Gluteeniton, maidoton, "sokeriton".

031.jpg

3dl vettä
3 kananmunan keltuaista
n.1dl Erytritoli sokrua tahi jotain vastaavaa sokrua
4rkl maissitärkkelysjauhoa ( Maizana )
1 sitruunan kuori raastettettuna
1/2 sitruunan mehu
1rkl kasvisleivontarasvaa

013.jpg

- Laita kaikki ainekset pinnoitettuun kattilaan ( vaikka tällaiseen emalipintaiseen kattilaan ) ja keitä seos kasaan koko ajan sitä käsin puu- tahi muoviavatkaimella sekoittaen.
- Laita sitruunakiisseli jäähtymään.

125-150g leivontakasvisrasvaa
n.1dl Erytritolisokrua tahi jotain vastaavaa sokrua
3kpl kananmunan keltuaista
1,5dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
vajaa 1dl nestettä - vaikka vettä

- Vaahdota pehmitetty rasva ja sokeri keskenään valkeaksi, sokerirakeita tuntumattomaksi, vaahdoksi.
- Lisää sekaan kananmunat ja vatkaa.
- Lopuksi vatkaa kuivatainekset sekä neste taikinan sekaan ja...

011.jpg

- ... levitä taikina voideltuun, leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan.

017.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +175´C kunne pinatansa on hivenen kovettunut, saanut väriä.
- Ota uunista poies sekä...

020.jpg

- ... levitä päällensä jäähtynyt sitruunakiisseli.

4kpl kananmunan valkuaista
1,5dl Erytritoli sokrua tahi jotain muuta vastaavaa sokrua

- Laita kananmunan valkuaiset vatkauskulhoon ja aloita vatkaus.
- Lisää sokrua koko ajan pikku hiljaa, vähitellen, vatkaamasi valkuaisvaahdon sekaan.

015.jpg

Vatkaa kunne vaahto on tasaisen kovaa, kuohkeaa ja pysyy taatusti kulhossa vaikkas sen kumoaisit ylös alaisin pääsi päälle. Vo-lá - valmista.

021.jpg

- Nostele valkuaisvaahto piirakkaan sitruunakiisselin päälle.

029.jpg

- Paista kiertoilmauunissa +175´C kunne "marenki" on saanut pintaansa kauniin värin eikä näytä enää juoksevalta, hytkyvältä, vaan on jämerää tekoa.

   Piiras on nyt valmista nautittavaksi kun irrotat sen paistovu´uastaan irti mutta jos haluat niin...
- "Leikkaa", raottele, varovasti marenkikerros piiraan yltä poies.
- Vaahdota jotain kermatuotetta tahi vastaavaa kerman korviketta ( taihi laita vaikkas ihan vaine jätskiä ), mausta se mieleiseksesi ja laittele sitä sitten sitruunakiisselin päälle.
- Asete marenki takaisin yllensä ja - nauti.