2015.3.19.%20penkin%20tilkut%20%281%29.j

   Tänään leikkelin pirttipenkkini päälle tulevaan tilkkupäälliseen kaik palaset. Siinä meni ns. päivä aikaslailla puolilleen arkiaskareiden, täkkien eli peittojen kevätpesujen kera tyttärtäin miun hoitaessa ja hänen kera touhutessa. Tyttärein tää puuhaili siin sivussa kaikenlaisia omia juttujaan.
   Sitten tuli aika lähdölleen taksin kurvatessa porstuan eteen.
   Neidin lähdettyä vejin kamppehet niskain ja aloin laittella jalkaani toisensa eteen. Ensin piipahdin kirjastossa ja sit jatkoin matkaani mielessäin vähän katsella kyläni raitteja sellaisilta kujilta jos en ole pruukannut alvariinsa liikkua.... palaten piakoin "vakio kaduilleni". Siellä sitä sit hämmästelin ja kummastelin kuin sillä koko kylän "vakkarilenkki-reitillä" ei tullut vastaan yhtä ainuaa ulkoilijaa! Ei lenkkeilijöitä, ei kävelijöitä!  Ja muutenkin ei oikeestaan ketään... yssiksein siel sain käppäillä: kuljin sit oikeialla tahi vasemmalla - tai vaikka keskellä nuita teitä. Mis kaik oli vahi kuljinko siellä nyt itte "väärään aikaan". Meinaan et ain siel on ollut vähintään kaksi vastaantulijaa... oli vuorokauden aika mikä tahansa. Mut ei nyt. Ei "ristin sieluakaan".

2015.3.19.%20kev%C3%A4%C3%A4n%20enne..jp

Sensijaan vastahani tuli eräs monista ensimmäisistä näkemistäni KEVÄÄNMERKEISTÄ: eka perhosentoukka! Ihastelin ja hämmästelin sitä siel jalkakäytävän asfaltin päällä. Samalla pälkähti mieleeni: "Voi raukkaa - se varmaan paleltuu ku russakka Siperiassa jahka tullee endin kylmät tännekkin asti!" "Siin heittävi toukka-parka pörröinen henkensä..."
   Lenkin jälkeen roudasin pesemäni täkit tupani Mahtavaisen sisälle kera eilen pestyjen tyynysten. Laitomma "kyökkini" lämmä ja aikanansa pääsinkin sit saunaha: ihanaa! Pääsin rentoutumaan ja "nollaamaan" aivoin sekä kroppain jälkeen toissa öisten neljän muoskain muksujen ja viime öisen tyttärein miun.
   Ja mie mietin taasen ( pienen kävelyn ja ) saunan jälkeen et hattua nostan kaikkien pienten lasten vanhemmille... en mie jaksaisi enää. Miul riittävi piiperoiset ja tyttärein ( 24/7 vahdittava ja avitettava ) vierailut - olen heidän jälkeensä taatusti naatti kuin turnipsi. Mietin myös kuin jotkut  ( ja etenkin Joku ) viel päälle 40-vuotiaina tahi likemmä 50:nenkin "voivat" tehdä muoskia itelleen... heil täytyvi olla voimia ku pienessä pitäjässä!