2024.2.19.%20Unelm.k%C3%A4%C3%A4ret.%20g

   ( Unelma- )kääretorttu.

   Mitaksi käy mikä tahansa noin tavallisen juomalasin kokoinen astia. Itse käytän juomalasia tätä tehdessäin.
1 juomalasillinen kananmunia ( n.4-5kpl )
1 juomalasillinen käyttämääsi sokeria
- Nämä vaahdotetaan kestäväksi, valkiaksi, kovaksi, kirjoitettavaksi, vaahdoksi.
yhteensä 1 juomalasillinen kaikkia kuiva-aineita, mitä sitten käytätkään.
- Mie käytin/käytän gluton Vaaleaa jauhoseosta ( Virtasalmi ) ja kaakaojauhetta joiden suhde on noin 2/3 jauhoseosta ja 1/3 kaakaojauhetta.
Kuiva-aineksiin lisättynä noin 2tl leivinjauhetta - kaik nämä kuivat-aineet keskenään sekaisin sotkien ettäs sihdaten sit muna-sokeri vaahtoon.
- Kääntele jauhot varovasti käsin käänellen tämän vaahdon sekaan sekä sitten levittele leivinpaperiselle leivinpellille.
- Paista +200´C kunne valmista on.
- Kumoa heti paiston jälkeen leivinpaperin tahi voipaperin päälle johka olet sihdannut käyttämääsi sokeria valmiiksi kauttaaltaan ( paistettu ja kumottu torttulevy ei niin tartu kumoamisensa jälkeen tähän paperiin kiini. ).
- Jatka kääretortun täyttämisellä haluamallasi tavalla.

2024.2.19.%20Unelm.k%C3%A4%C3%A4ret.%20g

   Unelmatäyte.
200g käyttämääsi leivontarasvaa
2dl tomusokeria
2kpl kananmunan valkuaista
- Vatkaa notkistettu leivontarasva ja tomppa keskenään valkiaksi vaahdoksi.
- Lisää kananmunavalkuaiset tämän vaahdon sekaan ja vatkaa siitä leviteltävä massa.
- Levitelyy tämä massa jäähtyneen ja mahdollisesti jo jollahin hillolla, hillokkeella, marjoilla, hedelmillä, tms. aineksella päällystetyn, paistetun, kääretorttulevyn päälle.
- Rullade kääretortuksi alustana ollutta leivin- tahi voipaperia apuna käyttäin.


    Tuulihatut.

432085707_1086171532652620_1099938528823

4dl vettä
200g kasvisrasvaa
4dl käyttämääsi jauhoa - miulle Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
8 kpl kananmunaa

- Kiehauta vesi ja veden sekaan pilkottu rasva kattilassa, mielellään emallisessa jottei esim. teräskattilasta teräksen maku tartu näihin leivonnaisiin...
- Lisää joukkoon jauhot KOKO ajan puuhaarukalla hämmentäen.

Seos on valmis kun se irtoaa kokonaan kattilan reunoilta.
- Nosta kattila poies liedeltä
- Anna seoksen jäähtyä rauhassa.
- Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinan sekaan..
- Pursota pursottimella haluamasi mallisia Tuulihattuja tai ota vaikka ruokalusikalla taikinaa ja muotoile sillä haluamasi mallisia Tuulihattuja.
- Paista kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista on.
-ÄLÄ AVAA UUNIN LUUKKUA PAISTON AIKANA OLLENKAAN!
- Kun Tuulihatut ovat paistuneet ja jäähtyneet aukaise ne joko käsin raottamalla tahi veitsellä leikkaamalla...
- ... sekä täytä haluamallasi täytteellä.

Täytteiden teossa on vain taivas rajana:
Makeaan käyvät keretoja, maitorahkoja ja tuorejuustoja korvaavat tuotteet ( kuin myöskin alkuperäiset maitotuotteet ), hillot, marjat, hedelmät yms. mitä vain keksit.
Suolaiseen käyvät niin ikään maitotuotteita korvaavat tuotteet ( kuin myöskin alkuperäiset maitotuotteet ), kalat, lihat, kanat, yms. mitä vain haluat.
Tai tee vaikka täyte seos/tahna haluamistasi aineksista ja täytä sillä Tuulihatut.