Tuossa tuli tuolla nettisaitilla vastahan muutama vuosikas sitten tekemäin Kalakukon ohje Kaiketonna ja siitä sitten juttua suuntaan et toisehen, jotenka laittelemma sen ohjehen nyt sit tännehin:
 

n. vajaa kilo siku-possun kylkilihaa ilman luita.
ahvenia... niin, ahvenia noin - ehken noin 30 tsipaletta. Sellaisia sopivan kokoisia...
ripaus suolaa.
------
9dl vettä
4dl Viljatuotteen tummaa jauhoa
2dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
1,5dl extra neitsyt oliiviöllyvä
( Tätä öljyä laitteleisin kyl nyt vähempi kuin tuolloin tähän olemma laitellut.... )

 
- Perkaa affenat, jos et saa niitä valmiiksi perattuina kuten mie nyt sain.
- Käsittele, paloittele, siku-possun lihat pieniksi tsipaleiksi.
- Tee taikian: kaik´ ainekset yksiin astiaan ja sit sekaisin taikinaksi.
- Aseta leivinpöydällesi alimmaiseksi leivinpapru - jolla sit aikanaan nostelet koko "komeuden" leivinpellille.
Sitten foliota sen verta että taatusti saat kääräistyä -kukkosesi sit aikanaan sen sisälle.
Ja sitten viellä päälimmäiseksi taasen leivinpaprua isolti; -kukon on mahduttava myöskin tään paprun sisälle.

- Aloita -kukkosen teko ja kasaaminen:
- Levitä hivenen jauhoja päälimmäisen leivinpaprun päälle sekä sit taikina siihen joko käsin tahi kaulinta apuna käyttäin, haluamaasi kokoon.

247458335_4776030905763611_1137980553526

Jätä taikinalevyn keskusta hivenen paksummaksi kuin mitä sen reuna-alueet ovat koska kun käänät -kukolle taikinasta tästä "kannen" niin siitä tulee varmasti tarpeeksi taikinaa -kukkosen päälle kun ne menevät osaksi lomittain siihen.

247748582_4776030975763604_4307882443823

- Lado vuorotellen siku-possukan lihapalat ja affenet -kukkosen keskustaan...

243484650_4776031039096931_2058487015103
 
...ja viimeiseksi kerrokseksi siku-possukkaa, sekä affenet vaikkas ain näin pyrstönsä ulospäin keskustasta jotta sit eivät näiden affenien selkäruotoin päät puhko -kukkosen kuoritaikinaan reikiä kun asettelet ja kääntelet sen aikanaan -kukkosesi ylle.

247254624_4776031129096922_3167858082206

- Käytä -kukon kuoren päälle käännössä apunasi alla olevaa leivinpaprua: sillä saat kuoritaikinan käänettyä ehyenä, yhtenäisenä, tsipaleena -kukkosi ylle.

247100217_4776031215763580_1441047134058

- Kääntele päädytkin päällensä.
Kastele ain kylmällä vedellä liitoskohdista alla olevaa taikinaa niin silloin taikinat "liimautuvat" paree yksiin. Käytä myöskin kosteita sormiasi apunasi kun "vetelet" varovasti saumat häviksiin.
Jos taikinaa jää hiven yli niin älä heitä sitä poies vaan katso ensin että jokahisessa kohin on kuorta päällä, että jokahisessa kohassa on taatusti tarpeeksi kuoritaikinaa: jos ei ole, niin ota kappale yli jäänyttä taikinaa ja laita siitä "liimamalla" "paikka persuuksiin", reijän/ohuen paikan, kohille.

243547590_4776031295763572_4419485466477

- Käännä alla olevaiset leivinpaprut kera folion hivenen likemmä kalakukkoasi ja sitten...
- ... nosta -kukko sen alimmaisen leivinpaprun avulla leivinpellille.
Jätä -kukko AUKI! Älä peitä vielä -paprulla ja foliolla.

243457440_4776031385763563_2727488867565

- Paista tavan uunin ( ei kiertoilmauunin ) +230-250`C lämmössä noin puoli tuntia.
- Nosta kukko uunista ja valele pintansa kauttaaltaan oliiviöllyllä.

247140382_4776031495763552_3487330194234

- Peitä nyt -kukko alla olevalla leivinpaprulla ja foliolla kokonaan.
( Ota sitä foliota tosiaankin sen verta paljon jo silloin alussa et saat taatusti -kukkosesi kokonaan peittoon! Ettei käy kuten miulla kävi: piti laitella viel lisää foliota kun ensin sitä oli himpun nifti-nafti... )
- Paista nyt sitten -kukkoa uunissa +120´C noin 4-4,5tuntia.

247313431_4776031575763544_1274427089535

- Leikkaa -kukkoa auki haluamallasi tyylillä ja nauti.
Sivauta palasesi pintaan vaik jotahin rasvaa ja puraise masuusi piskuiseen.
Tai sit jotahin leikkelettä, kurkkua, tms. ...
Kylmänäkin syöden on muuten hyvää palasta! Ja retkieväänä.... jam!