Sanotaan, tai siis kait uskotaan pikemminkin kuin sanotaan... tai siis ei oo olemassa sanontaa mutta immeiset puhuvat jotta kaik murhe ja suru haihtuu aikanaan. Jotta surun voi upottaa työhön. Jotta moni upottaa surunsa työhön. Näin miekin varmaan teen.

Sillä tämä taloni, majani matala, on ollut tässä tovin putsaamati. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa että ei tää kylläkään oo likainen. Himpun vaine pölyä joissain paikoin. Pölyä joka lähtis kun ottasin luutun kätehen ja pyyhkäisisin. Silleen päällisin puolin. Ei tarte mitään "perusteellista" viikkosiivousta, ei. Mut kuitenkin jotain - vähän.

Nyt olen tätä siivousta laistellut kun olen rampannut vähä välleen mökillämme ja - vähän riijannutkin.... Mut se siitä. En ole siis ollunna kotonain. Jotenka eihän se pienoinen pöly ole ketään ja vasiten miuta itteeni haitannut. Ei millään muotoo.

2014.6.13.%20kotini%20%2837%29-normal.jp

Mutta kun nyt sitten Joku laitteli välejä poikki... kun tajusin että kaipuu on iso... vaik joku viisaampi ja vanhempi on joskus lausunut ettei miesten tähhen kannata itkee - ei miesten, kaks lahkeisten, perähän tarvii itkee: mie vollotin illan ja toisenkin... Niin ajattelimpa tässä (viisaana?) että nyt sitten! Kun kerta olen muutenkii tekevä ja aikaan saava, kun kerta työhönsä voi upottoo murheensa - ja kun taloni "huutaa" huolenpitoa niin tehhäämpä nyt sit näin. Kaksi kärpästä samalla kertaa: huusholli siistiksi - peruusteellisesti viikkosiivouksella ja ikävän poisto työtä tehhen. Imuri, luuttu ja muut siivousvälineet kauniisiin käsiini ja siitä vain likaa päin! Kyl se yksi kaksilahkeinen siitä haihtuu mielestä ja nurkista! Jee, hyvä mie!

Nyt olen sitten kuunannut ja putsannut taloani, pientä ja sievää, jo toista päivää. Viel kun huomisen täällä pyöremyrskyn lailla heilun ja huushollaan niin loppuhan siitä tulee. Sitten ns. "voisi vaik lattialta syyvvä", on sen verta puhtosta! 

2014.6.13.%20kotini%20%2823%29-normal.jp

Oikeesti täytyy miun paljastaa että tää on "vain" ns. normaali viikkosiivous. Eli siivoon nyt kuin normaalisti huusholleissa siivotaan tehhessä viikkosiivousta. Mutta kun tää taloni on yksin kertaisesti miulle yksikseni himpun liian iso. Siivouksessakin (puhumati nuista tyhjistä, tarpeettomista huoneista...). En vai kykene kuunaamaan koko taloani, tään majani jokahista nurkkausta, alusta loppuun asti saman päivän aikana.

2014.7.16.%20Anninan%20kera%20Kumpaulass

   Ja se kaksi lahkeinen. Se se vasta typerää on. Ei kulu näköjään pois vaik kuin hankaan. Ei imeydy imurin mukaan, ei lentele tuulen teille mattoin tomun mukana niitä kopistellessain. Ei milläänskä. Mielessäin vaine pyörii.     Ikävä.