13.12.-14.%20kylm%C3%A4savulohikakku%20%

   Jälleen kylmäsavulohinen voileipäkakku. Siitä kun kaikki tykkää... se menee kaikille... kala meinaan. Jos ei sitten satu olemaan vegetaristi. Tein tämän siskoni 50v. synttäreille. Toiveena oli että ei persiljaa, ei tilliä, ei yrttejä, ei sitä, ei tätä - eikä varsinkaan tota... Joten mauksi jäi sitten ns. "puhdas" lohi. Mutta hyvää oli silti.

 

23.12.-14.%20jouluhalko%20%282%29.jpg

   Sukumme joulupöytään Jouluhalko. Suklainen kääretorttu jossa täytteenä tuorejuustoa, kretaa ja Tiramisu-maitorahka. Sekä lakkahilloa ripauksella mustaviinimarjahilloa. Pinnalle laittaissa "sotkin" tähän täytteeseen himpun vaniljarahkaa ja "sivautin" sit koko helahoidon yllensä ohueksi kerrokseksi ( näkyy tuossa päässä ). Sitten laittelin pintaan Fazerin ( anteeksi mainonta mutta kun nuo kaikkinaiset leivontasuklaat tms. eivät ole hyviä - Fazer, se se maistuu hyvältä leivonnassakin... ) appelsiininen suklaa ripauksella maitoa ja ruokaöljyä.

Paljastan että eka kerran eläissäni tuli tätä tehdessä epäilys että onnistuinko? Olen kyl aikaisemminkin leiponut Jouluhalkoja mutta toisenlaisilla täytteillä ja päällysillä. Nyt emmin. Emmin tämän leipomukseni makuja ja yleensäkin sitä että onnistuko tää kaikkinensa. Esim. päällisen "jämäkkyys"? Turhaan. Hyvää oli. Kylmetessään pinta lohkeili kuin ainai suklaan pittää. Ja sisällänsä hapan tasapainoitti sopivasti imelät hillot.