa"... En muista itte milloinkaan tulleeni näin likaiseen asuntoon ( edes nuorena, opiskeluaikanani ). En olisi itte kehdannut jättää jälkeeni niin puhdistamatonta asuntoa.
Manailinkin heidän jälkeensä että kuin voikin niinkin iäkäs pariskunta jättää näin siivoamattoman kodin taakseen? Nuoremmista ihmisistä olisin moisen käytöksen jotenkin ymmärtänyt kun mielestäni nuoremmat eivät ole jostain syystä oppineet tätä siisteys-juttua ja vasiten sitä et AINA muuttaissa siivotaan se poislähtöasunto PERIN-JUURIN puhtaaksi. ( Kuten me vanhemmat ihmiset olemme sen oppineet ja kuin se on iskostunut meidän aivoihimme. )
Vaikkas mie kuin haluan uskoa että nämä entiset omistajat olivat varmasti siivonneet ennen lähtöään tämän Majani Mahtavan ( vai olivatko sittenkään? )... mutta kun... Mie olen tehnä ison urakan kunne olen saanut  koko tämän Majani Mahtavan puhtaaksi. Joka kolkasta, joahisesta paikasta. Ei ole onnistunut ns. ensimmäisellä siivouskerralla ihan jokainen kohta. Mm. kalkkisaostumat kosteissatiloissa: nyt on mennyt noin puolivuotta ja alan ollanyt vasta voiton puolella niiden kera. Saan ne ehken piakkoin hävitettyä kokonaan poies kunne viel parina siivouskertana jynssään niitä "olan takaa".
   Mutta nytpä on se ihanaa tällä siivouskerrallain että kun käytätytin tällä kodissain ne ihanaiset ilmastointiputkiston ( ja -koneen sekä liesituullettimen ) puhdistajat niin tänään huomasin että ompas nyt helpompaa ja kivempaa siivota kun pölyä onkin kertynyt tuonne kaikkien kaappieni päälle huomattavasti vähempi kuin mitä oli ain kertyi ennen sitä puhdistustoimenpidettä. Ei ole enää ns. metristä kerrosta päällänsä. Kuin niissä pruukkasi olemaan aina vaik olisin siivonut todellakin viikottain! Nyt on viimosesta pyyhkäisystään kulunut noin kuukausi ja niissä oli vain juuri ja juuri havaittava määrä pölyä. Nuilla kaappien "ylisillä" jotka ovat ns. avoimet kun kaapit eivät ulotu lattiasta aivan kattoon asti. ( Olisipa muutan aikas korkiat kaapistot kun tään huomeiston "säkäkorkeus" on siinä 3,06m! Kukahan sielt ylimmiltä hyllyiltä ain tavaroita ottelis?  En mie ainaskaan. )
   Totesin mie siin suihkuin/pukuhuoneeni/kodinhoitohuoneeni siivottuain puhtaaksi että kiiltääpäs nyt mukavasti. Tosahan vois melkein vaik syyvä. Tosa lattian pinnassa. On se nyt vaine sen verta puhdas. Hyvä mie!