Tahi jos ihan tarkkoja ollahan niin nyt on vasta uuden vuoden aatto! Mutta mitäs nyt pienistä... "kun ei ne pienet mitään meistäkään.".
Istun täsä koneeni äärellä ja nakuttelen. Nakuttelen jotta jotahin tekstiä aikaseksi saisin tähän skriivattua. Jotahin "mustaa valkoisella" tuotettua, sillä aivan selvästi sisuksissain tuntuvi että jotahin aivan selvästi ulos sieltä olisi pyrkimässä. On jotahin joka yrittää pulputa ulos ajatuksieni ja sormieni näiden kirjaavien kautta kun vain niiden "hännän päästä" kiinni ensin saisin!
Vuotetahan vähän - kyl se sieltä varmahan pien vilahtavi esille ja mie vikkelänä flikkana sen viel kiinnikkin saan!

Lahela-tilan%20ranta%20Pohjois-Onkilahde

   Vuosi 2019. Mitä olikaan vuosi 2019?
   Paljoa en muista Maailman Avaran tapahtumista mitähän. Tuntuvi että sen verta paljon siellä tapahtui että katsoin varmaan paree "ummistaa simmuin" piskuiset ja täten unhohon ne sit painella.
   Yssi tapahtuma oli tuo Kalakukko city go go:ssa tapahtunut miekan heiluttelu. Se jäi mielehen hyvin sillä siellä samoilla sfääreillä oli silloin myös Ystäväin miun ja mie hänen olemas oloaan silloin peljästyin. Tahi siis sitä ettäs loppuiko se nyt siihen, oliko hän siellä paikalla silloin?
   Yssi oli tään yhden nuoren ilmastoaktivistin esille tulo ja keulahahmoksi nousu. Ja se kun hän ilmastoaktivistina puhui/puhuu ilmastomme puolesta muttas sitten kävikin ilmi ettäs hänen tuonne toiselle mantereelle suuntautuva reissunsa jokin matka ( vahi hänen tukijoukkojensako se oli? ) olikin suoritettu juurikin Telluksemme ilmastoa rasittain; aivan toisin kuin mitä hänen sanomansa kuuluu ja kuulutetaan!
   Mennyt kesä ei ollut helteinen. Olihan se lämmä muttas esim. vuonna 2016 se oli paljon lämpimämpi. Ja nytten sitten tää loppu vuosi, tää ns. talvinen kausi on ollut tällainen loso ja lämmä - tosin ei niin lämmä kuin .vuoden 2013 loppu vuosi oli...
   "Mökkini" tään edelleen olen isselleäin saanut pitää - myynnissä iellehen kyl on... "Kukkaroon" en päässytkään vaik kuin yritin. Samaten "Pientä Suklaapuotia", "Poutaheinää", en saanutkaan pystyyn laitettua. ( Unelma tuo viel kuitenkin taitavi elää... )
   Reissasin aikas kivasti. Ns. vähä välleen. Misäs kaikkialla sitä tulikaan käytyä? Ainakin... hyym... no, Sotkamossa, Vuokatissa. Helsingissä, Äksälompolossa, Hailuodossa, Raippaluodossa/Mustasaaressa, Kalajoella. Viitasaarella, Niemenharjulla. Sekä tietty kaikissa näiden väliin jääneissä paikoissa, joko lävitse suhauttain tahi sitten hivenen aikaa niissä viettäin.
   Nyt pitääkin tänä pänä alkaa käydä näistä ottamiain valokuvia lävitse ajatuksella et tokko nuista näyttelyyn ainesta olisi...?
   Ja sitten sitä "iän ikuista" raihnaisuutta on ollunna ilma ja tilassa: lonkkain miun. Olkapääni, kyynärvarsi, kämmenet. Jalkaterät ja sääri. Mitä vielä? No, "vanhimmainen": selkäin miun tietty. Mukana sekin pysyy vaik kuin aina nariseekin olemasa olostansa sekin. Puhumatikaan klyyvaristain... Muttas jätetäämpäs nyt nää. Täähän on toillaan sellainen "ikuisuus" juttu, tää ainainen mariseminen, näistä krempoista. Joops...

   Hei, mitäs vuodelle 2020? Mitäs sinne toivottaisiin - muuta kuin parempaa terveyttä?
   Siihen voisi kuulua jokin selkeys tuohon unelmaani miun.
   Samoiten kuin jokin "roti" Ystäväiseni kera...
   Sitten; jokohan se "liikahtaisi" tää Humisevaharju jollehiin toiselle omaksi? Nousisivatko nuo asuntokauppa "suhdanteet" tälläkin sfäärillä hivenen paree malliin?
   Ja, ja... jos saisin toivoa niin kesälle ( jos olen Töissä iellehen ) jokin piskuinen tovi ettäs saisin tehdä johkin piskuisen reissun. Se olisi "terää" siihen taatusti taasen kiihkeään ja työn täyteisseen tahtihin silloin.
   Ja yssi olisi toive miulle tuonne Ylisille, tuonne Ukolle-Ylimmäiselle: anna mennä sukumme uuden tulokkaan odotus hyvin! Jeeru ettäs jostahin syystä mie sitä nyt jännitän oikein "olan takaa".

   Täsäpä tätä. Ei muuta kuin hyvää Uutta Vuotta 2020 isse kullehin Lukijan Armahat.