Aamusella aamiaisen jälkehen: 

   "Kohtasin minä kerran, tiellä, muus-tal-laisen..." jne. on soinut mielein päällä sen jälkehen kun mie eilennä ehtoolla tänne saavuin. Tuli nimittäin silloin vastahan pari kaaloa joista toinen ns. perääni kääntyi ja katsasti toisenkin kerran kun ohitsensa kuljin. Mie valkolainen jolla on korvissaan himpun isommat kultaiset rinkulat, ylläin KOKO musta ( mustaakin mustemmat ) vaattehet ja sattumoisin nämä vaattehet sitten tällattiis lattiata ryystävät pitkät helmat ja yläosa sit - sanoisinko peräti ettäs - kuten kaalolla hivenen "pienempi", vartaloa myötäilevä tapaus. Kuten aikoinaan puolisoinkin eläessä jo...
Mielehen nousi ajatus ettäs se on ain kun heitä kohtaa kymysys ilmassa jotta mitäs sukua...? Tekisi mielein joskus ihan pysähtyä, jututtaa ja sanella ettäs onhan meitä muitahin jotka pukeutuvat kuten haluavat. On muitakin jotka eivät ole sukua mutta mieli on mitä on ja laittaa pukeutumaan näin. Ja sitten viellä ettäs onhan sitä "tavallaan" heimolaisia: väärän puun kautta tosin... sillä puolisoin eli heidän kera lapsuutensa - naapureinaan ja leikkikavereinaan. Eli vanhempana ystävinään ja oli itsekkin kuin Kulkija Maanäärien ollen tumma hipijältään ja muutenkin. Joten kait tuota jotahin isselleinkin "tarttui"?

   Muttas se siitä ja tästä sillä mietin sit mennehen yön aikaan sitäkin ettäs miehän voisin alkaa joksikin Yöpymispaikkojen testeriksi, "kyylaajaksi", tms. mitä niitä toimia onkaan olemasa sillä...
   Vaik kuin olenkin nyt näin "tasokkaassa" paikassa nämä kaksi yönseutua niin "narinata" olisi kystä kyllä alkaen jo ihan tulotilanteesta:
1. Auton saapi parkkeerata maksutta ulko-oven etehen parkkipaikalle tunniksi selvittääkseen itsensä sisälle. Hyvä juttu.
Entiseen tapaan kyselin respasta itseni kirjattua sisälle jotta sitten parkkipaikan maksu - sen voi varmaan maksaa-ko seteleilläkin? Tyttö tiskin takainen vastasi että kyllä, joo.
Uskoen sanaansa tuohon kurvailin takaiselle parkkipaikalle ja sittens iellä makselemaan tulevat tunteroiset nämä Hepo Hopialle karsinassaan olostaan. Katselin maattia tuota autojen ja yritin ylen äijy ynmärtää sitä.
Joo-o, maksaa voi jollakin "ParkMark´lla"... pankkikortillakin näköjään... jos sellaisen omistaa... ja sitten viellä kolikoillakin - mutta misä on aukkonen seteleille? O-ou, sellaista siin ei olekkaan!
Mitein: ajanko poies ja käyn sisällä muuttamassa setelit kolikoiksi - autoa kun ei voi siihen jättää ettei sakkoja tule luvattomasta, liputtomasta pysäjöinnistä? ParkMark´a en ole "vielä" valmis latamaan - siihen pitis tutustua ensin... Ja mistäs mie sitten...? No, pankkikortti on sitten seuraava vaihtoehto - ja kun en olisi halunut sitä käyttää nyt olleskana!
Ei muuta kuin sitä höylkäämään sitten.
Mietin, ja kävin antamassa tiskille tyttärille palautettakin het´ ehtoolla, ettäs mites kun tilanne olisikin ollut sellainen ettäs ei rahnaa tilillä, Matti kylässä käymässä, ja viimeiset rahat siinä seteleinä kädessä? tahi ihmiset joilla EI ole vieläkään pankkikortteja, ei olisi kolikoitakaan mukana vaan vaine seteleitä? Meitä kun on Kulkijaa Kummajaista monen moista olemasa yhä edelleensäkin!!! Haloo! Elikkäs JOS luvataan että setelitkin käy niin niidenhän on sitten KÄYTÄVÄ!
2. Hissiaula kerroksessa eka, ja sitten kerroksessa toka.
Eka kerrokseen kun menee niin tuntee tällaisella KLYYVARILLA ettäs nyt on jotahin jossahin... Toiseen kun saapuvi ja astuvi siihen hissin etehen niin WUM! Täysi tyrmäys olantakaa!
Ei voi olla totta kuin voikaan olla tällaisessa paikassa ( näin "tasokkaassa" paikassa! ) käytetty nuin voimakasta - jotahin AINETTA joka HAISEE ( jostakin toisesta henkilöstä varmaankin tuoksuu? ) klyyvariin nuin. Siis ihan karsia tuoksu! Nytkin kun kuljin sen lävitse taasen... se "tuoksu" on nenussain yhä ja pysyy myös. Ihan inhottavaa. Sattuua! Koskee jo!
Ei siis misään nimessä TUOKSUYLIHERKILLE!
Sattui nyt tuolla olemaan siivooja alakerrassa käytävällä; jututin häntä ja kyselin että mistä moinen johtuu? Ei osanut sanoa, kertoa muttas arveli hän ettäs - arvatkaas mistä? Että se johtuisi siitä että ovatko ILMASTOINTIputkistoihin laittaneet niille alueille jotahin tuoksua jotta ei haisisi niin, silla ainakin "tuonne" ( hänen kertomana siis johkin tiettyyn paikkaan ) koirien käytävän ilmastointiin ( sielläkö on asukkaita, käymäläisiä, joilla on koiria mukana sisällä hotellissa? ) ovat laittaneet jotta eivät koirain hajut niin haisisi....
Siis mitä? Apua, näin omasta lähtökohdastain ajatellen!  Laitellaan hajuja keino ja tekoisia sellaisia jotta luonnolliset hajut peittyisivät ja sitten näin herkkä klyyvarisena siitä pitää pahoin voida!?
Tupakoimattomaksi tää on "jo" saatu - siitä merkkinä jokahisessa käytävässä, huoneessa, kyltit ettei saa tupakoida muttas ettäs sit "viljellään" muita tuoksuja??? EI-KÄ!
3. Tullessain ( kuten aikoinaan opastivat täällä ollessain että viimeistään silloin tullessain kerro heille ) kyselin, ilmoittelin, jotta aamupalalle ottaisin mielelläin Kaiketonta purtavaa. Etenkin ns. leipäpuolta...
Tänään aamulla astelin askelin aamuisin ja mieli avoimena ettäs nyt jotahin, miullehin... aamupalalle.
Pettymys suuren suuri. Se mitä sieltä sain oli kananmunat, tomatti- ja tuorekurkkuviipaleet sekä keitetyt/höyrystetyt ns. pussitavaraiset porkkana-kukkakaali-parsakaali-seos. Sekä lasillinen tuoremahua ja kaffee. Näillähän päivän potkii hyvin? Tai no, ainaskin aamusen autereisen hyvin aloittavi - eiks vaine?
Totta jos turisen niin ihan näillähin kyl masun piskuisen täytehen sain, ja saisi isompikin masuinen henkilö, muttas kun...
On se vaine kumma juttu että nykyaikana ei viellä osata tehdä, varautua, tällaisessakaan paikassa kunnolla eri laisiin ruokavalioihin! On gluteenitonta ja laktoositonta tarjolla muttas ei sitten sellaista mistä "puuttuisi" kaikki kerrallansa; poiessa maito, gluteenit, sokerit, soijat, hiivat...
Ja vasiten kun tiedän ettäs se onnaa hyvin näiltä isommiltakin kohteilta, tasokkaimmiltakin kohteilta, sillä olinhan tuossa viimo syssynä vastaavassa kohteessa Kuusamossa ( kaukana "Nevadassa" ) jossa oli aamupalalla AINA tarjolla Kaiketonta puuroa, vaihdelleen "laatuaan". Siihen sit leikkeleet Kaiketonna, vihanneksia, juureksia, munakasta, yms.. Ja juomiset tietty... mut nehän nyt ovatkin aina Kaiketonna kun osaa kysyä.
Eli silleensä, tälleensä. Vali, vali.

   Aika-Rauta Nakuttavainen käy... vielä muutamia minuutteja "lunastukseen", siihen kunne pitää käydä pakollinen esittelykierros lävitse jotta voin/saan yöpyä näin edullisesti täällä-kin.Sitten se on hoidettu ja mie suuntaan OMILLE menoilleni suunitelluilleni. Lähden "kylille", lähden paikalliseen keskustaan ja muuallehin - jonnehin...
En menen "rypemään", en tänään - tai ainakin suunittelen niin etten menisi...
   Vaikkas ( kerrompa täänkin ettäs ) olisihan miulla nytten mistä valita sinne yllein laitettavaa sillä otimma niin bikinit kuin myöskin koko-uimapukunikin varuilta mukaani!
Osimma nimittäin itsellein viime kesänä elämäin EKAT biksut ja "jo" silloin uskaltauduin eka kerran uimaan niillä eri ulkoisilla uimapaikoilla! Ettäs olempas mie rohkia! Olempas uskalikko - ja ennen kaikkea OPIN jotahin uutta!
Jotenka... juurikin eilennä ehtoon korvalla se oli sitten nyt vuorostansa EKA kerta elämässäin kunne käväisin BIKINEISSÄ josain uimahallissa puli-pulikoimassa! Uskalsin, vihdoinkin!
Että onkin pitänyt elää näinkin kauan tällä telluksellamme jotta voin, uskallan, ILKIÄN ennen kaikkea, pukea yllein bikinit! Tähän asti kun ne on ain ollut vaine nuo jotkin koko-uimapuvut joita olen omistanut ja käyttänyt, sekä mielestäin VOINUT käyttää! Ei bikineitä, ei koskaan, ei miulle, kiitos!
   ( Vielä hiven aikaa... taidan häipyä nyt vuottaissain netti-sfääreihin ja etsiskellä et misä sitä seuraavaksi päänsä pieluksiin painaa...? Moikka! )