...jotka tahdon ma näin nytten kertoa.

 
  Tänään, juurikin tänään, sain kuulla että olen TERVE! Sain TERVEEN paprut!
   Eräs terveydenhoidon henkilö soitti miulle kertoin että kuule nyt on sil viisiin että tulos on negatiivinen. En ollut uskoa tätä tulosta, en sitten millään!
Siinä me kaksi, hän joka oli hoitanut miuta jo pitempään ja kuunellut kaik käänteeni asian tiimoilta, sekä mie joka potenut olen, käynyt lävitse pieni muotoisen helvetin, nauroimme yksissä tuumin tälle tuloskselle. Oltiin kuin parhaankin vitsin olisimme kuuleet ja sille sitten yksissä tuumin naurettiin sen jujun ymmärrettyämme? Kätkätettiin suoraan sanoen ja sanailtiin että ei suinkaan positiivinen tulis vaik asia onkin positiivinen et tuli negatiivinen tulos!
"Nyt ei sit muuta kuin etiäpäin vaine." "Tästä on hyvä jatkaa." "näillä eväillä nyt mennään."
   Kunne "toivuin" tästä ylläristä ni ajattelin ettäs tätä täytyy kyllä juhlia! Mietnkähän!
Laitan tietsikan KOVALLE ja kuuntelen musaiikkia siitä tanssien Humisevanharjun tuvan lattialla? Joo! Muttas kun tätä tietsikkaani ei saa niin kovalle jotta siitä saisi TARPEEKSI kovaa musiikkia ilmoille - pöh! Se siitä sitten.
No, muttas, jonnahin juhlimaan - minne? Eikä - pyykkikone pyörii, ja huomasin myös kuin itse par´ aikaa seistä töpötin keskellä tupani lattiaa lattianpesuluuttu kourassain! Läheppäs sitten siitä johkin juuri sillä hetkellä!?
   Onneksi "hätä ei ole tämän näköinen" vaan siivouksein aikanaan loppui, sekä pesukone pyykkinsä pyöritteli, ja mie suorin keskustaan asiloilleni. Samalla juhlistin sitten tätä onneni kantamoista muutamilla asioilla...
A. Ostimma itselleni muutaman uuden, piskuisen, kukkasen alun.

IMG_0002.jpg

Tällaisen Ilmakukkasen ( Tillandsia ) jota Ilman Kukkaseksi kutsun. Löysin tällaisen piskuisen, punertavan, uutukaisen miulle. Entinen kun on sellainen vihiriän värinen.
Sitten lähti mukaan kaksi Kakatusta; Tikku Kakatus ( Tulitikkukaktus ) ja isohko, pyöreä, Anopinjakkara-mallinen yksilö.
Sekä Pullon Jukkanenkin elikkäs Pullojukka.
Nyt vaine toivon ( onnessain ) että lykkyä näillä olisi ja kasvaa rehottaisivat isostikin.
B. Hokasin että, mm. tänään, oli yhdessä kaupassa tuolla isommassa cityssä Sushia tarjouksessa. Eihän sinne asti itse viitsi noisten taatta asioikseni lähtiä ajelemaan vaan mieluummin ilman oisin... kunne hokasin että vävy-kultaiseni siel töissä käy. Kyselin hältä että viitsisikö hän miulle sellaiset ja sellaiset, sieltä ja sieltä, käydä ostelemassa? Joskoo kävisi et ostaisi ja sit miulle kotiaan palatessaan tosi - maksaisin ne hälle?
Näinhän siin sit kävi: hän osti ja toi. Mie pääsin herkuttelemaan! Juhlimaan! Wau! Ja nam!

  

IMG_0015.jpg

   Tämä ymmyrkäinen, pymmyrkäinen... tämä on vesiputkiston osanen. Miksikö se sitten on täsä sormieni otteessa? No kun...
  Olen tähän asti toiminut kotonain, misä sitten kulloinkin olen asustanut, toiminut Sähkömies-Mummerona. Olen asennellut lamppusia sinne ja tänne tehden niihin asiaan kuuluvia liitoksia, osasia palasista lähtien ja asennuksia tietenkin myös.
   Nyt olen hokassut ettäs miusta taitaa täsä viel kuoriutua Putkimies-Mummerokin!
Olen ain purkanut omani, ja äitinikin, lavuaarien putkistoja putsi-putsittain ne ja sitten kasaten kasaan takaisin.
   Nytten olen taistellut tämän Humisevanharjun vessan lavuaarin putkiston kera jo pitemmänlkin aikaa. Alku vuonna vaihdoin siihen taasen sihdin tiivisteet ja taisimpa jopa sen sihdinkin siihen uuden hankkia. Puhumati siitä että ain kun putsi-putsiten sen putkiston niin ain olen purkanut ja koonnut...
Nytten ihan viimotteeksi hankin siihen sit uuden syöksyputkiston lattiakaivoon menoon. Eli likaviemäriputkiston tahi miksi sitä nyt sitten oikeesti kutsutaankaan. Mut joka tapauksessa sellaisen putken kuitenkin koska entisen kera sain ain taistella että yltääkö se putki vahi eikö yllä hajulukolta sinne lattiakaivoon asti? Ain sain sen kera taiteilla ja taistella sitä JUURI OIKIAAN asentoon että se olisi paikallansa pysynyt ja pelittänyt oikein.
Kyllästyin tähän taisteluun ja hankin uuden, hienon, haitarillisen putken sen entisen tilalle. Vau! Olimpas mie tytyväinen!
   Muttas sit sainkin hokasta jotta vaik se nyt onkin näin fiini, pelittävä ja sopivan pituinen niin sittenpäs ei se hajulukko pysykkään paikallansa! Ou - ei!
Näinpäs, juurikin tänään, tänään kun olin onnen kantamoistani juhlistamassa, niin samalla reissullain mie sitten suorin ( taasen ) paikalliseen putkiliikkeeseen ja kyselin sieltä apua pulmaani moiseen. Löytyihän sitä sieltä: sain näppeihini tällaisen piskuisen tiivisteosasen sinne putkiston väliin laittaa! Se kun tämä kuuleman sieltä sitten puuttuvi kerta ei hajulukko paikallansa pysy... ja tätähän mie heille arvelinkin... sen verta monta putkistoa olen purkanut ja takaisin kasanut jotta tään verta miekin jo näistä ymmärrän!
Skeptisesti totesin siellä liikkeessä myyjälle tuolle että kun tuntuu että mie olen heiltä jatkuvaan jotahin osasta tähän putkistooni ostelemassa niin eiköö tuo olisi varmaan ollunna paree ostaa jo eka kerralla koko hela-hoito uutena kokonaisuutena eikää näin osanen kerrallansa ja sit niistä osasista sitä rustata kasaan....?
   Tämä osanen mukanain, kassissain, kannoin sen kotio, laitoin paikallensa ja á vot sie - nyt pelittää oikein.