Gluteeniton, maidoton, munaton, hiivaton.

150g kasvisleivontarasvaa
1dl intiaanisokeria
1dl tavan sokeria tms. vaaleaa sokeria
2tl leivinjauhetta
1dl Viljatuotteen tummaa gluteenitonta jauhoseosta
tai muuta vastaavaa tummenpaa gluteenitonta jauhoa
1dl Jytte vaaleaa jauhoa tms. vastaavaa vaaleaa gluteenitonta jauhoa
n.1/2dl vettä
ripaus suolaa
2kpl omppu-pomppuja
------
lorauksia sitruunamehua
hippusia kanelia
hivenen kaardemummaa
ihan vähän inkivääriä
n.1tl vaniljasokeria

Esivalmistelut:
   Kuori omenat ja pilko niistä toinen pieniksi palasiksi johkin astiaan.
   Ripottele mausteet omenalohkojen päälle ja sekoita maustumaan.
   Valele puolikkaat omenapalaset sitruunamehulla ja jätä ne puolikkaina omenapalasten päälle odottamaan seuraavaa käsittely kertaa...

Valmistus:
   Vaahdota rasva ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.
   Sekoita sekaan kuivataineet ja neste.
   Lopuksi "ripotelyy" omppu-pomppu palaset sekaansa.
Kääntele suolisesti sekaisin ja levitä taikina vuokaan johon olet laittanut pohjallensa leivinpaprun sekä voidellut rasvalla reunansa.
   Asettele puolikkaista omppupalasista leikkaamasi koristepalaset mielesi mukaisesti piiraan päälle.
Halutessasi ripottele omppupalasten ylle vielä ripaukset intiaanisokrua.

2016.12.15.%20Jouluinen%20omenakopleri.%

   Paista +180´C kunne Kopleri on valmis - tuoksu käy ylitse huushollisi.

2016.12.15.%20Jouluinen%20omenakopleri.%

   Syntisen hyvää esim. jonkin jätskin, vaniljakastikkeen tms. kasvispohjaisen kera.