...kuis TE muut SEN teette?
   Tässä kuuntelin tänä pänä tuosta Mölytoosasta joka miulla alvariinsa on tääl Humisevallaharjulla äänessä, tahi vastaavasti sitten Suklaatissa avoinna kun sillä huristelen pitkin maita ja mantuja, ettäs ihmisillä on nytten vapaa-aika lisääntynyt tään Korona-viruksen myötä kun tekevät töitä kotonansa.
Kummasteli siinä toimittaja tuo että mitenkä se on mahdollista kun kuitenkin PITÄISI tehdä niitä töitä ETÄnä siellä kotona, et ei sinällään kuitenkaan vapaa-vapaata ole vaan töitä sit tehdään kotonakin, siihenhän sen ajan pitää nyttenkin mennä.
Tosin onhan ne harrastusten ehtoiset ja viikonloppuiset ajat nytten vapaina kun ei nyt voi mihkään konserttiin, näyttelyyn, kerhoon, seuran toimintaan, tms. mukaan. Kyllä.
Muttas entäs sit ne arkiset arkipäivät, päiväsyvämet?
No, aamuisin ei tarvihhe laittaa aikaa pukeutuakseen töihin mennäkseen, eikä ehtoolla sitten kotiin palatessa vapaa-ajan asuun vaihtaa, tahi oloasuun; "säästyy" aikaa. Eikä niihin harrastusasuihinkaan ehtoiden korvalla; "säästyy" aikaa. Eikä tervihhe MATKUSTAA mihkään töihin ja töistä poies. Joten kait tuota vapaa-aikaa sinällään lisää tuleekin...?

   Issellein tuli vaine tänä pänä mielehen ettäs MIEKIN tahdon Koronan takia lisää vapaa-aikaa!
   Tiedän koissa olen, kotitöitä teen muttas kun...
Tänäänkin aamuin alkoi näillä töilläin jo kello kuuden aikoihin jatkuin siitä nytten tähän kunne tähän tään masinan ääreen istuin elikkäs sen yhdeksän tunteroita yhtä kyytiä. Juuri äsken pidin päiväin tään ruokataukonikin!
   Ettäs mitenkä te toiset jotka ns. "vain" kotonanne olette, mitenkä te teette? MITÄ te teette? Onko teilläkin töitä ja hommia kellon ympäri vahi onkoo niin että mietitte jotta mitähän tuota tekisi - olisko jotahin mitä tehdä?
Meinaan että sitä onkkelmaa ei etehen ole viel tullunna miulla. Oikein tosiaankin vuottaisin että tulisi sellainen aika että voisi vaine olla vain. Taitaa olla ainut ratkaisu sellaiseen oloon ja tilaan se ettäs ns. perinteisesti lähdemmä Reissaaja-Lissiksi niin silloin voin vaine olla vain. Ei muutoin, ei ole sellaista oloa ja tilaa että meikä Mummero vetäs lonkisti. Aina kotoa löytyy tekemistä.

   Tää päivä alkoi tänä pänä Kaikettomien leipästen leipomisella ja paistamisella:

IMG_0002%20%E2%80%93%20kopio.jpg


IMG_0006.jpg

Sitten tein Tillikoita litrasen ja kiikutin ne naapureilleni. Laskeskelin juuri ettäs varmahan kymmeneen eri paikkaan. Ihanalta tuntui ilahduttaa heitä taasen. Vasiten täsä "tällaisena aikan". Juteltiinkin siinä TURVAetäisyyden päässä toisistamme eräidenkin kera ettäs ne oli nyt sit tällaiset PerjantaiPULLAT Perjantaipullojen sijaan...
Näihin sivussa siinä kaiken välissä sitten imuroin huusholliain, laittelin kukkain multia uusiin puihin, pyykkäsin, ja hoisin kännykällä välleen asioita ulkomaailmaan josta sitten tulikin...
.... ettäs tänään pitimä lähteä Maakuntamatkailemaan tunteroisen matkan päähän yks-kas yllärinä-pyllärinä:

91800692_530116784357349_487318348733664

Ihana oli ilma ja tila ajella, ei siin mitä, muttas keli oli mitä paskin. Vasiten kun menomatkain tein pienempää tietä pitkin joka oli vaine toisen kunnan puolelta aurattu ja toisen sit ei. Oli sohjolunta, oli sulaa. Oli ns. useamman sentin ( kymmen kunta varmahan ) luminietosta, ja siten ettäs esim. laituuttaminen oli täysin "omalla vastuulla" tehtävää hommaa kun joku vastahan sattus tulemaan. Ja kaikki tää ajo vain YHDEN henkilön allekirjoitusta hakeaksein! Kaksi tuntia laittaa tähänkin hommeen: toinen mennessä, pari minuuttia perillä, ja sitten tunnin ajo takaisin kotia. ISOmpaa tietä pitkin. Matkaa tuli tosin hivenen pitemmälti kuin mennessäin muttas olipahan himpun helpompaa ajella.
Kotona vuotti sitten kukkaruukkujen pesut, tiskit, leipomusten jälkien siivoukset, yms.. Ja päivän jumppa sekä syönti.
   Käsitiskin jätän huomiseksi, Luonnonsuojelulakiin perhetymisen uudemman kera jätän huomiseksi, kaik paperiset hommelit jätän huomiseksi - niitä kun nyt sit tuli tuon allekirjoituksen myötä siitten taasen uusia...
Ompahan sitten taasen huomenissa mihkä toimeen ryhtyä? Ei tarvihhe huomenissakaan miettiä jotta mitä teen huomenissa, sinä päivänä uutena?

   Ja niin kuin mie tänään aamulla ajattelin jotta leipasen noi leipäset ja sitten - no, vaikkas luen loppu päiväni tään?!
Taitaa olla utopiaa moinen "ylellisyys".
   Miulla on jemelissä muutama lukukirjanen ettäs SITTEN KUN on VAPAA-AIKAA niin sitten luen muttas kuten nytkin niin niin täsä varmahan käypi tulevaisuudessakin; olen kuljettanut yhtä tällaista kirjasta varmahan viikon-toista paikastansa toiseen jotta sitten kunne istun ja asetun paikallein niin sitten luen. Edes sivun tahi kaksi; vatkatessa vaikkas... Muttas kun ei vain ole kerennyt. Nytkin organisoin äskennä sil viisiin että kun laittelin konetiskattavat asitat -koneeseen niin toisessa kädessäin oli kännykkä jolla soitin tyttärellein 24/7 kuullaksein hänen kuulumisensa pitkästä aikaa - nyt kun juuri muistin että hänelle-kin pitimmä täsä soitella kunne vaine muistan...
Ehtoolla tietty voisin lukea sivun tahi parikin muttas kun tuntuu ettäs kun tekee tällaisia enempi-vähempi fyysisiä töitä ( ja hitto kun esim. toi yksitoikkoinen autolla ajo väsyttää! ) niin sitä ehtoolla sit ei vain jaksa edes lukea. Mieluummin istua nokotan, katon töllöä jos katon ja painun sitten maata kun alan "onkimaan". Sen mitä nyt yleensäkään saan unta kaaliini tähän....

   PS. Menipä ehtoo tuo eilinen tehdessäin uuden taikinan, leipoissa ja paistaissa ne pullaset uudet. Tiskasin - käsin. Jen,, jne..