... niin kuin nyt aluksi jotain kertookseni vain.

   Käväsin silmälasiliikkeessä ja kyselin arviota kustannuksiin että jos vaikka silmälääkärin kautta uusia linssiä ja sankoja. Entiset sangat kun on väännelty jo sen verta moneen kertaan oikoseen ja mutkalle että ne tuntuu osaavan tehhä nuo liikkeet jo ihan itekkii. Puhumati et oikee linssi tai siis silmä ei passaa oikein ennää yksiin lasien linssin kanssa. Taitaavat sanoa yhteistyön ja ymmärryksensä toisiinsa nähhen irti. Joten uusia pittää. Arvio oli sitten siihen 900-1000 euron tietämille. Työtönnä se tapahtuukii!!!

   Kävimmä jalkani vaivasen luun taatta lekurissa. Polimaksu - ok. Se ol tiijossa mutta ihan tarpeeksi isoksi sekkii on tässä vuosiin varrella jo kasvanut ( muistan kun se ol aikoinaan vajaata 20e! ). Tuntuu keviässä kukkarossa ihan mukavasti. Saati et kun lääkäri ei nyt sitten päätynytkään vielä jalkapöydän luiden luuduttamiseen uudelleen ( varauksen kuuleman laitto sinne tiedostoihin jotta jos jäytyy kovinkin kipiäksi niin soitto vain - ja apu tulee ) vaan saneli että voisin Respectasta käävä ostelemassa Ukko-kultaani jottain jykeviä tukia jotta pysys tämä Ukko ruodussaan eikä kuikuileis muualle päin. Voip olla et jää hankkimati.... maksaapi varmaan jottain nekkiin tuet.

    Kahvihammasta alko jo pakottoo mut kun Matti assuu nyttemmin kukkarossain vakituiseen niin miepä viisaana neitona varasin kottoo lähtiissäin parit eväsleivät jo valamiiks mukkaani. Napostelin ne ratissa ollessain ja niin kahvit ja hampaat saivat jäähä unholaan, moottoritien kilometriin sekkaan.

   Kurvailin poikiin kämpälle. Pelkäsin koko ajan heillä ollessain että saan viel parkkisakon väärin pysäköinnistä kun ei heijän talon pihassa oo mittään vieraspaikkoja joita vois käättee ja kun auto ol kuitennii saatava lähelle, pihhaan mielellään, kun ol muuttokamaa mukana viemisinä ja heiltä mukkaan otettavana. Kuikuilin pihalle vähä välleen mutta onneksi Onni ei suosinut miuta tällä errää. Huh helepotus!

   Mentiin poijan kera kännykkäliikkeeseen hoitelemaan känny-asioita jotka suju... no niin kuin ne tiesi sujuvankin. Sitten tiemme erkanevivat. Hän lähti asioilleen ja mie autollein ja sitä tietä kotia kohen....

   Voi kauhistus! Onni oli tällä välin suosinut miuta! Sain lottovoiton! Jee! Ja viel kerran JEE!!! Olin siinä keskustaan meno hötäkässä unohtanut parkkeeratessain laittoo kiekon tuulilasiin töllöttelemään Parkki-Pirkkoja ja -Pekkoja! Sain 60e sakot! Että näin se Luoja rankasee vielä enempi ku ei muuten ois tarpeeksi tiukkoo. ( Ja niinkun mie oon itellein takonut nyt jo jonkun aikoo että miusta lätkä, muista lätkä - ei oo sakkoihin varaa. Samaten: muista ajaa rajotusten ja liikennesääntöin mukkaan - ei varaa sakkoihin. Ain olen muistannu - mutta nyt. Nyt se herpaantu. Voi pahkura! Itteeni vain voin syytellä ja potkia persuuksiin moisesta tyhmyydestä. )

   Mutta, yksi poika tulloo perjantaina kotio. Ruokaa pittää olla tarjota. Mitä? Sovimme että hän nyt täysi-ikäsenä antaa ruoka, sähkö, vesi, jäte, asunto yms. kuluihin 10e/viikonloppu. Näimpä sitten ostelin olovinnaan 10 eurolla sapuskaa endiin. Mitä sain? 13 euron kuitin ja kaksi ruisleipää ( halvin kilohinta = lue ei paljon ruista varmaan ), kaksi laktoositonta litran maitoo josta teen viiliä entisen viilin juurella, viilin kyytipoijaksi purkin halvinta mansikkahilloo, maksamakkaran ja Keiju-rasvaa pakettin. Tämän kaiken. Tämän kaiken eikä 10e riittänyt vaikka kaikkein halvimpia etin! Ei niin sanotusti mittään varsinaista ruokaa! Ei lihaa - tai meijän tapauksessa kanaa, kalkkunaa tai kalaa. Ei juureksia, ei vihanneksia tai hedelmiä. Ei leivän päälle leikkeleitä, juustoja tms.. Vain oma ylähuuli.

   Ja sitten kun laskeskelin tään kuukauven butjettia niin sain laskuin maksun jälkeen kätteen jääväksi osaksi 10e! Voi hurjaa... mihkähän lähtis törsäämään? Oisko ehotuksia? Vasiten kun tiijän että pittää viel ostoo muutai ku ruokoo vain. Autoon polttoainetta kun on pakollisia menoja joihin on pakko saapua ( mm. työkkäriin ), lääkkeitä pitäs ostaa ainakin yhtä sorttia, pesuainetta siivouksiin, yms.. Mistäpä repäsen?

Talvea%20tammikk.2010.%20115-normal.jpg

   Taijan repästä ainoostaan sen kuulusan hymyn perseeseen!