..."kun anoppi tippu veneestä järveen.", johon sitten Jyräin miun tokaisi: "Naarataan kun appi tippui?" Oivallisesti lohkaistu. Ja naaratti tovin ihan kunnolla - näin kun savolaisittain sanotaan sananen "nauratti".
   Olipas taasen ihana olla Jyrän tuon alla rusakoivan. Saada oivallinen käsittely het´ aamu tuimaan. Siitä olikin nytten ihan kunnon tovi kunne viimotteeksi olin ollunna hänen näppein alla. Ikävähän tuota oikeestaan jo ehti tulla!
Oli ihanaa myöskin senkin taatta ettäs sitä siin samalla rupateltiin, juteltiin, ja käsiteltiin asiata jos jonkin laista ja montai asiaa siitä ihan vaine asian vierestä. Voisipa oikeestaan sanoa ettäs se ompi tavallaan myöskin sielun hoitoa samoin tein kun kroppa kuosia uutta saa.
   Hyvä näin, hyvä näin päin, sillä nyt tuntuu että menhään taasen siellä maan alla. Josko ei ihan maan alusen allakin kohta.
Mikä lie maanis-tepressioninen ihmisen kuvatus miekin olen kun täl viisiin "viskoo" välleen.
Tuntuu vaine ettäs mikään ei mene kuten isse toivois. Kuten haluais. Kuten ajatteleis. Kaik on vaine päin p:tä!

45462761_2187563904610337_60328741825245

   Jo yssin sekin ettäs kun tänään taasen pariin viikkoseen hoisin kukkiain nuita miun niin, huolestuneena kasselin kaikkia kukkasiain täällä Humisevallaharjulla JÄLLEEN, TAASEN, näin talven tuon tulevaisen kolkutellessa nurkkapieliä tuimin tuulin: miksi, oi miksi, ain pitää tulla tuon apean talven? Juuri kun "saapi" kukkaset kasvuun ihanaiseen, pituutta ja vehreyttä tuuheaa, ilmoille iloksemme luomaan, niin tämä YSSI Pahus sit tulee ja laskee kaiken alas! Plääh!

45417460_2187563961276998_49617812452446

Tääkin, tää Kummitus ( -puu ) täsä, on jo kuin isse kummitus oisi. Ei lehden lehteä jäljellä misään oksasessa. Ei yhen yhtä. Ei mitään!
Nyt mie vaine luulen ( kun en ennen ole tällaista Kummitusta kasvattanut ), toivon hartaasti, ettäs tää nyt vaine kuuluu Kummituksille näille näin vuoden kiertoon yleensäkin? Vuotan siis viel, en heitä mäkeen. En ota ja kuoppaa, en nirhaa poies päiväjärjestyksestä.
Toivon hartaasti ettäs kunne kevät ennttäy, kunne Aurinko Armas uudelleen ylle Taivahanrannan kipuaa... uutta, uutteraa, alkua lehtisten ilmoille iloksein ilmineeraisi tämäkin.

   Josko sekin ettäs töitä "ei kasva puissa".
Olenhan mie toki tään tiennä ihan järjellä aatellen ennenkin muttas se vaine kummasti mieltä mataa kun etsii, ja etsii, ja etsii, mutta "ei soine löytävänsä" kuiteskana.( "Soine" sananen on hivenen väärä sana täsä tapauksessa mut menköön nyt tosa välissä kun se vaine tuohon sanontaan kuuluupi. )
Olen ulottanut tään etsintä-sfäärini kauemmaksikin pitkin-poikin Suomemme maata mutta ei, ni ei.
On kyllä paikkoja ns. tehdasmallisissa, liukuhihnaisissa jutskissa joihin mie en sit "taivu" jos ei ihan ole aivan pakko. Tahi sitten ovat sellaisia että on esim. leipien leivontaa... ei miulle. Tai sitten vaaditaan muita "lisukkeita" joita mie en omaa; esim. hygieniapassia.
Eikähän "täsä viel kaikki". Jos löysinkin paikan oivallisen niin se olisi sit muutto "kauas, kauas, vuorten taa..." ja tämä edellyttäisi ettäs olisi tää Majani Mahtavainen sit joko myyty tahi vuokralla. Ja se kun taasen ei ole niin yssi oikioista, se.
Paree olisi ettäs se paikka löytys tästä liki. Saisin, voisin, olla ja eleä täsä koissa ja tästä käsin käydä sit töissä nuissa.
   "Kolmannen Konkka-Nokka..." onpi nää koipein miun.
   Otan ja lähden ulos vaikkas kävelemään, joo. ( Sillä juoksemaan en kyllä uskaltaudu....! ) Se vaine ettäs en ihan "hevy´llä" ole sitä-kään tekemäsä kun nämä nivelein pistävät hanttiin aivan oivallisesti. Edelleenkin.
Se mitä olen aisoitain käynyt keskustassa, tuon noin kilometrin päässä, hoitelemassa jalka-patikalla niin jo sil välillä nämä toteavat ( etenkin tuo kinkkisempi koipi ) ettäs ihanko toillaan meinaat käppäillä? Kyllä ne muistavat ja vasiten muistuttavat, ettäs elä nyt vaine liikoja astele tai he sitten laittavat laatimamme YYA-sopimuksensa poikki.
   Ettäs täl viisiin.
Jos mitkä, ni ainaskin mm.nämä nyt täsä ensimmäisenä, saavat tällaisen Mummeroisen piskuisen mielen alas päin.
   Taidampa lykätä pökköä pesään ja mennä-laitella yliset lämmä. Kunne valmista tulee, menen ja olla öllöttelen - paran maailmaani sieltä ylisiltä käsin. Joops. Heissan.