... asvaltti kiiltää. Sinua yksin odotan, muiden jo tiedän nukkuvan...": laulaa Jari Sillanpää.

   Voinpa nuin miekin sanoa viime yön, ja nyt tänäänkin kukonlaulun jälkeen: tuulet, nuo Puhurit Pontevat Pohjola, laittavat taatustit asvaltit kiiltämään puhistain kadut ja vievät mennessänsä niihin päältä kaik lumetkin poies niin et asvalttihan se sielt loppuin lopuksi tulee esiin ja kiiltää kuin UKK:n puhtoinen päälaki...
   Tuuli puistaa ja puskee niin et miunkin Poika Poloisen yltä kiskoi suojahupun yönaikaan poies - vaik nurkissaan killuu PAINAVAT kivipainot! ( Roudasin hupun tuon tuulipussisen varastoni suojaan täksi päiväksi. Siis sen hupun! Suojaan tuulilta! )
   Etukuistin harjoilla oli Tuisku tuo Ovela lakaissut pienen pihamme tienoita... samaten oli tuo Ovela Veikkonen meinannut kanervani miun nuo kaunihit ottaa mukaansa ja viedä jollekulle toiselle... Onneksi joku ystävällinen naapuri oli ohikulkiissaan kopannut molemmat käsiinsä ja kaunihisti laitellut porstuani portailla lappeelleen makamaan; josta mie ne sit "istutin" äskettäin porstuani nurkkan suojaan tuolta Ovelalta Tuulen Ketkulta...

   Asustelen pienen mäentaikasen kuppeella joka on laakealla niemellä jos on avointa järven selkää kahelle taholle. Jos ja kun täällä tuuli nuin niinkuin normaalisti puhkuu ja puhisee niin sehän kuuluu pienenä tuulen huminana hormistossain. Liekkö kuulu toisten asunnoissa vahi vaine miun? Mee ja tiijä. Mut oiskoo tää päätyasuntoin osa-syyllinen näihin tuulen ujelluksiin. On nimittäin tämä Majani Mahtava "suorassa linjassa" tuolta pohjoiselta järvenselältä kahden pihapiirimme rivitalo-kollaasin välistä kohti mäenhuippua jonneka ne tuulien tuiverrukset sit rinnettä myöten kavutessaan työntyvät ja siel sit ylös taivahan korkauksiin kohoavat. Meinaan jotta olen paikalla jos on alvariinsa "läpiveto". Tuuletus toimii ihan mukavasti - ainakin jos on tuulien lauluihin uskominen.

Juna-asema%20%C3%A1%20la%20Alapitk%C3%A4

   Voisipa melkein sanoa, tahi siis kuuluttaa ain tuulen puhurin tullessa ja tuolla hormistoissa laujaan laulellessa: "Juna Puustellista lähtee raiteelta 11."  "Matkustajia pyydetään astumaan junaan..." Kun ovat nuo tuulten tuiverruksen sen verta äänekkäitä ja junan ääniä muistuttavia. Välleen on kuin ohikiitävän junan ääntä ja välleen kuin vanha kunnon höyryjuna puuskuttas lähtövauhtia nivusiinsa asemalta lähteissään. Ns. vettää, työntää... ja kaikkesa tekköö. Onneksi ei kuitenkaan tää junanen tästä altain siiry mihkään. Majani Mahtava on ja pysyy paikallansa - vaik Tuuli tuo Ovela kuin yrittää puhkua ja puhista.