Olen kiitollinen siitä että...

- asunnossani, Majassani Mahtavaisessa ei ole monelle suomalaiselle asunnolle, kodille, tyypillisiä ns. tyhjänpäiväisiä käytävätiloja, ei ole hukkatiloja. Kaikilla kotini huoneilla on oma tarkoituksensa ja kaikki ovat toisiinsa nähden hyvin sijoitettu, hyvin suunniteltu. Ei ole liikoja "halleja" tms. pitkiä käytäviä jotka "eivät johda minnekään", tms.. En tarvitse kulkea käytäviä pitkin mennäkseni johonkin toiseen huoneeseen, en tarvitse siivouspäivänä kuunata "tyhjänpäiväisiä" tiloja.
- Majani Mahtavaisen takatontilla ei ole laisinkaan nurtsia jota pitäisi aina kesäaikaan vähä välillä sliipata, kyniä lyhyemmäksi. On vain 1/3osa puista patiota, 1/3osa isoja pihakivetyksen laattoja ja vielä 1/3osa isoa kukkapenkkijäin. Nämä kaikki ovat helppoja pitää puhtaina, ovat helppoja huoltaa ja hoitaa. Ja kukkapenkkiä on mukava aina krapsutella, krupsutella ja muutenkin "huhkia" sen kimpussa....

2015.9.21.%20alla%20omppu%20puun%20%284%

Puhumattakaan ihanaisen omppupuun makoisista antimista joita se tuottaa seistä tapittaessa kukkapenkkini laidalla.
- kodissani ei ole "super-hyper" korkeat akkunat kuten oli ( on ) tuolla viereisissä rivari-osioissa joista yhtä boxia kävin katsomassa ennen tämän Majani Mahtavaisen löytymistä, ja siitä kotia itselleni etsimässä. Siellä on nimittäin ensin KORRRRR-KIA ikkuna ns. normaali tasolla ja sitten vielä sen päällä, tuolla "taivaissa" asti sellaiset tavan akkunan korkuiset ruudukot! Kuinkahan ne sieltä putsi-putsitettaan? Kuinka ne huolettaan? Ja kuka kaikki sen tekee? En mie ainakaan, tällainen korkeanpaikankammoinen....
- tässä Majassani Mahtavaisessa on vain yksi vessa ja siinä yksi pesuallas ( kyökkini altaan lisäksi siis ) jotka täytyy pitää puhtaana! Jee! Eikä kuten entisessä kodissani, Majassani Matalassa, kaksi vessa ja kaksi allasta... Näin on hyvä - varsinkin yksin ollessani. Olihan tässä ennen kolmaskin allas; tuolla pukuhuoneessa/suihkussa mutta kun mie en tajua miksi se siellä oli, vihin sitä käyttää niin minähän "kätevänä" emäntänä poistatin sen sieltä jo vuosi sitten...
- annoin tänne muutettuani annoin pois toisen kylmäkone-yksikön. Tai no, kummatkin: sekä jääkaapin että pakastekaapin. Ja sitten tuotatin niihin tilalle "vain" yhden yksikön: jää-pakastekaapin. Näin miun ei tarvitse siivota ja puhdistella kahta kylmäyksikköä! Jee! Ja tämä onkin sen verta hieno tälli, tämä miun "uusi kylmiöni" että jos lähden reissun päälle ja tyhjennän jääkaappini  niin voin laittaa sen virran kokonaan erikseen pois päältä mutta jättää samalla virrat allaan olevaan pakastekaappiin! Eikös olekin kätevää, vai mitä?
- miulla on vain yksi piskuinen kamari täällä Majassani. Ei ole yksin asuessani "hukkatilana" toista makkaria - kuten uutta kotia etsiessäni monesti kattelin ja etsiskelin; kaksi kamarista huushollia... Onpahan senkin verran vähempi siivota... Tosin kun vieraita käy yökyläilemässä niin olisihan se mukava silloin toisen kamarin olla. Saisivat vieraat oman yöhuoneen ja mie voisin pitää omani. Saisin nukkua omassa sängyssäni, siinä prinsessasängyssäni, eikä miun tarvitsisi luovuttaa sitä koko kamarin kera vierailla ja punkata tupani Itulaatikossa kunne vieraat häipyvät.
- miulla on nyt ns. vaatehuone jota komeroksi kutsun. Siellä saan hyvin säilytettyä kaikki liinavaatteeni kylpypyyhkeineen. Siellä voin pitää vierasvara-petivaatteet patjoineen. Sinne saan "ängettyä" kausivaatteeni, yms.. Sillä jos ei tätä komeroa olisi niin minnekä mie nuo kaikki sitten laittaisin? Huoneiden kaappeihin eivät mahtuisi sillä piskuiset ovat kaapit nuo niiden ollessaan piskuisen kahden huoneen huushollissa. Ulkovarastoon ei - siellä ne kostuisivat, varsinkin talviaikaan.  Eli kiitos tämän komeron joka on olemassa.
- tänne Majaani Mahtavaan tullessa, tupaan tuuliseen astuessa, ei ole sen "miljoonaa" porrasta joihin yli pitäisi astella. Sillä vuosi sitten asuntoa uutta etsiessä kävin katselemassa myös asuntoja moisia joihin olisi pitänyt useampiakin portaita astuskelle... Nyt on parempi. On vain nimeksi muutama rappunen ja sitten olen jo kodissani! Juuri ja juuri niveleni saavat tuta et mitä on astella portaissa mutta eivät kuitenkaan rasitu sen kummemmin liikoja koska niitä on kuitenkin sen verta vähäinen määrä. Ja onpahan kaiteetkin joista tukea ottaa sitten kun kinttuni menevät sen verta huonoon kuntoon etten ilman tukea ylöspäin pääse astelemaan...
- miulla on Majani Mahtavaisen takana, tuolla pationi nurkalla, piskuinen ulkovarasto jonne saan "piilotettua" kaikenlaista tavaraa. Siellä ovat talvehtimassa ulkopöytäni kera penkkiensä. Siellä pitävät majaansa vuorotellen kesä- kuin talvirenkaat. Sieltä koppaan käsiini Poika Poloiseni öljy-, pissapoika- tahi jäähdytysnestekanisterit niitä Hepo Hopeani tarjoten. Sieltä tongin työkalupakistani tarvittavat vasarat, ru´uvimeesselit, yms. rensselit -  kuin myös nippelit, nappelit ja nuppelit.  Siellä säilön puutarhamultani, sieltä noudan puutarhasakseni ja -harani. Sinne kiikutan kesäksi rappurallin ja lumilapioni. ... Ilman tätä "Aarreaittaani" en pärjäisi.
- tämä kotini, tämä Majani ei ole pieni, ahdas kolo - vaikka nyt pieni noin niin kuin normi mittojensa mukaan onkin kun vertaan esim. entiseen omakotitalooni... Tässä on neliöitä ihan riittävästi yksin asua ( vieraiden läsnä ollessa saisi kyllä neliöitä olla enempikin ) ja tämä on suunniteltu ja rakennettu niin että tässä EI voi tulla mikään ahtaanpaikanfobia kellekään. On meinaan sen verta korkeat "säkäkorkeudet" tuvan, kyökin ja kammarin laipioilla! Huojuvat päälle kolmen metrin korkeuksissa! Ovat siis IHANAN avaria tiloja asua!

2014.11.21.%20vaatekomero%20%281%29.jpg

- saan ja voin omistaa tämän Majan Mahtavan päällä Humisevan Harjun!