Mitä "leipuri" tekee vapaa-ajallaan?
No - mie leiposin aamulla ennen Töitä Kaikettomat Perunarieskaset ja nyt ehtoolla sitten Kampsikka-Raparperi-piiraan Kaikettomalla pohjalla ja lakton-täytteellä....
Kampsikka-Raparperi-piiras.
100g leivontakasvisrasvaa
1dl Erytritolisokrua tahi jotahin muutain muuta sokerin asemasta jos haluaa...
1kpl kananmuna
( jos kierrät kananmunia niin jätä se kokonaan poies tahi korvaa vaikkas palalla banaania, "tilkalla" jotahin hedelmäsosetta, tms. )
1dl Viljatuotteen tummaa jauhoseosta
1dl Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
ripaus kaardemummaa
- Vatkaa pehmennyt rasva ja sokru valkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita sekaan kananmunat ja kuivat ainekset. Tee siis taikina.
- Laita vuokaasi leivinpaperi pohjalle
( tai irtopohjavuokaan sinne reunan ja pohjallisen väliin ja voitele muutoin irtoreuna rasvalla ).
- Levitä lusikkaa apuna käyttäin taikina paperille ja noin pari senttiä reunoille.
Täyteet:
n. vajaa litra kampsikoita pilkottuna +
pari vartta Raparperia pilkottuna pieniksi palasiksi
n.200 g jotahin tuorejuuston kasvispohjaista korviketta
n.250g maitorahkan kasvispohjaista korviketta
1kpl kananmunia
( jos et voi käyttää kananmunia niin vähennä "rahkaa" ja lisää hivenen "tuorejuustoa" - onnistuu hyvin )
- eikä sitten muuta.
- Sekoita "maito"ainekset keskenään sekaisin ja kaada käyttämiesi marjojen/hedelmien päälle tahi sitten sotke ne näiden "maitotuotteiden" kera sekaisin ja kaada vasta sitten piiraspohjan ylle.
( Mie tein "kaiken": kaadoin ensin Kampsikat ja Raparperit piiraalle, sitten maitoseoksen ja sitten vasta sotkin ne keskenään sekaisin... )
- Paista koko komeus kiertoilmauunissa +180´C kunne piiras on saanut sopivasti väriä ja kypsynyt.
Todella ihanaa ja maukasta esim. vaikkas jonkin kasvispohjaisen vaniljakastikkeen kera, nam
Kommentit