... mielen päällä nyt. Tulin vaine piipahtaa tänne seuraanne teidän, oi, Armaat Lukijain miun.

   Jos sitä vaikkas aloittaisi näin supi-Suomalaiseen tapaan sää ja tilasta: "Se muuten satelee taasen."...
Niin-pä. Sataa, kulettelee kuuroja jällevän. Pitkin ja poikin Pohojanmaan". Välleen Aurinko Armas helottavi Taivahankannella ku mikäkin kultainen keherä ja sit kotvasen kuluttua antavai ku saavista kaatain "kystä kyllä". Ei ni mitään järkiä siis tällä tällaisella ololla ja tilalla!
Sen ettäs saat juuri pyykkisi ulos vietyä sekä ripustettua kuivumaan, niin kohta jo kiikutat sitä sanaista "riepua" sit sisälle juoksujalkaa sen kaatosatehen alta poies. Annahhan olla - kunne se pyykki on kotvasen aikaa sisällä "makoillut", suht´ kuivaksi tullut, niin johan se Armas sieltä taasen pivien välistä pilkottavi; "Muistatkos miut....?" Ja lähetkös siinä sitten toisen kerran roudaa niitä pyykkejäsi ulos, lähetkös?
Jep, jep. Ei paljoa "kiinnosta", ei. Kerta linttuulla periksi antaa vaine ja päätöksensä tekevi et sisälle pyykki, mikä sisälle. Ja sen aikana et juosta-vouhkaiset sisälle-ulos-sisälle-ulos, niin senkin aikaa teet kyl jotahin "järkevämäpää" - eiks vaine?
   Mm. kuten tänä pänä miekin.
Vino-pino erinäisten paprujen hoitamista ja hommaamista. Palkkatodistuksista lähtien aina työpaikkahakemuksiin asti. Laskuista, valokuvien kautta, sosiaalliseen mediaan ja mm. tänne blogiini nyt. Siihen sivuun sitten erinäisiä yhteyksien hoitamisia, Allan Akan merkintöihin "kajoamista" ja sen päivitystä.
Muutamat tiskit - ne pyykit moninaiset.
Pois laittamieni kukkasten ruukkujen pesuja; viel olisi huomiseksi yksi lössi jäljellä, muttas sen jätän suosiolla huomiseksi; saapi liota kunnolla ja yön ylitse ensin.
   Täsä jos ehtoon korvalla heittäisin eteeni jonkin kartan viellä. Se nimittäin Työ loppuvi viikkosen ensi jälkehen ja sitten... Niin - sitten olisi tarkoitus lähtiä! Maailma Avara kutsuu kulkijaansa, Reisssja-Lissi vuottaa "irti pääsyään", Taivaanrannanmaalari himoitsee "maalaamiseen" pääsyä. Jospa sitä sitten pääsisin... riippuen nyt sitten loppuin lopuksi monesta muusta tekijästä.
Mm. mitä se tuo suku "suuri" onkaan odottavainen kantiltain? Mitä perhe moninainen omaltansa? Mitenkä käy mm. tuon työpaikkahakemuksein osalta jonka huomenissa kasaan lopulleen? Mitenkä mieli Maan Matosen tään itsensä, Mummeron Humisevanharjusen olevaisen? Unohtaa toki ei voine myöskään Mattista Kukkaroisen....
   Työpaikkaa tätä kyseistä nyt hakiessain, hakemusta laatiessain, ja sitä koko asiaa, -paikkaa, yms. siihen liittyväistä ajatellessain ja hahmotellessain tulee mietittyä kaikenlaista.
Päällimmäisenä: MITÄ mie haluan ELÄMÄLTÄIN? "Kenpä tietäisi sen, ken kertoisi totuuden...": näitä laulusen sanoja lainataksein ja todetessain et onpahan vaine siinäkin joku osanut viisaat sanaset asetella oivallisesti ja tyhjentävästi.
Isse "runoilin" täsä vasta et,
Onko hän häntä ohitse kiitäväisen
vahi onkoo hän höntyväinen jonkun ohitse liitäväisen?; kun eräänä aamuna täl mennehellä viikolla löysimmä Alta Omppu-Pomppu-puuni piskuisen hantuvaisen, höyhenen kenties ( siis kun en saanut selvää et onkoo se hantuva vahi höyhen...


237498173_4561795420520495_8111155324481

... mitä isse sanotte - kunpainen tää on? ) sekä mietin mielessäin et mitä, mistä, miksi - ja mikä merkitys elämälläin tällä nyt sitten on? "Mitä hän katsoo, mitä hän tahtoo?" - enkähän sen visttä viisammaksi sit tullut, enkä näytä tulevankaan. Piste.
Mietin sitä et mistähän löytyisi samanmoinen työpaikka kuin mitä on tämä nytten olevainen ollunna? Yhtä kodinomainen, yhtä viihtyisä, yhtä luova, yhtälailla omia vapauksia antava, yksin ja yhdessä ideoitava työ? Ei siis mikään "tusinatuote", ei ketju-sellainen, eikä vasiten mikään siellä takahuoneesa tapahtuva yksin tahi joukolla puurettava työ - vaan samallaviisiin asiakkaita lähellä oleva työpiste, keittiö?
Voi, ettäs, maltaita makasaisin ( jos näin voi verraten sanoa? ) jos sellaisen vakipaikkana löytäisin ja saisin...
Sekin aina tulee mielehein miun, ettäs kuis sitten pari ja suhteet? Sen enemmitä kertomati; nykyinen ja sitten entinen-kö...? Entäs kenties tuleva - oleva? Mitä niille tapahtuisi; tapahtuisiko sillä rintamalla mitään?
Ja ennen kaikkea: rajoittaako mahdollista työpaikkaa tämä Humisevaharju? Kuis tälle käy?
   Oih ja voih, kun sitä viisaampi olisi ja osaisi suuria suhdanteita katsoa sekä näkiä. Kun olisi kokemuksia muutahin kuin samoissa ynpyröissä "pyörimisestä". "Lähde maailmalle - maailma avartuu." Sitähän täsä yritän tehdäkkin. OLEN yrittänyt jo muutaman vu´uen, muttas kuten olette huomanneet Armaat Lukijain miun, niin yritykseksi on ain jäänyt ja... toivottavasti ei siihen jää!
   Kuten ei näköjään jäänyt toi Aurinko Armaskaan, taasen sinne/tuonne pilvien taa; nyt se taasen tuolla Taivahankannella tillottavi kuin naurain; täällä viel keikun!