Pitkän kaavan kautta tällä kertaa...

   Jälkeen sen kunne siirryin isse Kaikettomiin eväisiin olen jokahinen erityinen juhlapäivä josa on jokin nimikko leivonnainen, ja mm. jokahinen Runebergin päivä, kaiholla sekä kaipauksella katsellut, että ajatellut, kaikkia niitä ihanaisia leivonnaisia, ja mm. Runebergin torttuja, joita ihmiset aina tekevät sekä saavat syödä. Näitä kun ei saa Kaikettomina valmihinna mistään ja issekkin aika niukasti teen näitä kun "mitäpä sitä yssin isselleen viittii leipoa"... Ja jos sitten leivonkin niin leivoppas sitten sen verta vähäsen ettei sitä tarvihhe "pitemmän kaavan kautta" napostella pitkän ajan kuluessa.
Jotenka: tekemäti aikas usein jää. Koleilemati aikas usein jää. Toteuttamati aikas usein jää. Ja sitten sitä jo "onnekseen" hokasee jälkeen kyseisen juhlavan päivän ettäs niin se vaine tääkin pyhä taasen meni menojaan ja ilman mitään onkkelmia, ilman erityisempiä leivonnaisia. Ja onnistuihan se - taasen. Ihan hyvin vieläpä.
   Muttas sitten kun tulee se "viimonen tinka", se viimonen himo ja halu niin silloin näköjään meikä Mummero alkaa touhuamaan.
Ja jos en olekkaan ennen juurikin niitä leivonnaisia Kaiketonna leipassut niin sit ainaskin yritän. Muistelen vastaavien normaalien leivonnaisten ohjeita tahi sit etsin sellaisen ohjehen jostahin ja alan "soveltamaan" sitä. Kyllä niistä aikas usein näyttävi jotahin tulla...
   Mietinkin täsä tänään leipoissain jotta kuinkahan moni esim. teistä Armaat Lukijain tekee jotahin ( vasiten leipoo ) aina pilkulleen ohjehin mukaan? Teettekö yleensä niin? Vahi teettekö kuiteskin kuten mie teen...
Miulla on tuolla aivokopassa onneksein joitahin ohjeita "kovalevylle" tallennettuna ja niitä käyttäin sit voin leipoa silleen alkuperäisinä, normaaleina tahi erilaisina leivonnaisina, tahi sitten soveltain ja uutta kehtiellen.
Ja/tai sitten otan tuolta kaappini kätköistä reseptieni "vinon pinon" käsiini, etsin jonkin vastaavan laisen ohjehen mitä tiedän tarvitsevani ja sovellan siitä. Niin ihan normi-leivonnaisia tehdessäin kuin vasiten sitten erinäisien erilaisten ( mm. Kaikettomien ) leivosten kohdalla.
Ja vasiten usein teenkin näin jälkimmäisellä tavalla - kuten tänäänkin jolloin tein sitten elämäni eka kerran Kaikettomat Runebergin tortut - ja en muuten viimoista kertaa. Tuli nimittääin sen verta hyviä jotta!

   Runebergintortut "Kaiketonna".
( lainausmerkein sillä nämä sisältävät nyt allergisoivina aineksina mantelia, kaardemummaa, mansikkaa ja sitruunaakin )

   84334520_2590631917880472_33015420261551

Ihan ekasteksi tein "alustus hommelit":

84417858_3198780773692850_21713585293848

3dl Erytritoli-sokrua
- Otin ja blendasin sokerista tomusokeria kuten kuvastain tästä näkyy.
Sen verta hieno jakoista ja "lämmintä" puuhaa toi blendaaminen ettäs osa sokrusta blenderin kannen avattuain pölynä haihtuvi ilmaan ja tilaan ynpäristöön.
( Jos voit käyttää tavan-tomusokrua niin tätä et tarvihhe tehdä vaan voit käyttää sitä suoraan... )

5dl pakaste kampsikoita
5rkl Chian siemeniä
- Blendasin sulaneet, viel hivenen kohmeiset, kampsikat soseeksi.
- Lisäsin sekaansa -siemenet ja jätin seoksen jääkaappiin turpoamaan.
( Jos siulla on olemasa vaik´ vattuja, joita näiden pitäsikin olla, mut kun miulla ei nyt ollut pakkasessain niitä vattua vaan "vaine" kampsikoit... niin käytä sie sit vattusia. )
Muuten - tästä määrästä kampsikoita tulee niin PALJON hilloketta jotta jäipäs osanen tälle ehtoolle nautiskella ja syödä ihan vaine kampsikka-herkkuna. Jos SIE kuitenkin haluat tehdä vaine vähän niin puoletkin tästä määrästä on aivan tarpeheksi näihin yhdeksään tsipaleeseen torttuja.

200g kasvis-leivontarasvaa
1,5dl Erytritoli-sokrua
2 kananmunaa
n.2dl joulusta jääneitä Kaikettomia Piippareita murusiksi murskattuina
( sis mm. inkivääriä, kanelia, pomeranssia, neilikkaa, agavesiirappia )
1dl mantelijauhoja
1dl mantelia murusina, rouheena
1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoa
2,5tl leivinjauhetta
1tl kaardemummaa
3tl rommi-esanssia
- Pehmitin rasva mikrossa  ( voit pehmittää sen myöskin huoneen lämmössä jos siulla on aikaa siihen... Jos taasen mikrossa pehmittelet niin muista: ÄLÄ sulata! )
- Lisäsin sokrun ja vatkasin valkiaksi vaahdoksi.

83898418_1515987498554610_82796084044066

- Rikoin kananmunat joukkoonsa ja pyöräytin massaksi.

84087214_130416558167399_315726941893794

- Laittelein kaik´ kuiva-ainehet massan sekaan ja tiputtelin rommi-aromit peräänsä.
- Hämmähytin sekaisin ja jätin rauhassansa vähäksi aikaa turpoamaan.

84355811_2545517109066762_83605745637754

- Otimma 9kpl perus-muffinivuokia ja jokahiseen laittelin tasan taikinaa.
- Paitoin kiertoilmauunissa +200´C kunne valmista tuli.

3dl tuota valmistamaani Erytritoli-tomskua
n.8-9tl sitruunamehua ( valmiina pullosta tahi tuoreesta sitruksesta puristain )
1kpl kananmunan valkuainen
hiven vettä
- Laitoin vatkauskulhoon tomuskin, valkuaisen, ja osan sitrusmehustakin.
- Vatkasin sekaisin ja kassoin tarvihteeko lisää sitrusta?
- Lisäsin sitrusta lisää, hivenen vettäkin... ja ka´ valmista näytti tulevan: pikeri oli valmista.
( Tääkin määrä tätä tomuskia on näköjään paljon yhdeksälle tortulle; puolita nyt ainaskin tää määrä tahi jopa... tee vaine 1dl määrä. )


85086754_621804391696465_408404831974614

- Otin kampsikkahillokkeen jääkaapista ja asettelin siitä torttuin ylle keskustoihin punaisen "silmän".
- Sitten otin tomuskin, laitoin sitä pursotuspussiin ja porsottelin ynpäri tortun kampsikka-silmän.

83928699_2755862191178056_41640731640175

- Wo´laa - valmista tuli.