Tänään aamutuimaan:

   Ennen tänne tuloa, yöpymisiä varatessain, täsä matkaani vuottaissa ja viimotteeksi eilen ehtoolla perille päästyäni varmistin että onhan sitten aamupala KAIKETONta ( kuten pyydettiin miuta varmistamaan viel ns. H-hetkelläkin ).
Kaiken luvattiin olla ok. "Joo, kyllä löytyy."
Aamupalalle anivarhain tänä aamuna ja niinhän siin sit kävi kuten ounastelin; ei LEIPÄÄ Kaiketonta, ei PUUROA Kaiketonta, eikä KAFFEELEIPÄÄ Kaiketonta. Juustot jätin armotta pöytään, samoin kuin eräät leikkeleet.
Pettymys suuri sinällään että ainakin puuroa ja leipää olisi ollut kiva syödä kuten kuka tahansa toinen hotellivieras.
Onneksi jäljelle "jäi" kuitenkin hedelmät, kurkut, tomskut, kananmuna, keitetyt porkkanat ( toivottavasti ei ollut maustettu sokerilla - asia olisi pitänyt miun viel itte varmistaa mutta kun ei viitsisi millään ihan JOKAHISTA erikseen perään kysellä...? ), munakas ( ei maitoa ) ja uskalsinpa maistaa jopa pekonisiivunkin - toivoen ettei sen valmistukseen oltu käytetty esim. sokrua?
Et jos joku toinen KAIKETON tänne joskus eksyy niin eipä hääppöiseltä vaikuta...
   Toista se oli esim. viime viikon pe.pv. kun KYS:n ruokalassa kävin!
Oli muuten palvelualtista porukkaa!
Ja se repertuaari jota he siellä keittiössään tekevät palvellakseen KAIKKIA Kaikettomia! Vau! Oli esim. mie "maidoton, gluteeniton, hiivaton, sokeriton" ja sitten joku joka ei siedä paprikaa, toinen joka ei siedä vain gluteenia, tahi sit mansikkaa, tai... Mutta JOKAHISELLE he olivat silti erikseen valmistaneet mm. pääru´uan! Ja tietty jälkkärit yms.!
Miekin sain oman keiton ( kanakeittoa juureksilla ja potuilla ) kun mut söivät perunaa, lihaa kastikkeelle jne.. Sekä AIVAN IHANAA, LÄMMINTÄ, TUOKSUVAA, ja enen kaikkea MAISTUVAA, ruisleivän näköistä LEIPÄÄ! Siin oikein voinappi yllänsä suli kun sen siihen levitteli. Ja sit suussa - ah, ja oih! Siinä se leipä palanen "suli" alta aika yksikön. Voih, sitä ihanuutta!
Olipas hyvää ja IHANAA kun joku oli viitsinyt nähdä VAIVAA näin Kaikettomankin edestä!   Apetta rinnan alla - hyv´ siin on ihmislapsen olla; jotenka kamppeiden vaihto pikaisesti, kimpsujen kappaaminen mukaan ja "menoks - sano Annie Lenox".
Suuntana paikallinen vaara ja sen laki sekä kupeet; Vuokattivaara Here I came!


2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Laellensa ( Iso-Pölly ) noustessani miuta oli siel ensimmäisenä vastassa tämä puu mahtavainen. Ei suuren suuri mutta jostain syystä sellainen että silmäni tykönsä kutsui. Ihanaisen selkeän yksinäinen tässä rinteen nyppäällä, ja sit viel tälleensä valkian huurteen sekä lumen pinnoittama.
On kuin musta-harmaa-valkoista luontoa kuvaa katselisi.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Laen tuon kupeella totesin että jaa-hah, se on sitten tää aika vuodesta nyt:" lunta tupaan tupruttaa" ja rinteet saavat uuden, valkian, päällysteensä.
Siel oli ainakin kaksi rinnettä lumetuksen alla. Ja jos olisin himo laskettelija niin sanoisin täsä kohtaa että hyvä niin: pääsee piekkoin laskettelemaan. Mutta kun en ole himo laskettelija niin sanompahan vaine että eiköös tuota Luoja tuo Ylimmäinen ossais hoidella täänkin työn ihan luontojaan - siihen immeisen tarvii puuttua ja mm. rahojansa työntää. Oli nimittäin jo nyt sen varta Kylmä Kallen puoleta laen korvalla että ei kait tuohon kauaa enää mee kun Luoja lumet sinne lykkää?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Laen näkymistä ei voinut sanoa että niin kauaksi kuin silmä kantaa sillä usva tuo sumuinen kietoi vaippaansa tienoot kantamattomiin. Kauniisti toki - ei siin mitään.
Itse karttoja tutkiskellen ( kun en paikkakuntalainen ole ) sanoisin että tuo isompi vesistö tuolla oikialla on Iso Sapsojärvi jos en nyt ihan pahasti erehdy...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tätä kuvaa tuskin Lukijani Armas voit suurennella suuren suureksi jotta tarkempaan näkisit ( kuten mie voin tällä tietsikallani tehdä kun kuviani näitä tiedostoistaan katselen ) kuin tuolla kuvani keskivaiheilla Kettu Repolainen juosta jolkottaa kiiruun vilkkaan MIUTA pakohon! Sinne se luikahti. Tuonne metsän kätköihin.
En montaa kuvaa hänestä ottaa kerennyt mutta ompaahan näin ainakin todiste että sen ihan oikiasti sieläl laella näin enkäs puppua puhise!

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Pieni-Pöllyn laelle päin usvaista kauneutta. Niin yllä kuin alla.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Ja tuo linkki tuolla Pieni-Pöllyn kupeella, se on jokin Digi-linkki. En vain muista sen virka-nimikettä sen tarkempaan. Sori.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Mikähän se tää on? Tietäiskö joku? Mielelläni ottaisin tietoutta vastaan. Sieltä laelta mie tään löysin...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

... kuten täänkin jäätyneen lampareen sieltä kallion syleilystä.
Tähän vaine oli ottanut ja jäätynyt jokin tällainen lappunen. Englannin kielinen. Selkoa en tästäkään saa kun kieliä niin osaa ja taida.
   Sen verta pohdiskelin vaine siel kallioiden kupeita hypellessäni ( kuin vuorikauris ikään? ) että ehken olisi sittenkin ollut paree ottaa mukaan talviset piikkikengät ja näin tänne kapuamista ( sekä laellanssa loikkimista ) varten jalkaansa sit laitella. Mutta "kauaksihan tuota viisas olisi ollunna" jos sen varta olisi osannut jo kotona lähteissään aatella. Kuten esim. ajattelin Hepo Hopiaistani ja hälle nastat jo tassuihinsa enne tätä reissuani laittelin...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20


2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Laen koivuista kauneutta.
Yksinäinen mutta tarpeeksi vahva yksinänsä olla ja kasvaa - kuten miekin....?


   Siellä laella kun näitä tienoitaan katselin ja kuvailin mietiskelin jotta lähdenkös het´ sillään takaisin alas menemään vahi jäänkö viel tänne...? Enhän mie meinannut mitään muuta? Enhän...?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Katsastin tätä karttasta tarkempaan ja aloin tuumailla että vaikkas miun ei pitänytkään niin miksikäs ei? Miksi mie en voisi? Kuka estää? Kuka rajottaa? Ja miksi?
Ei kukaan, ei miksikään joten eikusta vaine - anna likka mennä vain. "Rohkee rokan syö" ja silleen...
Niimpäs sit löysinkin piakkoin itteni tuolta UUK:n, Eino Leinon ja Sapporon poluilta. Vau! ( Hyvä kun lähdin sanoisin näin myöhemmin tätä tekstiä skriivatessain. )

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Vuokatinlammelle tulossa...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

... ja sen päädyssä tätä lampea ihastelemassa.
   Tällä paikalla, juuri näillä hetkillä havahduin siihen kuin täällä on hiljaista. Ei kuulu liikenteen ääniä vaik niinkin likellä on isoa mm. turistien kulkemaa tietä. Ei kuulu sitä eikäs sen puoleen toisten ihmisten ääniäkään. Mitä nyt silloin tällöin jokin lintu yksinänsä äänijänteitään aukoo... hiljaisuutta täynnä.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tämän kolon "löysin" tuon Vuokattilammen ja Pöllylammen välistä. Ihana ( käytänkö taasen "liikaa" ihana-sanaa? ) onkalo.
Ollut muinoin kusiaispesä johka sitten-kö Mesikämmen on pesäänsä kaivanut? Liekkö siitä alkunsa joskus saanut vahi onko ohitse vaeltavilla turistivirroilla ollut jotain osuutta asiaan tähän?
Sen vaine tiedän että kun kuikkasin tuonne sisällensä niin ihan hyvin voisi kuvitella että siel Otson on ollut hyvä köllötellä talven paukku pakkasten yli.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Kuikkaus Pöllylammelle.
( Hassu kuva. Aivan kuin kuvauskulma olisi totaalisesti vinossa. Mutta ei. Katsos nuita lähimpiä havupuita ja tsuumaa sitten kuvaa uudelleen. Kuuset nuo ihan himpun vinossa ovat mutta se että kuvani nyt tältä näyttää johtuu ihan luonnollisesta luonnon perspektiivistä; lammen ranta kaikkoaa horisonttiin ja rinteen havumetsän puiden pituus pienenee mitä kauempana kuvaajasta ne ovat. )

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Joku oli varmaan lammelle uimaan mennessään unohtanut havupuun oksalle vitjansa?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Tuolla hän oli kait käynyt uimassa... tuolla lammen ainualla vesiputuralla.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Lehmilammelle mennessä tuli vastaani tällainen tervahauta.
Kuvassani näkyy keskellä tämän pyöreän tervahaudan tervaskuoppa ( tuolla kuvani vasemmalla reunalla ) ja sitten sitä ympäröivä maavalli.
Täällä ne ovat miehet joskus 1800-1900 -luvun kahtapuolta keitelleet tervaa niin itselleen kuin myyntiinkin. ( Kainuussa on tuolloin tuotettu noin 60% Suomen tervasta. ) Tervan valmiiksi saatuaan sitten nämä miehet rivakat ovat hevostensa kera kuljettaneet näin metsien kätköistä, tiettömien teiden takaa, tervansa "immeisten ilmoille" ja kaupaksi laittaneet.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Puronen tää herätti huomioni jossain siellä luonnonsuojelualueen tiemeellä. Lehmilammelle päin mennessä.
Ajattelin että juokse sie puronen, tämä Mummonen ei nyt juokse. Kuljen hiljaa ja hissukseen. Hiljaisuudessa, rauhassa. Ei ääntäkään. Vain mie ja miun ajatukseni seuranain. Voi tätä ihanuutta!

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Tämä puro kuten monet muutkin tällaiset kuvan kaltaiset "puroset", viettivät säännöllisin välein vaarojen rinteitä alaspäin luoden sinne tälle aukeita juovia pitkin rinteiden sivustoja. Pieniä suoperäisiä viiruja siellä täällä. Vettä solisevaa mukanansa tahi sitten näin kuivempana.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tikka! Tuolla männyn kyljessä on tikka!
Kuulin sen jo kauempaa kun kuljin tätä polkua pitkin. Tähysin näreiden ja mäntyjen kylkiä kunne sen sit yhytin ja kuvaankin jopa sain. ( Tosin epäilen että te Armaat Lukijani sitä tästä kuvasta ette ehken silmine yhytä - sori taasen. ) Siel se nakutteli ja puusta toiseen lenteli.
   Himpun myöhemmin eräästä puskasta lehahti lentoon jokin mettäkana. En kerennyt sitä niin selkeesti nähdä että olisin kenties pystynytsitä  tunnistamaan mutta näimpähän kumminkin...
   Ihania nämä hiljaiset polut, metsät ja vasiten luonnonsuojelualueet kun niis on kaik "ennallansa", ns. muttumattomina näin ihmisen näkökulmasta katsottuna. Luonto elää omaan tahtiinsa ja elämä kulkee omia ratojaan ihmisen sen kulkuun mitenkään puuttumati. Jos puu vanhenee ja lahoaa, sitä ei ihminen mene kaatamaan ja poies ottamaan vaan se saa "kuolla kupsahtaa" aivan rauhassansa ja sit vihoin viimein kaatua tumahtaa maan kamaralle kuten haluaa. Siin sit viel viimeisillä "voimillansa" tarjoaa kaiken maailman mettän eläville ravintoa, suojapaikkaa ja kotiakin hentoisin huokosin. Iätöntä, ajatonta, luonon kiertokulkua.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   "Leivänpaahdin".
En osaa sen kummemmin eritellä miksi nimen tällaisen tälle näkemälleni kivelle annoin mutta miusta se nyt vain on näin; leipäsiä rivissä tolleen...
   Samaten huomasin edellisten, kauan sitten, kulkeneiden matkaajien jälkiä katsellessani että on näitä samoja polkuja pyöräilijätkin kulkeneet. Varmaan maasto-sellaisilla mutta ihmettelen silti että miten sit esim. pitkospuiden kohdat? Niissä he ovat sitten varmaan joutuneet kantamaan pyöränsä ylitse niiden porrastusten - ja sit korkeimpien portaidenkin?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   "Pitkospuita".
Näitä oli ain kosteimpie ja vaikeakulkuisimpien paikkojen kohilla. Mietiskelin kun Lähdin metkalleni tälle että millainenhan on "vaikea kulkuinen" reitti kun opaskarttanen sitä lupaili Leinon-polulle lähteissäin? Havaitsin että onhan se - vaikia. Sitä kun voisi vaik miun muoskain mukelotkin ihan hyvin tallustella illeen järilöih! Ainakin suurimman osan matkastansa. Ja "vaikeimpien" kohtien kohdalla sit jonkun aikuisen käteen turvaten, ylös tahi alas asti hyvin kulkien. Että sen verta "vaikea" kulkista oli tämä reitti! Tosin loppu osan kuljin sitten yhdistettyä Sapporon ja UUK:n reittiä - se oli todella helppokulkuista kuten karttankin oli merkitty. "Peace cake": kuten sanottaisiin.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tuossa äskeisten pitkospuiden kohdalla korviini kantautui VOIMAKAS veden pauhu ja tottakait mie sit het´ sillään siitä lähdin kulkemaan sitä kohden ajatuksella että ei se varmaan kaukana ole kun nuin kumu kuuluu. Eihän se kaukana ollutkaan mutta yllätyksekseni se ei ollutkaan tätä kuvaani kummoisempi jytinän aiheuttaja; monta sopivan pinetä purosen putousta vain perätysten.
Ihana oli taasen sitä solinaa siin äärellänsä katsella ja kuunella.

 2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Keiman laelle nousemassa. Tässä "välietapilla" ihastelemassa utuisia maisemia.
Tämä rinne oli toinen paikka jossa vastaani asteli muita ihmisiä. Yhteensä kolme kipaletta heitä siel kanssani yhtä aikaa kierteli. Ei montaa miusta. Olisiko keli tämä utuinen, syssyisen kylmä ja alkutalven liukas sekä märkä sen aikaan saanut?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Kaiman laelta Pieni-Pöllyn laelle päin. Tuolta usvan seasta se siintää. Eiks vain?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Merkki tää tuttu on jo kotipuolestani missä kulkee myös samainen polkunen tää. Liekö läpi Suomemme maan kulkeva vahi onko vain jokahinen paikkakunta omansa kehitellyt, sitä tiedä en?
Mutta väri sininen siis tuttua tutumpi on. Sanooko tämä siulle mitä?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

UUK:n reitin eli Urkin-polun merkkihän se tietenkin on. Se on maastossa tuon puunkyljen värinen. Tismalleen saman värinen näköjään jokahisella paikkakunnalla.
Sitten täällä oli tuo punainen merkki joka merkitsi Sapporon reittiä.... Mietin että onko se kenties vain sattumaa vahi kuvittelenko vaine? Onkoo UUK tarkoituksella tietyn "Suomen" sininen ja Sapporon sitten taasen tuollainen "idän" punainen? Ei Veli-Venäjän vaan Japanin punainen. "Idästä aurinko nousee"-pnainen tai sitten Japanin lipun punainen.
Ja mikäs merkitys sit sil oli kun sen Eino Leinon reitin väri oli ruskea? Mitäs se meinaa?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tämä on yksityis kohta lähempää otettuna...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

... tästä "kimpaleesta".
Tästäkin haluaisin tietää lisää. Mitenkä nämä muodostuvat? Onko näille olemassa jokin oma nimitys?
Tiedän ( järkeilen ) vain että ne muodostuvat jotenkin maasta tulevasta kosteudesta tahi vedestä ja kiteytyvät sitten maanpinnan pääällisen kylmyyden ansiosta tällaisiksi. Muuta miten ja miksi näin? Sitä tiedä en, enkä osaa järkeillä. Joten hartaasti toivoisin että tiedossani olevan aukon joskus tältä-kin osin saisin paikattua.

   Tähän päättyi tämä Vuokkattivaaran retkeilyni. Tulikin sitä vähintään seitsemisen kilometriä stallottua + kaikki poikkeamat, kiipeilyt poikkeamat, yms. sinne ja tänne. Vaihtelevassa maastossa. Ihanaa. Ei yhtään pit-käs-tyt-täväääää...


   Tään jälkeen suorsin kohti Sotkamo-cityä jossa tähtäimenäni oli mm. tankata Poika Poloiseni, käydä evästä ostelemassa ja sit myös ortodoksisella kirkolla.
   Ihan ensteksi suunnistin ettien ortodoksisen kirkon. ( Luterilaisen näkee ja löytää aivan helposti ja sen olen jo aikaisemmeinkin nähnyt joten se ei nyt vetänyt miuta tykönsä olleskana. )
Ajelin keskustan läpi ja ohi kunne tapasin viitan joka neuvoi tälle kirkolle ja hautausmaalle. Kurvasin sinne ja ilokseni huomasin kuin on kauniin tien ja matkan varren päähän tämä kirkkonen asetettu. Totisesti viehkeä tie perille ajella. Sekä sitten siellä perillä löytää tämä kirkko pikkuisen kaunis ihanaiselta, kumpuilevalta kangasmaastolta.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20


2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Palatakseni eilisen Paltaniemen Kuvakirkon hautausmaalle ja sen yhden haudan katteeseen... näin mie olen ain nähnä nämä katteet: majoina ortodoksisten hautojen. Tälleen kauniisti aseteltuna ja tehtyinä. Perin karjalaiseen tapaan ja koristein. Sillä mie kummaksuin, ja kummaksun edelleen, että miten on sinne Paltaniemen kirkon kupeelle voitu "sallia" sellainen/tällainen haudan maja laittaa? Ymmärtäkseni luterilaisen kirkon, luterilaisen hautausmaan ja luterilaiselle haudalle? Ja siihen aikaan kuin sekin hauta on laitettu? Aikana niin kaukaisena että sen kyltistä on nimet ja ajat jo kauan sitten kuluneet poies?

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Tässä lähempää ns. perinteinen malli ja...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

... tässä näköjään sitten tällainen uudempi variaatio joka ei miusta ole yhtä komia kuin tuo perinteinen. Tämä on MIUN mielestäni keheno. Silleen huono.... huonolla maulla tehty... laitettu... ei hyvä. On kuin olisi luterilaista ja ortodoksisuutta sekaisin käytetty. Mutta tää on nyt vain miun mielipiteeni. Sitä paitsi hyväksynhän mie nuo tavan hautakivet ihan sillänsäkin ortodoksisille haudoille että miksikäs sitten en tällaisille majoille voisi niitä siitä hyväksyä? Niin miksi en?
Ei, en vain voi....
   Katsoitko muutoinkin tarkempaan tuota kauempaa ottamaani hautausmaankuvaa?
Siellä on taustalla rinteen kupeessa, puisia, valkeita, ristejä tuollainen rivistö ( karjalaisia ).
Mietin että miksi nuin saman kaltaisia ja rivissä? Onko joskus jossakin täällä tapahtunut jotain niin että siinä on kuollut samalla kerralla useampi ihminen ja täten heidät on sit haudattu näin vieretysten? Vai onko joku suku sieltä leposijakseen viereiset paikat hankkinut?
Menin ja käppäilin rinnallensa ja tutkin asiaa jolloin huomasin että he kaik olivat saman sukuisia; anteeksi että sanon tämän nyt näin ääneen mutta kun se sukunimikin oli miulle sellainen ennestään tuntematon,  merkityksellinen, ajatuksia herättävä ja ihanainen - Tschesmenski. Ja huomasin että suku on todellakin Karjalasta peräisin, kuten ristit ja nimensäkin heidän sen jo karjalaisine tyyleineen kertoivatkin. Jonkun syntymäpaikkakuntakin oli tuolta ns. rajan takaa. Vanhin syntymäaika vuodelta 1953 ja vereksin hautausvuosi 2014. ELI suvun rivistöhän se sit olikin. Rauha heille...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   Yhdeltä haudalta yhytin tällaisen kauneuden. En ole tätäkään aikaisemmin nähnyt. Tällaisen haluaisin itselleni tahi sit aikanaan haudalleni jos miut nyt haudattaisiin ( hau´luan tuhkauksen ja sitten ne tuhkat... sen lopun tietäköön vain läheiseni. ).
Tässä ihminen tämä ( mielelläni ajattelen kyl että enkeli tämä... ) tekee ortodoksisen siunaavan ristin kuvan itselleen. Oikean käden kolmella sormella ( peukalo, etusormi ja keskisormi ) piirtää ristiä rinnallensa; ensin otsalle, sitten rinnalle ja sit viel oikialle ja vasemmalle olalleen.


   Siitten Hiukan uimarannalle ja sen hienolle sannalle. Tosin nyt näin syssyisen räntäsatehella ja kylmän kolealla säällä vähemmän ihanainen mutta santainen nyt kuitenkin...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

    Tässä Iso Sapsojärven seljälle päin katsoen.
Silmiini osui het sama kuin Oulunjärvelläkin: kuin on matalalla vesi tää. Siten seuraavaksi tajusin että hei! "Tuolla on samaisia "hiekkasärkkiä" näkysällä kuin sielläkin oli!" Sinne - siis - ja - heti!

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Näin mie kipittelin pisimmän särkän päähän ja nappailin ihanaisia kuvia vedestä yllä Iso Sapsojärven. Haa! Ihanaa! Vesi ja mie...

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Tämä kuvanen on samaiselta särkältä ns. taaksepäin kuvattuna, kohti Vuokattivaaraa. Vasta äsken mie tuolla vaaran laellansa heiluin.

2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

Tämä taasen sen särkän kupeelta veden muokkaama...siipi?


2016.11.1%20%282%29.jpg

   Seuraavaksi sit kiidin kohti erästä kenkäkauppaa josta sukulaiseni miulle eilen ehtoolla vihiä antoi. Eikäs syyttä suotta eräänlaisena "nähtävyytenä" maininnutkaan sillä täältä tosiaan varmasti LÖYTYY KAIKKI maan päällä olevat kengät!
Oli täällä kenkä poikinensa paikalla. Voisi sanoa että oikea kenkien "taivas", tai vaikka oikia kenkäfriikin taivas!
Ja laukkufiikinkin myös. Katto täynnä erilaisia laukkuja, ja seinät pullollansa kenkiä. Niin lapsille kuin aikuisillekkin. Miehille ja naisille.
Ja kaikki tämä pienehkössä, vanhassa, puutalossa ja sen uumenissa. Kaik rinnatusten, vieretysten, ja päälletysten mutta silti sulassa sovussa keskenänsä. Missän ei ollut sekasortoa, ei "eripuraa" tahi millaisiakaan röykkiöitä esillä.
Kaunista ja ihanaa katsella sekä asioida. ( Tämän kaiken kuvaamiseen sain heiltä itseltään luvan. )   Tankkaamaan Poika Poloinen, evästä Hepo Hopialle ja kokka kohden majapaikkaa.
   Majapaikassa vaatteiden vaihto ja samoin tein tämän paikan uimalaan pulikoimaan.
Tiesin itteni tuntien etten mie siellä kauaa tule kupeksimaan, enkä kupeksinutkaan. Uimalan puolella pistäydyin varmaan korkeintaan kymmen minuuttisen ja sitten rutkasti runsaamman ajan saunain puolella ollen öllöttäin siel lämpimissä löylyissä. Saunaanhan mie oikeesti halusinkin. Ah, autuutta...2016.11.1.%20Vuokattivaaralla%2C%20ja%20

   "Illan rusko on aamun pasko." sanoo vanha kansa ja luulempa vaine että nytkin se paikkansa tulee pitämään sillä mitä mie säätiedotuksia ain ajelessain rativosta kuuntelin niin huomenissa pitisi Ukko-Ylimäisen annella meille Maan Matosille aikas "kivasti" lunta ja myräkkää. Saa tiijä pitäävätkö nämä kumpainenkin "säätiedotus" kuin paikkansa - se nähdään huomenissa.
   Hyvää yötä.