...mätä-tämä kohta takana jo lienen, muttas sitä ennen muutama aatos jemeliin kuiteskin.
Aamunen meni asioita hoidellessa kotosalla, muttas sittemmä läksin tuonne Kalakukka-City Go Go:hun kun sinne taanoin tuli kutsu lekurin tykö mennä.

169461832_4179091805457527_2381016430319

   Siitä on nyt "piskuinen" tovi kun olen varsinaisesti misään liikkunut, saati et Hepo Hopiallain karautellut. Mökillä kyl olen sen noin kerta puoleentoista viikkoon käväissyt, muttas et ihmisten ilmoilla jne., sitä en ole tehnä oikeestaan olleskana.
Eikähän nyt ole "tarvinnut" edes Georgen tykö ajella....
Niin - niinpä hokasin, että ovat nytten sit Pesiäisen aikaan muutaneet talvi-nopeudet kesäisiin nopeuksiin. 80km/h on vaihtunut 100km/h ja 100km/h on vaihtunut 120km/h. JEE!
   Arvatkaas KUKA otti tänä pänä karstat poies putkistoista ajopelinsä? KUKA kopasi hivenen rannun mallia ratin takana? Kuka?
Ja vasiten kun satuin ennen paluunmatkallein lähtöä hokasee tuolla netti-maalimassa YHDEN tietyn postauksen taasen uuden; KUKA antoi "liikenneraivonsa" palaa?!
Ei, en mie "raivoissain" siellä sompaillut, en suinkaan. Muttas en mie mitenkään hanaa kiini pidellyt vaan aukaisin "sen" aina kun se vaine mahdollista oli. Kun oli 120km/h rajoitus, niin silloin lesettelin sitä enkää sen alle. Ja 100km/h alueella sitten vastaavasti 100km/h, enkä sen alle! Pieru sentäs!
   Ajattelin taasen näin vauhdin hurmaan päästyäin, vauhdin makuun totutellessain, ettäs kyl se vaine meikä Mummeron pitäisi olla ( tahi ainaskin ryhtyä ) RALLIKUSKI!
Voih, sitä vauhdin hurmaa! Sitä kun pääsee lesettelemään ( lakien ja asetusten mukaan tosin "vaine" ) mielin määrin, mielensä mukaan ja siten ettäs ajokki pysyy täysin hyppysissä ja hallinnassa.
Se vauhti, se tunne, se meno nopia. Kaikki! Wau!


20210406_124118.jpg

   Lekurin pakeilla.
   Lekuri totesi mm. et miun jalkateräni nikamat ( ja etenkin toin vaivaisenluun nikamat ) liikkuvat todella hyvin suhteessa siihen mitä ne voisi olla täsä vaiheessa. Totesi hän, notta jos se nyt metaliläpsyllä jäykistettäs, niin kenties ( varmaa kun ei ole ) Lavantaudit olisivat sit podetut siltä osin. Samaten esim. maakuntaviestit hiihtäin jos niitä pruukkaisin harrastaa. Kuin myöskin baletti - oih, miun balettini.... ( En tod. harrasta! ).
Kertoi hän senkin, jotta jos se vaine höylättäisiin taasen ja ojennettaisi ruotuunsa entiseen, niin se olisi kyllä ( kuten viimeksikin ) heti tuossa parin vuoden kuluttua jo taasen yhtä vinossa ja kipiä...
Jos se nyt leikattaisiin ( syssyllä Töitteni jälkeen ), niin sit olisivat koskut kovat kun joutuisivat nyt kopasemaan toisenkin nikaman olemasa oloa! Se OLISI KIPIÄ sitten ( kuten viimeksikin )!
   Kaikkia näitä siin pallotellessamme päädyimme tulemaan et hän lykkäsi miulle kouraani ns. villinkortit, vapaakortin, jonka turvin sitten voinen päästä kuiteskin tänä vuonna jo leikkaukseen JOS näin ITSE päätän. Tää "tarjous" on voimassa tään vuoden loppuun asti - "ota tahi jätä". Soitan vaine sinne poliklinikalle ja siitä se sit lähtis pyörimään heti-miten, jos niin halajan ja päätän.
Puhuin katsastavani kesän tulevaisen kun Töissä olen. "Tunnustelen" siellä käyskennellessäin, päiväkaudet jaloillain seisten ja työskennellen, miltä tuntuu - tuntuuko kivut miltä? Kuulostelen mihkä särkee - särkeekö mihkä?
Ja niiden perusteella sitten "palajan astialle" tälle.
    Siinä tietokoneen ruudulta edellisen jalkateräni leikkauksen tietoja katsellessaan ja leikkauksista jutellen, totesi hän miun kätein täsä viimeiseksi olleen leikatun? Totesin näin tehdyn ja näytin kätäin tättä hänelle.
"Sinulla on arven muodostusta..." "Niinhän miulla on."; vastasin; "itseasiassa Piirtopaukamoinnin omaan...." Ettäs tälleensä.
Itse olen "pitänyt silmällä" tätä ommelten kohtaa ja yrittänyt katsoa, ettäs muodostuuko siihen tätä Piirtopaukamointia, arven muodostusta, mutten ole sitä oikein nähnyt kunne täsä vasta viime päivinä. Ovat nimittäin noin JOKAISET tikkien pistot aivan selvästi näkysällä; mistä on menty neulalla sisään, mistä tultu olos päin. Jotta saapas täsä viel nähdä mimmottiis "pahkura" se sit lopulta kasvaakaan tähän ranteeseeni!
Ihmettelin hälle, ettäs kun ei ole käsi vielä kunnossa. Kuukausi kun on täsä jo kuiteskin mennyt nyt? "En saa juustoa raastettua, enkä esim. tänä aamuna vessanpöntön pesuainepulloa avattua!? "
Helpotus oli suuri hänen kertoissa ettei tarviikkaan vielä. Ihan on normaalia jos ei viel jekkase.

   Oli muuten jänskä lekurilla käynti.
   Tiedättehän tään, ettäs lekuri on lekuri. "Herra ja hidalko" näin, niinkuin kärjistäin. "Tavan kansa häntä ylöspäin katsoo", jne.. Kunnioittaa on pitänyt, hyvä kun ei pokkuroida aivan jokahisessa käänteessä - nykyäänkin. Ainakin kun sattuu vastahan tulemaan ja kohille sellainen lekuri joka "arvonsa tuntee" vielä nykypäivänäkin...
On siis pelko valmiina persuuksissa jo pelkän se "auktoriteetin", tittelin, ja tieto-taidon takia kun sinne menee, eikä vaine itse sairauden takia. On tieto ja luulo ettäs ne jotahin "suur-osaajia" ovat ja siksi kunnioituksensa ansaitsevat?
Toki ( myönän tään ) onhan tää nykyaikana aikas "takapajuista" ajattelua, on toki. Ennenmuinoon enempi näin ajateltiin ja käyttäydyttiin, kyllä.
Sitä kun on vaine kasvanut aika ja kaudella jolloin tää tällainen ajattelu sekä käytös totisinta totta oli niin...
   ... Olipahan vaine ovale käväistä tänä pänä lekurilla tuolla kun se oli aikas flirttistä juttua koko tuokio. Ei sillä kivaahan se  oli. Eikä pelottanut YHTÄÄN kun sellattiis heiteltiin puolin ja toisin.
Se vaine itseäin sankkevan paljon ihmetyttää, ettäs miksikäs näin käyttäydyttiin ( vasiten mie itse, näin kun omalta kantiltain katsastan asiaa tätä ) kun esim. hän ei ollut yhtään miun maun maukainen ihminen ( mies-ihminen ), muttas siltikin se vaine jotenkin lähti ja meni sitä rataa meil kumpaisellakin. Tosin tiedä en, ettäs suhtautuuko hän kaikkiin potilaisiinsa/asiakkaisiinsa näin samalla tavalla? Minuun ainaskin suhtautui ja se oli miulle aivan uutta! Ihan jo tään lääkäri-potilas -akselin ja asetuksen takia, muttas myöskinsen taatta, ettäs olin aivan selvästi häntä rutkasti vanhempi ihminen! Aivan kuin lapseksein käynyt olisi hän varmasti! Hui!
  

20210406_145118.jpg

   Saanen esitellä: Humisevanharjun uuden uutukaiset "jäsenet"!
   Se oli sit juurikin tänä pänä miun "palkkapäivä" piiiit-kästä aikaa.
   Täsä kun olen tätä sairaslomaa paikallaan pidellyt kiini, niin tulot ovat ollehet mitäpähän ovat tällöin. Vasiten kun nyt jällehen taittelivat peistä tytöttömyyskassa ( heidän "korona-virren" lisäksi siis ) ja Kela; kumpi korvaa mitkin päivät  ja mitä sit toinen puolestansa - niin kuin nuo ei olis lakeihin skriivattu kaikkine omavastuuosuuspäivineen!  Pitimmä soitella sinne ja tänne selvitellessäin itse, ettäs kumpi sitä maksaa ja mitkä päivät. Kumpi maksaa ensin ja kumpi sitten toisensa "jättämä-päivät" korvaten, jotta jo yleensäkin asioissaan näissä joutuisivat toimehen, ettei tarttes "mahanahka selkärankaa hankaa".?
   Näinpä sitä on sit meikä Mummero ollunna täsä aikas niukalla ravintehella tään viimoisen kuukauden ajan kun nää kaksi ovat toistensa kera "särkeä paistaneet" "kansalaisen" ihokkaan menoksi!
Noin kuukausi. Laskut rästissä ( nyt monet lekuri + hamppilekuri käynit ) ja rahnaa Matti Kukkarossa sen pari satasta!
   Jep, jep... NIINPÄ - tänä pänä kun sitten tuli "palkat" ( sairauspäivärahat ) miulle vihoin viimein, niin saine maksettua monet laskut, maksettua parkin sairaalla - ja ostimma viel kaiken lisäksi itsellein piristykseksi kaksi KUKKAAKIN niillä rahoilla! Viisi euroa törsäsin moiseen turhuuteen! Hui sentäs!


   Ja nyt - nyt yliset lämmä ja ylisille lämmä pötköttämään.... Aah!