Gluteeniton, maidoton, "sokeriton", hiivaton...


001.jpg


2 munaista sopivan kokoista JUOMALASIIN
samanmoisen verran sokeria - karppisokrua.
munien verran YHTEENSÄ kuivia-aineita:
pottujauhoja ja mantelijauhoja
1,5tl leivinjauhetta
( 1tl psylliumjauhetta )
2rkl vettä

- Särje munaset juomalasiin.
- Mittaa toiseen saman vetoiseen juomalasiin sokerit; kaada SOKERIT vatkausastiaan.
- Mittaa juomalasissa OLEVIA munia edelleen mittana käyttäin kuivat-aineet; pottujauhoja hivenen enempi kuin mantelijauhetta.
- Sekoita kuiviin aineisiin leivinjauhe ja mahdollinen psyllium.
( - Halutessasi voit maustaa esim. vaniljasokrulla. )
- NYT kaada MUNAT vatkauskulhoon ja vatkaa sokrun kera kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi niin että saat kirjoitettua vaahdon pintaan taikinalla jonkun kuvion tahi kirjaimen.
- Mittaa ruokalusikalla kylmähköä vettä 2rkl vaahdon sekaan ja vatkaa viel tovi - kunne taasen vaahto pysyy "kasassa".
- SIHTAA kuivat aineet vaahdon sekaan.
ÄLÄ VATKAA vaan "kauho" varovasti käsin lusikalla tahi jollakin kauhalla jauhot vaahdon sekaan.
Tarkista että olet sotkenut KAIKKI ainekset sekaisin; ettei kulhon pohjalle jää sotkemattomia jauhoja!
- Kaada taikina kasvisrasvalla voideltuun ( halutessasi myös jauhoitettuun ) kakkuvuokaan.
- Paista n.+160-170´C kunne kakku on kypsä:
kokeile tikulla kakun kypsyytta tai...
kakku alkaa itsestään irrota paistaissa vu´uan reunoilta ( osaat sen kyllä katsoa... )...
tai kun tuoksu käy ylitse huushollisi.
- Käytä kakkupohja haluamallasi tavalla.