...ja sitten kerta linttuulla "ihan kauhian" kauaksi! 


   Olipas nimittäin niin ettäs varustelin tuossa eilennä ehtoolla valmihiksi kaikki vermeet jotta tänä aamuna ani varhain starttaden matkaallein moiselle jo aamun ensimmäisten piskuisten lintujen livertäväisten kera. Kaik varustin hollille ja ajatuksissain selviksi.
Yön seutu sitten meni kuten nyttemmin taasen jo varmahan parisen viikkoa on mennyt; kylkeä käänellen ja sitten kolmen jälkeen ajatuksella; "Joko nousen ylös?"
Siinä petini pahjoja nuita eilennä tuulettamiain ja pesemiäin, peuhatessain ylhäisessä ykseydessäin, tuumailin että näinhöhän sittenkään....? "Mitenkähän ne meni tarkalleen ne tään taloyhtiön järjestyssäännöt jotka sain tänne tullessain...?" "Kieltävätkö ne mitä, ja mitä sallivat?" "Oliko niin ettäs siellä kielletään vahi oliko olleskana mainintaa moisesta jutusta... saako vahi eikö saa - putsistaa Hepo Hopiataan tällä tontilla?"
Meinahan jotta ei täällä ole tähänkään asti, nämä jo kohta kymmenkunta vuotta asustellessain, kukaan vosekkinut menopeliään oivaa parkkipaikallaan tahi ovensa tiemeellä! Joten oletus on miulla, ja onkoo heillä muillahin, ettäs niin ei vaine saa tehdä - vahi miksi niin emme tee?
   No, muttas, otimma aamusella siinä ns. hiljaisuuden aikana ( hiljaisiis on välissä 22.00.-7.00. - tai pitäisi olla.... ) sen paperisen tuolta kaappieni kätköistä esille ja aloin lueskella sitä.
Ei, ei siellä ole mitään lausetta, ei virkettä.... Ei itseasiassa MITÄÄN MERKINTÄÄ autojen vosekkimisesta! On vaine ajokieltoja sun muita juttuja muttas ei autojen siivoamisesta! Tosin usonhan mie sen että ei pestä saa/voi muttas ettäs nyt sentäs imuroida ja pyyhkiä sisältänsä?

.104909716_3067582070021859_2989628052576

    Vetäisin, tuon Aika-Raudan tikittäväisen vuottamisen aikana, lärviini aamukaffeeni sekä postasin sitten kera kupposen kuvan siitä nettisfääreihin tyyliin; "4/10 kaffeekupponen - haastan sen-ja-sen henkilön mukaan haasteeseen tähän".
Täsä kuvassain ( känny-sellaisessa ) on kaffeekuppinen toissaa aamuinen kun sattui oivallisesti tulemaan sen aamun veresten leipästein ( paistoinhan silloin Kaikettomat leipäseni! ) päälle tuollainen rasvasta muodostunut Päivän Sydän <3 -kuvio. ( Mie kun näitä Päivän Sydämiä keräilen kerta... )
   Eilennä oli sitten, sen Jussin jälkeisen maita mataavan olon ja tilan taikia, ihan musta 24h-muki kera kaffeeni.
Tänä pänä tällainen oranssi KoKo-kuppinen jo pirteämmällä mielellä. Haastoin sitten yhden Ystäväin Hyvän Rakkahan mukaan; sellaisen Ystävän, Hyvän, Rakkahan, jonka tiedän mieltyneen juurikin oranssiin väriin!

   Tuskastelin kinttujain kutiavaisia. Ne kun ovat saaneet viime mökkireissullain muutaman "osuman" johkin "imeväiseen" joka on halunut hivenen "herutella" mehukkaita koipiain miun! Penteleen "iniät!"
   On se kumma. On se kerta kaikkisen kumma juttu ettäs ne vaikuttavat nyt, nyt tällä iällä, tänä kesänä, minuun nuin voimakkaasti?
Nousevat aivan KUNNON patit. Ynpyrä-pynpyrä punainen kehkeytyy jynpärilleen; enempi-vähempi viiden sentin halkaisijalla. Keskusta helottaa punaisena, ja tumman sinisenä aivan keskustastansa.
Menee aikaa ja patti kutisee, voi hyvin, isonee. Kunne aika kypsä on ja sit alkavi laskeutumaan. Punoitus haalenee, vaihtuu sinerrykseksi, jää sinertäväksi pitkäksi aikaa. Kuin mustelma mutta ilman vaine sitä alun kohoumaa nytten.
Syön, syön allerzia tabuja ja suihkuttelen suihkehiaan mutta siltikin...
   Niin tänäkin aamuna vielä; patti punoittaa ja hyvin voi, kutisee - vielä.

   Laitelin Kaikettoman lettutaikinan turpoamaan... Chiasiemen-kampsikka-hillokkeen valmistin jo eilen ettäs kun tänään lähden niin on jo valmiina mukaan ottaa...

    Otimma "varaslähdön". Asensin hivenen ennen seitentä tuon Hepo Hopiain pilttuun kiinitystolpan osoittamaan seitentä ja aloin hommiin! Sori - naapurit miun.
Imuroitsin ja toiselta puolelta takapenkkien lattiatilasta etehen pätkähti...

104894201_666667770600019_34718995352085

...tää tällainen Päivän tään Sydän <3! Tää on jonkun pensaan piskuinen lehtinen - eikös vaine olekkin?
   Mietin ettäs kyllä tää nyt tästä? Eikös....?
Vuotin kyllä ettäs kunne tään Kulmakunnan talonväki alkaa pikku hiljaa nousemaan ja esim. koirain ulkoiluttajat lenkeilleen kera koiruudensa lähtiä, niin joku heistä tulee pian kyselemään et mitäs se tää tällainen nyt onkaan....? Muttas ei, ei kenkään käynyt tykönäin! Wau! Aivan sain rauhassain puuhailla. Ilman kysyjiä, ilman kieltäjiä.


84388974_2589211434674438_44505692883806

   Kunne imuroitsin ja katsoin ettäs kerta kukaan ei nurise, ei narise, ja meinaha en pesemällä mitenkään PESTÄ niin ei kait se ketä haittaa jos mie samointein sitten vosekin ajokkini sisuksistansakin? Ämpäri sisältä, siihen vettä, tippa-kaksi pesevää ainesta ja - rätti kouraani ottavaiseen. Menoks vaine ja pyyhkien....
   Hepo Hopiain "satulalaukusta" vielä hivenen talouspaprua jolla sitten akkunat kuivata, kunne ensin vedän/vedin ne kostealla luutulla lävitse...
Ja silloin... silloin äkkäsin!
   Jokahisellahan meistä on VARUILTA aina autossansa mukana jokunen pussi ( vaikka roskia varten tahi muoskain mukeloihin matkapahoinvointia varten ) sekä rulla jonkinlaista pyyhintäpaperia? Eiks olekkin? Miulla ainaskin on!
   Nimittäin aina on ainaskin sitä paperia ja se on muodoltansa talouspaprua. Paperia esim. niiden tankkauksessa Hepo Hopiain takalistolle tippuvien bensatippojen pyyhintään kupeiltansa poies. Myöskin muoskien ja muoskain mukeloihin ( tahi kenenkä nyt vaine ) suupielien pyyhintään, vaikkas vaine jätskien syönnin jälkeen, tahi jonkin muun syöntiin turvaksi. Oksun jälkeisen suun pyyhintään, kesken matkan toimitettavaan lähestymiseen jonkin tienvarren puskan kera; pissa/kakkahätä. Aina, aivan AINA, on jokin johka sitä tarvihtee.
Roskapussia harvemmin varustan Heponi satulaan mukaan sillä tiedän: sen minkä jaksan jonnehin, vaikkas vaine sinne autoin kyytiin, viedä, niin sen kyllä jakasn TAKAISIN tuodakkin!
   NIINPÄ nytten kun sellaisen sieltä uumenistaan kopraani kauniiseen koppasin ja sillä aloin sitten ikkunoitaan kuivailla, niin tajusin juuri silloin ettäs HEUREKA, on muutes VANHA rullallinen se!
Tuossa yllä olevaisessa kuvassain on siitä rullasta vihon VIIMEISET palaset.
Ja miksikäs sitten laittelen nuo tähän kuvan kera ja miksi kerron siitä rullasta?
   No, kun muistan....muistan aivan tarkasti, ettäs olen ostanut tuon rullan, tuon "sarjan" rullia ( ISON, sellaisen, säkillisen kerralla tietty, kun se on säästäväisempää ostaa niin, kuin vaine piskusita paketillista kerrallansa ), sekä tietystikin samaisen sarjan vessapaperiakin samalla, silloin kun eleltiin ja asuttiin vielä Majassamme Matalaisessa! Ja siitä nyt on aikaa jo sen millona vuotta! Täällä Majassain Mahtavaisessa olen asustanut nytten jo kohta kuusi vuotta, ja tuon ostin varmasti jo tovin ennen kuin tänne muuttoin tuli!
Muistan kuin puolisoin Tuonilmaisiin lähdön jälkeen muoskain mukelot olivat tykönäin ( asuin siellä silloin vielä itse yssinäin ) aina käymässä ja HE aina pätkivät nimenomaan sitä vessapaprua tekstillistä tuollaista vessoin rullista, keräten niistä nuita värssyjä itsellensä. "Kotiin viemisiksi."
   Jotenka jos täsä nyt jotahin laskeskeskelee ja ynnäilee, niin oli sillä rullalla jo ikää aikaslailla, ja ettäs en mie nyt ihan hirmu "tuhlari" ole talouspaprulle vaikka sitä käytänkin ja vaikkas nuo muoskain mukelotkin aikaslailla sitä vällehen tarvihtevatkin.


1%20%285%29.jpg

   Miun Hepo Hopiain tykö kun pääsen tuolta takatontiltain ns. suoraan ja sinne nytkin tänä pänä urkenin ees-sun-taas useammankin kerran, niin hokasimpas vaine siin ohimennen tonttiain katsellessain ettäs on se Alla Omppu-Pomppu-puuni kasvun päälle lähtenyt ( sittenkin ) vaikkas mie sitä niin kovin koulinkin kevähällä.
Ihan on oksasen tynkästä useampaakin tsipaletta ängennyt ilmoille iloiksein. Ihan hyvä juttu, ihan hyvä...
   Samaten huomasin siinä kuljeskellessain, puhdasta, uutta, vettä sisältä kotoain hakiessain ( käytetyt vejet antelin perennapenkkini kukkasille tietenkin! ) ettäs tää-kin yssi kesäkukkanen KUKKII!
Tämän nimeä en ole viellä tähän päivään mennessä oppinut muistamaan ( on kuuleman Lankaköynös ) vaan kutsun tätä aina Napiksi.
Täsä tällaista "Nappia" en ole konsa nähnyt kukkivan vaikkas tätä lajia on ollut miulla aikaslailla jokahinen kesä ainaskin yssi tsipale josain päin olemasa oloain. En ole nähnyt kukkiansa sit iki-kuuna-päivänä - kunne tänään!
   Tänään kun nämä kukkansa hokasin niin piti oikein mennä ja vasiten valokuvata kamerallain moinen ihmetys, kummastus, ulkomaan....
Ja se ettäs se on nytten sen millonan piskuisen-tuollaisen kukkasen peitossa! Wau! Enpä olisi uskonut...
   Tuli ihan mielehen se Kultain toteamus että "Nokkonen ei ole kukka kun se ei kuki."...
Mie: "Kukkiihan se! Se on yhtälailla kukka kuin vaikkas nämä miun sisäkukkain ovat kukkia." "Vaikkakin miun kukkain eivät kylläkään kuki "näkyvästi"...."
Hän: "Silloinhan puut ja pensaatkin ovat kukkia! NE kun kukkivat myös!"
Mie: "Niin, niinpä...."
Ettäs nyt sitten tuli todistetusti näytettyä että tää Lankaköynöskin on ihan oikeestikin kukka kun se kerta kukkii, ja vaik ei olekkaan aikaisemmin miulla ollessansa kukkinutkaan:

IMG_0001.jpg


IMG_0003.jpg


1%20%287%29.jpg

   Entäs tämä? Täsä oli alkujaan KOKO tuon kivien nuiden välisen, kolosen, alueelta, tuota vihiriää kivikkokukkasta täynänsä muttas tyttärein 24/7 aina käydessään tykönäin ja ulkosalla hiekkalaatikolla viereisellä touhutessaan, "hukutteli" sen hiekkasten niiden alle joita sieltä hiekkalaatikostaan poies päin lappoi.
   Nytten kevähällä näytteli että tämä kukkanen kuolla kupsahtaa ihan totaallisesti!
Muttaa tulikin tuo Korona ja tyttärein ei saanut muutamiin kuukausiin vierailla tykönäin, ja täten ei sitten ollut "lappomassa hiekkaa yllensä", niin tämä kukkanenhan siitä hyvää on tykännyt!
Tämä kasvaa sittenkin ja nyttäisi ettäs jopa piskuiset kukkaset olisi tuohon isompaan Raukka-Parkaan jo tuloillaaan....?
Jotahin "hyötyä" Koronastakin sentäs....?

   Sitten itse asiaan!
   Tänään oli listallain Hepo Hopiain hoitamisen lisäksi mm. ihan ehdan ru´uan teko. Ruokaa kun teen harvoin, tietyistä syistä, ja kun aina sitten pakastankin osasen, niin on mistä valmista sitten tarvittaissa ottaa...
   Listalla tuolla ruokaisalla "luki":
Muurinpohjapannulla paistetut verekset potut. Kylkijäisinä rasvassa kuullotetut verekset kevättsipulit ja kylmäsavulohipalasia.
Jälkkärinä PITSISIÄ Muurinpohjaplättyjä kera Chia-Kampsikkahillon.

104593072_1932712126862790_2193171678797.

   Muttas kun... kerta nytten sitten se menikin niin että vosekin Hepo Hopiain tuossa kotini nurkalla enkää lähtenytkään "merta edemmäksi kalaan", kuten viel eilennä ehtoolla atvailin, enkää siten sitten ollutkaan paikassa josa voinen mm. "kärtsätä" syötäväin avotulella, NIIN tämä kaikki sitten tapahtuikin täällä Humisevallaharjulla, täällä koti-kolossain miun.
Tulikin keitetyt potut kera rasvassa keitettyjen tsipuleihin.
Tuli Pitsiplätyt Kaiketonna ja hillokkeellaan.
Jam. Kuitenkin.
   Se vaine harmitti kun avotulellahan olisi koko ruokalistastain, tahi siis SEN ru´uista nuista, tullut maukkaampia ja mehukkaampia.
Viitselijäisyyttähän se olisi alussa vaatinut enempi kun puut olisi pitänyt haalia kasaan, piirellä tulet ja sitten viellä vahtia sitä tulta ja kärtsätä. Nyt kaik hoitui "kätsästi" sähkön avulla hellallain.
   Se mikä kenkuttaa: notskilla kaik hoituisi siinä, niin teot, syömiset, kuin jälkien siivouksetkin. Kyllä. Muttas sitten näin tuolla omassain kyökissä kun teet ( helppoahan se tekeminen on ) niin sitten se jälkien siistiminen on kaikkea muuta kuin mukavaa! Pitää putsi-putsistaa liesituuletin ja sen kuuppa. Pitää vosekkia keraminen liesi, ja tiskata astiat, pyyhkiä tasot että pöydät!
Mikä työ, mikä vaiva, moisten plättyin takia. 
   On nimittäin niin ettäs AINA kunne paistan tuolla liedellä, TUON liesituulettimen alla, niin se kaikkinainen rasva joka siitä paistamisesta tulee ja roiskuu, niin eihän sitä voi jättää silteensä! Sitä on -tuulettimet, tasot ja liedet täynänsä. En tiedä miksi? Eiköö se vedä muka tarpeeksi, tuo liesituuletin, vahi miksi? Kyl se vetää normi keittämiset ja paistamiset muttas aina noi letut ja niihin paistamiset....?
Siksipäs sitten, sitä niin kuin aikas harvoin moisilla ihanuuksilla herkuttelen; olen laiska putsi-putsittamahan liesituuletinta koska se on kaiken maailman ruuveja ja niiden esillä olevaisia kärkiä täynänsä. Se on vaikia putsistaa, kun pitää kuikkia kauaksi lieden edestä; omaan lyhykäisen varteni - en mitään "pohjoista pituutta"!

   Näin tuli matkattua.
Näin tuli se kaikkinainen matkain teko, jonka suunittelin eilennä ettäs tänään tee kera Hepo Hopiain hoitamisen, avotulella ruuan teon ja lättyin paistamisen ohessa, tehtyä oikein kunnolla lähi-matkailuna!
Ei mennytkään tuntia menomatkaan, kolmetuntia vosekkimiseen, siihen ruuan laitto, syönti. Oleilua.... tunteroinen takaisin. Ns. koko päivä.
Nytten vosekin Hepoin, tein ruokain ja siin se. Hyvinkin sukkelaan. Ei aikaa mennyt kuin suunilleen puolipäivää.
( Hele-katti! Mihkä täsä oikein kiirusta muka on? Mihkä miun pitäisi muka joutua kun; "Ei mennyt kuin..."? Mihkä mie tuon ns. "säästyneen ajan" käytän, meinaisin käyttää? )
   Tosin jäi kaikkinaiset matkanvarren valokuvaukset tekemäti - puhumatikaan perillä valokuvaamiset. Jäi poies maku- ja nautinto-elämykset, jäi poies ihanassa ulkoilmassa oleilut perillä ollessa.... Jäi monen monta, poies. Pöh! Ja uiminenkin!


   Matkusta! Matkailu - avartaa!