Kaiketonna.
400g jauhelihaa - kärtsää se.
--------
n.600-700g "pasta penne" glutonna - kiehauta hivenen pehmeäksi, muttas älä kypsennä täysin.
Valuta vedet poies ja kaada pastat takaisin kattilaansa.
---------
n. 5dl nestettä ( miulla oli riisimaitoa ja vettä sekaisin )
2,5rkl maizzena maissitärkkelystä
3rkl ru´uan laiton kestävää rasvaa tahi öllyvä
1kpl tsipuli
lot of valkkareita
maun mukaan mausteita ( täällä meni mustaapippuria ja nyt jops hitunen himalajan ruususuolaa! )
390g tomskumurskaa
- Tee kastike koko nestemäärän suurustuksella:
mittaa astiaan neste ja vatkaa sekaansa maissitärkkelys.
- Laita kattilaan ( ISOon kattilaan ) pohjalle rasva ja....
.... sen sekaan paloitellut tsipulit; kuullota.
- Heitä kattilaan peräänsä mausteet.
Anna hiven aikaa maustua ja huilata seoksen tään.
- Kaada suurustettu neste kattilaan ja keitä nyt kastike kasaan alhaisella lämmöllä.
Muista hämmentää vähä välleen, ja välleensä vähän, ettei kastike kurahda pohojaan!
- Kunne kastike on suurustunut, nostele kärtsätty jauheliha sekaansa sekä...
... sitten myölkin tomskumurska. Anna "kuplahtaa".
------------------
- Ota pasta-penne-kattila eteesi sekä kaada pastan sekaan tuo äsken tekemäsi kastike.
- Voitele reilu vuoka ( miulla 26x26x6cm ) ja kaada sitten tähän astiaan koko aikaan saatu helahoito.
- Paistelyy kiertoilmauusissa +180`C reilu tunteroinen.
( mie en tykkää putsitella sähöuuniain, niin pidän aina paistosten päällä kantta tahi foliota ;
ei muodostu ruskiaa pintaa paistoksiini, eikää esim. tää Lasagnette kuoretu pinnaltansa niin ko ilman peitettään )
Jos halajat juuston perään, niin laittele kasvispohjaista juustoa raasteena koko massan sekaan tuossa kastikkeen ja pastan kokoamis-vaiheessa; hämmähytä sekaansa. Ja tietty; ripotelyy sitä myöskin koko Lasagnette´n pintaankin!
keskiviikko, 9. helmikuu 2022
Kommentit