2018.8.5.%20Kumpulassa%20%2822%29.jpg

   ...se kun mie Mummona kerkisin täsä päivänä muutamana ( viime viikkovapaallani ) kera muoskain ja hänen mukeloidensa, käväistä mökillämme sitten "viimeksi"-ajasta. Oiskoon ollunna jotahin heinäkuuta, heinäkuun alkua, kun viimeksi olen siellä käväissyt?
Olipas ihanaa päästä sinne "asti" pitkästä, pitkästä aikaa. Ja se kun 24/7-tyttärenikin pääsi siin samalla siellä käymään kera meidän muiden.
Ja se sekin oli ihanaa kun sain "vehata" kuvan näyttämällä tavalla kera mukeloiden; uimaan kun ei päästy, keretty, niin sitten korvattiin tämä veden "puute" painarin suihkulla. Oli siin aikas lailla läpimärkiä mukeloita muutamia kipaleita.... "Näin meillä mökillä pestään mukeloita."
( pahuksen blogi; kuva kyljellänsä - taasen.... )


2018.8.6.%20%C3%96kk%C3%B6%20M%C3%B6nki%

   ...se kun törmää yllättäviin "hahmoihin", yllättävissä paikoissa.
   Täsä sellainen on tämä Ökkä-Mönkijäinen joka kuuleman on joku Koivun-ja-sellainen-perhonen. 
   "Olipa kerran"... eräs aamu-tuima kun mie vosekin vedellä niin taka-kuin etuporstuaani. Siin kun aloin vetelemään luutullain etummaisen puitteita hokasin syrjäsilmällä kattoin ettäs ompahan taasen yssi koivun lehti jo lakastunut syssyn väreihin ja sit kiinittäytynyt porstuain pielustalle.
Hyvä ettäs katsastin sitä "lehteä" viel toisenkin kerran ennen kuin sille luuttuain näytin sillä se olikin tämä piskuinen, kaunis, perhoinen! Olipas siin miulla ihmettelemistä yllin-kyllin. Voi että osaakin olla kaunis ja erikoinen näky!

2018.8.6.%20%C3%96kk%C3%B6%20M%C3%B6nki%2018.8.7.%20Perhonen%20%282%29.jpg

   "Eikää siin vielä kaikki"... se kun heti-miten äskeisen jälkeen, täsä kesä kuumilla ilmoilla, ehtoon tunteroisina, oli jostahii, jotenkin, pyrähtänyt tietämättäin tällainen Nokkosperhoinen sisälle Majaani Mahtavaiseen ja tämän viileyteen suhteessa sen hetkiseen hellekeliin ulkosalla.
Tämän ihanuuden mie sitten seuraavana aamuna hokasin kyökkini seinältä. Aivan sieltä katon rajasta. Siellä se olla öllötteli ihan kaikesa rauhassaan ja antautui jopa kämmenelleni jossa sen sitten ulos vein ja ilmoille iloksi muidenkin, päästin.
   Mietin että oliko tämä enne? Oliko tämä viesti jostahin sillä sanotaanhan että perhonen talossa ( ja nyt kun näitä näin liki vielä kaksikin kipaletta oli ) on viesti Tuonpuoleisesta joltahin.
Onko puolisoni asialla, sillä olen/olin täsä vaiheessa elämääni yhdessä taitekohdassa jossa puolisoni sanonta: " Kyllä siusta viel joku hyvän puolison saa.", oli likempänä kuin uskoinkaan. Vai vakuutteliko hän että kaikki menee viellä hyvin - odotahhan vaine? Oliko hän sen yönseudun tarvanani, vakuutenani, tarkkailemassa, vahtimassa untani "suurta" joka olikin näin "siunattua" ja vakaaksi tehty?
Ajattelenko liikoja? Luulenko liikoja tahi päljiä? Muttas sattuivat vaine nämä, ja vasiten tää perhonen, sille hollille kuin olisikin juuri näin ollunna. Sillä... ei ole eka kerta kun "tiukan paikan tullen" puolisoin on ollut "asialla". Hän on harvoin tykönäin mutta sitten kun on niin tunnistan sen kyllä. Miun suojelusenkilini....


39024147_2133171033607184_27122119369251

   ... se kun Alla Omppu-Pomppu-puun tapahtuu alati jotahin.
   Täsä erään ehtoon ihanainen löytö Krassista joka kapuaa pitkin omppu-pomppu-puun kylkeä kohti korkeuksia.
Ja sitten viellä alla kuvanen kun Alla Omppu-Pomppu-puuni "kukkii"! Oikeestihan se on Salko Ruususen kukinta joka pituuttan on venahtänyt aikas pitkäksi väliin omppu-pomppu-puun oksiston. Siellä se vaine on, kasvaa ja kukkii - kauniisti.
   Omenoista sen verta siellä että näyttäisi jotta ( ainakin miulle ) tulee tänä vuonna sen verta paljon omppu-pomppuja ettäs eka kerran täällä Humisevallaharjulla assuissain pohdin niiden mehustamista mehuksi! En sit millään jaksa ainakaan itse niitä kaikkia syödä enkää tiedä saisinko ns. ylimääräisiä toisillekkaan kaikkea "syötettyä"? Jotenka ehken mehustain tänä vuonna.
Vaikkas kylläkin Jyrä sanoi tänään hänen allaan käydessäin ettäs tänä vuonna on vähän omppuja ja että nekin vähät Pihlajankoin toukat syövät suihinsa makoisiin!? En mie ainakaan ole omassain puussa ja sen omppu-pompuissa moisia koita nähnä. Ja toivottavasti eivät tulekkaan! Silloin Mummero tämä kyl suuttuu!
   Hei muuten! Onneva on sekin kun on olemasa tällainen Jyrä jonka alle jäädä!
Olipas taasen tänään mukava olla hänen taitavien käsiensä käsiteltävänä, moukaroitavana. Siin kyllä kroppa lepää vaikkas kipeäähän se ajoittain tekeekin. Mutta se autuus ja olo sekä tila sen jälkeen kun tuntee ettäs kroppa on taasen reilassa, vaikkas kyllä maailma heittää ain "härän pyllyä" muutaman tovin kun siltä pukilta ylös nousen ja jalat allein otan.
On se kumma mitenkä sitä sil viisiin tajunta menee sekaisin, tasapainoaistilta vie aikansa ennen kuin se "asettuu aloilleen" tunteroisen tahi alustavasti toisenkin siin pitkin pituuttain maattuain.
   ... Sitten miulla on siellä ( tuolla Alla Omppu-Pomppu-puuni ) myöskin Kuukausi Kampsikoita pari puskaa. Arvatkaas, oi Armaat Lukijain, KUKA napsii niitä sieltä mennen-tullen-ja-palatessaan, suuhunsa, masuun piskuiseen, välipalakseen? Hyv' on olla Alla Omppu-Pomppu-puun.

"Hyv' on ehtoolla olla ja istuskella,
atvailla maailman menoja - ja tuloja,
Telluksellamme tällä.
Kiitos taasen Ukko-Ylimmäiselle
päivästäni tästä,
kiitos menneestä ja päivästäni tulevasta."


39060130_293983814491199_22196614324027338985152_1342865389188990_56558308405385

   ...se kun tänä kesänä niin ja niin monen menneen kesän jälkeen on ollut niin LÄMMINTÄ että meikä Mummerokin on uskaltautunut useamminkin kuin vaine kerran tahi pari veden syövereihin!
... se kun olen käyttänyt tätä mahdollisuutta "hyväksein" sen mitä olen kerennyt.
...se kun täsä mennä viikolla kaiken tämän "kokeilun", pienten uinti pyrähdysten ja alkukesäisen reisien lihasten yhtä aikaisen kramppaamisen jälkeen, uskaltauduin EKA kerran TÄLLE kesälle uimaan Lampeni poikki ees-taas! Voi sitä onneva mitä koin. Mie jaksoin, mie onnasin ja ilman mitään kramppeja! Tosin otin rauhallisesti ja välillä menin vain käsilläin vetäen, uiden, etiä päin ja välleen sitten rennosti selälläin - vain käsilläni uiden jalkain ollessa vaine rennosti mukana.
   Tosin tiedostan kyllä että juurikin tämä Lampein on TOOOOSI SYVÄ ( jotahin 16 metriä ), miulla ei ole mitään pelastusrengasta tahi vastaavaa kelluketta mukanain, eikää ketään ystävää, tuttavaa tahi muuten mukana olevaa henkilöä mukanain jotta jos jotahin vaikka uintimatkallain tapahtuu. Eli siin suhteessa "riskillä" mennään aina kun lähden ylitsensä uimaan.
Muttas se tyytyväisyys kun jaksaa, kun onnaa - voi ihanuus!


2018.8.11.%20Koulukokoukseen%20Pielavede

   ... se kun eräänä aamuna taasen olo oli onnellinen jälkeen kaiken kurjimuksen. Se kun tajusin aamulla että olen sittenkin onnellinen. Olen onnellinen ihan miuna itsenäin. Olen onnellinen kun miulla on Työ, kun miulla on muoskat, muoskain mukelot. Kun miulla on Majani Mahtavainen, kun omistan kroppain joka on suht´ kunnosa ja kun... olen vaine onnellinen.
... se kun jälleen yhden ihanaisen Työpäivän jälkeen otin suntasen "kohti kaakkoa" ja lähdin synnyinseudullein ala-asteaikaisten koulukavereideni kera kokoontumiseen... ja se kun...

38939083_211993982997905_552821273781075

   ... kun juurikin tuolla reissullain sain tietooni ettäs kaik on hyvin.
   Oltiin, vietetiin aikaa ja yön tumman tunteina palajin kohti kotiain poiketen suunastain ja käväisten matkallain tutussa ja turvallisessa Yö-Kyöpelien ( ja myöskin ennen-Työpäiväni ) -kaffeepaikallain:

"Yössä yksin, siellä saapuu kyyneleet.
Siellä itket katkerimmat kyyneleet.
Luona pöydän valvoessa,
siinä kasvot käsiin peitä,
silloin tulee kyyneleet."
( Laulaja Kirka, Kirill Babitsin. )

Olin onnellinen!38955148_325367514870252_328191670996697

   ... se kun miulla on niin ihana Pomo joka antoi miulle luvan käydä putsi-putsittamassa ( imuroimassa ja pyyhkimässä/pesemässä sisältä ) Neiti Suklaatin Työpaikan pihanmaalla!
Täsä nimittäin Humisevanharjun pihanmaalla EI SAA asuntojen omistajat-kaan puhdistella omia ajokkejaan. Ei imuroida, ei pestä - edes sisältään. Ovat päättäneet niin täällä taloyhtiössä... JOTENKA miun pitää sitten ain mennä joko mökillemme ( jonnekka on piiiit-kä matka ) tekemään nämä hommelit tahi kysellä tyttäreltäin et saanko tulla heille sinne huushollinsa "keskelle" touhuamaan kun asustavat omakotitalossaan: aikanaan kun mie asuin omakotitalossa ja he eivät niin he kävivät ain putsi-putsittamassa omansa miun tontillain; "vuoroin vieraissa".
   ... se kun miulla on noiin kaunis ja ihana Työpaikka että sinne haluaa ja voi mennä näin vapaa-aikanakin aikaa viettämään. Niimpäs nyt mie kun putsi-putsitin Hepo Hopiain "kavioita", otimma kamerain mukaani killumaan ja kuvasin siellä ympäristöään tuota ja-  nautin. Nautin kauniista paikasta, ihanasta olosta ja tilasta. Nautin komiasta säästä, ihanasta lämmöstä sen. Olla öllöttelin.

2018.8.12.%20Luova%20Puu%20%281%29.jpg39002472_246234082664212_946777084582166

   ... se kun miulla on Ystäviä Hyviä, Rakkahia, joiden kera voin olla ja touhuta. Se kun miulla on Ystäviä, Hyviä, Rakkahia, jotka "pitävät miun puoltain", he kuuntelevat, sanovat suoraan ja... mikä se sananen nyt olikaan... ovat realiteetteja... ja tarpeen tullen kyseinalaistavat myös. Täsäkin, tään kuvan otto hetkellä, olin yhden kera heistä "kaffittelemassa" eli kumpainenkin otimma vettä - ja jutskattiin.
   Sitten on eräs toinen Ystäväiseni miun... Se nuori heppu josta olen jutellut täsä pitkin aikoja... se "Soutaa-huopaa"-hemmo.
Nyt ollaan taasen oltu yhteyksissä pitkästä aikaa tiiviimmin. Ihanaisesti aloitamme yhteyden: mie tekstaan mansikoita - hän vastaa mustikoita. Mie; mustikoita - hän puolukoita. Ja mm. nyt tänään suklaata - valkosuklaata.
   Ihanaa kun on tällaisia Ystäviä jotka elävät rinnalla! Jotka ovat rinnalla tapahtui sitten mitä tapahtui - puolin tahi toisin. Rakastan heitä!


39080741_443653299463297_915069488089949

    ... se kun on olemassa Lampeni miun! Se kun sinne voi mennä, olla ja - olla vain vaikka jos ei muuta. Käväisin täsä eilennä taasen vetäisemässä sen poikki uiden - ja nyt ollaan ( AJATELKATTE! ) elokuuta jo melkein puolessa välissä menossa! E-LO-KUUSSA, ja miekin käyn uimasa viellä!
Ei tosin - oli jo hivenen viileämpää vettä kuin esim. viikolla käydessäin mutta toisaaltaan: nyt on viileämpää kuin silloin muttas se lupailee taasen ( oi, nuo tietäväiset Ilmatieteiljät - viisaat! ) tulevaksi endiksi taasen lämpiämpää?! Jos, vaikkas, tuota, silloin taasen pääsisi pulahtelemaan? Tiedä vaikka....? Se onneva olisi!