( Olen tällaisen Kalakukkosen ohjehen tänne aikaisemminkin kirjannut muttas täsä tulee nyt uudemman keran... : )

89775005_3101457723220946_22757513473514

n. 6dl vettä
n. 5-7dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
n. 3/4dl extra neitsyt oliiviöljyä
------
n. 1kg-1,2kg karjalanpaistia
n. 0,5-1kg ahvenia

- Esivalmistele tuotteet:
siivoa, perkaa kalat,
paloittele lihat,
tee taikina.
- Laita leivonta-alustallesi folio, sen päälle leivinpaperi ja sit viellä ripotelyy siihen jauhoja.
- Kaulihhe taikina levyksi leivinpaperin päälle ja...

88180786_3101435076556544_34005031278314

- ...lado vuorotellen lihat sekä kalat siihen taikinan keskelle. Aloita lihasta, lopeta lihaan: eivät kalojen ruodot vahingossa puhkaise -kukon kuoreen reikiä kun kasaat ja paistat sitä.

89843041_3101435196556532_54462134283539

- Sulje -kukko kääntämällä sivut ja päädyt yllensä.
Kostuta AINA taikinan pinta kylmällä vedellä sormin, kohdista joista taikina menee päällekkäin, jotta saat "liimattua" kuorensa kiinni.
"Liiskaa", "sulata", sormin sivellen liitoskohtiaan yksiin.

89885035_3101435523223166_16666742010853

- Jätä folio/leivinpapru auki ja paista kukkosta kiertoilmauunissa +230´C tunteroinen.

88197020_3101435689889816_21050253923131

- Ota kukko uunista, voitele pintansa öljyllä tahi jos on tirskunut nestettä kupeilleen, niin sillä nesteellä sitten.

89829490_3101435833223135_34458855905270

- Sulje NYT kukko leivinpaprun/folion sisään ja laittele sit uudelleen uuniin.
- Pudota nyt uunin lämpö n. +120´C ja paista -kukkoa vielä 3-4tuntia - kunne valmista tulee.
- Syö, nauti, lämpimänä, tahi jos "sielusi sietää" niin pakasta palasina, osina, ja syö silloin kunne halajat.