Suut todella makiaks´ pitkästä aikaa.

20210321_105436.jpg

4 kananmunan valkuaista
2,5dl käyttämääsi sokrua
1/2tlviinietikkaa ( käytin omppuviinietikkaa )
-----------
n.175g käyttämääsi suklaata
----------
n.25-50g käyttämääsi suklaata
0,5dl VAHVAA kaffia
0,5dl käyttämääsi sokrua
1 kananmunan keltuaista
150g leivonta kasvisrasvaa
2-2,5tl käyttämääsi sokrua

Marengit:
- Erottele valkuaiset keltuaisista vatkauskulhoosi/astiaasi.
Laita keltuaiset talteen - tahi ainaskin kaksi tsipaletta niistä!
( vaikkas jääkaappiin kannelliseen astiaan, tahi sit kannettomaan: ripotelyy hiven sokrua yllensä, niin eivät kuoretu niinkään... )
- Ota ja vaahdota valkuaisia yksistään muutamia minuutteja.
- Lisää sokeri pikku hiljaa kaatain valkuaisvaahdon sekaan jatkaen koko ajan vatkantaa.


20210321_084411.jpg

- Kun alkaa tuntumaan että vaik´ kulhosi kääntäsit ylös-alaisin ilman vaahdon sieltä lattialle tippumati ( kuten täsä kuvassain näkyy kun käänsin vatkauskulhoni pääni ja kännykkäin päälle, ylös-alaisin ), mittaa etikka ja puottele pisara kerrallaan vaahdon sekaan - vatkaa koko ajan.
- Laittele aikaan saamasi vaahto pursotinpussiin tyllan kera... ja pursota vaahdosta haluamasi kokoisia marenki-kakkusia.
Mie sain tästä varmahan ( en laskenut ) jotahin 80-90kpl yksittäistä marenki-kakkusta.
- Paita kiertoilmauunissa n.+110´C noin tunteroinen. Vältä luukun turhaa aukaisua; älä kuiki uuniin vähä välleen!
- Sammuta uuni, avaa uunin luukku hivenen raolleen/auki ja anna marenkien olla viel´ uunissa kunne uuni on kokonansa jäähtynyt.


20210321_102018.jpg

- Nosta jäähtyneet marengit poies uunista.

Välityöt:
- Sulata se n.150-175g suklaata ja...


20210321_102941.jpg

- ...tuikkaa jokaisen marengin "persuukset" sulaan suklaaseen ja asettele toviksi ( suklaan ) kovettumaan vaikkas kuvani tapaan ritilälle.

Pusut:
- Sulata loput suklaasta. Jätä jäähtymään.
- Keitä vahva kaffee. Lisää sekaansa sokeri. Sulata ja jäähdytä seosta tätä. Lisää sekaansa keltuaiset; vakaa käsin seos tasaiseksi.


20210321_103927.jpg

- Pehmitä kasvisrasvaa hiven mikrossa.
Lisää sekaansa sokrua jotahin 2-2,5tl.
Vaahdota VALKIAKSI vaahdoksi.
- Lisää rasvavaahtoon jäähtynyt kaffee-seos ja vatkaa jatkuvasti.


20210321_104330.jpg

- Lopuksi pläjäytä sula, jäähtynyt, suklaa seoksen sekaan.

- Laittele täyteseos pursotuspussiin tyllan kera, tahi jos et halua pursotella, niin työskentele vaik´ teelusikalla...
- Nouki marenki kerralan kopraasi, pursota täytettä suklaiselle pinnallensa, nosta toinen marenki täytteen päälle ja painase himpun kiini toisiinsa = pusu on valmis.

   Laittelin tällä kerrtaa marengin sekaan aimo teelusikallisen kaakaojauhetta ja sain täten sit tummemmat marengit aikaseksi itsellein.
   Syö, herkuttele verekseltään, tahi laita kylmään jääkaappiin vuottamaan kunne täyte hyytyy, kovettuu; herkuttele sitten vasta.