2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   "One time of my life."
Savolaisittain sannoin varmaankin: "Ei mies muistiin."
   Meinaan ettäs olen sitä tästäkin kohilta sen - sanoisinko ettäs ainakin jo... 30 vuotta ainaskin ohitsensa kulkenut epämääräisen säännöllisesti mutta en ole KERTAAKAAN sattunut hollille niin ettäs nähnyt olisin kuin tästä tukinpuotospaikasta laitellaan propseja vesille ( tahi et niitä vesiltä maihin nostellaan ) muttas tänään sit tää-kin ihme tapahtui!
Luullut olen että "menneen talvan lumia" tämän puotospaikan meininki jo on....
Luulin ettäs tästä vaine vesille tukit nuo lasketaan mutta ihmetyksein oli suuren moinen kunne äkkäsin et ei hit... nehän tuovat tukkeja maihin! Mistä liene? Joltain saarelta kenties?
   Toinen mitä seurasin ihmeissäin oli se ettäs tukit nuo mitkä uitettu oli tänne jostahin, niin ne olivat lauttoin päällä! Siis ihan vaine tätä varten varmaankin kehiteltyjen ja tehtyjen lauttoin päällä! Jeeru, eiköö enää tukkeja uitetakkaan nipuissa ja vaine vesiä pitkin, vesien päällä? ( Ompahan vaine taasen "kiinalaiset keksineet" jotahin uutta maailmaamme... )2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   "Maailmankatolla."
   Liponvirtaa pitkin kohti kaakkoa ja Onkiveden selkää. Vasemmalla reunalla Akkalansaarta ja oikialla Liponsaarta. Ejessä onkin sit Palosaari ja horisontissa siintävät Ruissaari sekä Niinisaari.
   Täsä kuvassain ei nävy oikeestaan olleskana mutta hokasin että tuolla oikialla kaislikon seassa olivat viel Joukkahaiset olemasa. Eivät olleet tohtineet muuttoon viel lähtiä. Ei sen puoleen olihan tuo ilma kyl  "lämmintä ku linnun maitoa". Miunkin oikein piti kesken tämän käppäilyn käydä ja ripsua yksi välivaatekerta yltäin poies jotta ei ihan hikeen olisi pukanut moisella käppäilyllä. 


2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

    Akkalansalmensillan korkeimmalla kohdalla kohti liki luodetta ja Paasiselkää.
Vasemmalla Liponsaari ja oikialla näkyy sit Haapasaari sekä Karkinniemeä ettäs Pohjoissaarta. Ihan likimmä horisonttia taasen ovat Jänisaari sekä Paasisaari.

   Vaik näin "linnun maitoa" olikin olo ja tila tänään niin siltikin piti täällä korkialla sillan päällä vetää takin huppua suojaksi ja nuttua tiukemmin yllein sillä vinkkahan se tuolla korkeudella toki jo käypi, kun sen verta aavalla ja ison seljän edessä ollaan.


2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   Erkkilä- ja Ketopelto-tilojen kohdan peltoin ylitse Suolahtea päin niin ettäs horisontissa näkyvät Pohjoissaari ja Akkalansaari.
   Viel on vihiriää luonnossa, pelloilla, näkyvissä. Ei IHAN KAIKKI ole joka puolella viellä ankian harmaata. Jee!


2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   Linnansalmensillalla. Koivuselkä edessä.
Valio ( tehdas ) jääpi kuvani tämän vasemman reunan ulkopuolelle, ja Ilvesniemi on sit oikialla reunalla.2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   Linnansalmen sillan toisella puolella.
Vasenta reunaa pitää Linnanrannan rantamat kera edessä näkyvän Tulisaaren, ja oikiaa reunaa sit Puustellin rantamat.
   Itse tykkään tästä kuvasta kun täsä on tuossa etualalla VÄREJÄ! Viel tosiaan on värejäkin luonnossa jäljellä... kunne talven valkiat tulevat ja peittävät kaiken tään allensa - pöh...

   Muutama venho vaine nyt oli rannalla tällä - sillä nämäkin telat olivat näin tyhjällänsä... muttas tuolla edessä olevalla niemekkeelläpä niitä sit olikin siitäkin ejestä rivissä piiiit-kässä.


2018.11.9.%20K%C3%A4velyll%C3%A4%20Akkal

   Syssyn satoa maassa.
   Puustellinrantamilla.
   JOS olisi ollunna kuiva päivä, jos olisi ollut sateeton päivä, ja jos olisivat nämä lehdet maahan puodonneet, olleet kuivat, niin arvaatte varmaan oi, Armaat Lukijain miun, KUKA olisi käväissyt hivenen "järjestelemässä" näitä lehdykäisiä "uuteen uskoon"....?