Ja sit mennään!

   HIRMUSTI teki miun mielein leipasta jotahin mutten kekassut mitä kunne sain käsiini uusimman Kodin kuvalehden ja siin sit oli ihan hyvä Puolukkapiiraan ohje - mutta Kaikellinen.
Muunsimpas sen Kaikettomaksi ja täsä se nyt sitten on.
Niin helppo että!

Puolukkapiiras - Kaiketon.

IMG_0003.jpg

Maidoton, gluton, sokru-sokruton, MUNATON, soijaton, pähkinätön, hiivaton, jne..

3dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
1dl Jytten vaaleaa jauhoa
1dl Jytten tummaa jauhoa
1dl Erytritoli-sokrua ( muutkin makeutusaineet käyvät )
3tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
1tl Caylonin kanelia
0,5tl suolaa
5dl vettä
n.75g leivontakasvisrasvaa sulatettuna ( tai öllyvä n.1dl )

muutamat kouralliset puolukkaa

1dl Viljatuotteen vaaleaajaouhoseosta
1dl Erytritoli-sokrua ( muutkin makauttajat käyvät )
0,5tl leivinjauhetta
n.50g leivontakasvisrasvaa sulatettuna ( tahi öllyvä n.0.5dl )

- Sekoita kuivat ainekset sekaisin.
- Lisää kuiviin aineisiin pari desiä vettä... sekoita käsin kapustalla...
- Lisää vettä, sulaa rasvaa... sekoita lisää.
- Lisää kaikki nesteet lopulta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada piirasvuokaasi ( miun oli 24x24cm ) jossa on leivinpapru pohjalla.
- Ripotelyy puolukat pintaan ja valvista muruseos:
- Sulata rasva ja sekoita sekaan kuivat ainekset.
- Murustele sormin piiran pintaan.

IMG_0001.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +180´C kunne piiras on kypsä.
Peitä piiraan pinta leivinpaprulla paiston loppu puolla jos on tarvista, ettei pintansa ihan kärtsää kunne kerkiää ensin kypsyä.

IMG_0005.jpg

- Maista, syö - ole hyvä.
Paree jonkin "maitotuotteen" kera.