( Gluteenittomat, maidottomat, sokerittomat. )

14249934_1282083208491749_10636952644842

14125530_1282083515158385_39378836166801


3 kananmunaa
1,5dl Jytten vaaleita jauhoja
1,5dl Jytte tummia jauhoja
2rkl Psylliumjauhetta
3dl vettä ( tai muuta nestettä mitä voit käyttää )
0,5dl rouhittua pellavansiementä ( tai jos haluat kokonaisia siemeniä, tai vaikka auringonkukan siemeniä, kurpitsankin voisi käydä... )
ripaus suolaa ( jätän aina pois... säilyy paremmin esim. lämpimässä pöydällä jos laitat suolaa. Jos et laita niin pakaste ylimääräiset sämpylät. )
1,5tl leivinjauhetta
mausteita maun mukaan ( jätän aina pois... )

- Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi niin että voit kirjata siihen pintaan jonkin kirjaimen...
- Lisää kuivataineet + neste vuorotellen munavaahdon sekaan.
Voit sotkea vatkaimen pienimmällä teholla jos tahdot mutta käsin tunnet parhaiten taikinan koostumuksen että milloin siinä on sopivassa suhteessa nestettä ja jauhoja... jos on lian löysää niin lisää jauhoja, jos liian tiukkaa lisää himpun nestettä. Mutta MUISTA että esim. Jytte-jauhot turpoavat aikas paljon ja vähään niin kuin "jälkijättöisesti"...
- Nostele ruokalusikalla mieleisesi kokoisia sämpylöitä laivinpaperiselle paistinpellille.
Käytä astiasi reunaa hyväksi; "leikkaa" ruokalusikalla astian reunaa vasten taikinasta haluamasi kokoisia "palleroita" ja nosta samointein tämä "pallero-sämpylä" leivinpaperille.
Et tarvitse paljon muotoilla käsin tahi lusikallakaan kun pyörähytät sen sämpylän kokoisen palasen sitä reunaa vasten irti taikinasta.
- Tästä taikinasta saan sellaisen noin vajaa kymmenkunta sämpylää itselleni - en tee isoja niistä.
- Paista +150´C kiertoilmauusissa - kunne valmista on; käännä sämpylää ja kopauta pohjaa. Jos "kaiku" on oikea, ovat sämpylät valmiit. Tai tuoksuttele huonetilaa - kun tuoksu käy; ovat sämpylät valmiit. :)

Samalla ohjeella ja isompia aämpylöitä tehden saat valmistettua vaikka voileipäkakun leikellen sämpylöitä sopiviin palasiin vuokasi mukaan.
Koostumusta voit tosiaan vaihdelle erilaisilla mausteilla ja vaikka niillä siemenillä...

Jeeru että on muuten hyvää ja nopeast tehtävää kun tulee PEHMEÄN leivän nälkä!