... ihmettelemään...

   Astelippa eilennä päivällä miuta vastahan kylämme raitilla nuori ihminen. Hänellä oli reppu seljässänsä ja takki yllänsä ( sekä vaattehensa siellä alla takkinsa, olettaisin... ).
Muttas sittenpä oli jaloissan nuissa käyvissä sellattiis tennariset jalkineet! Kesäiset, hyhytvartiset; tuskinpa niitä tuon mallisia kovin vuorauksilla on olemassa, joten aikas holotnat jalkineet tässäkin kevättalvisessa sää ja tilassa vaikkas päivä syvämenä onkin jo jopa joitahin plussa astehita!
JA sitten siinä tennareidensa nuiden yllä, alapuolella takkinsa tuon, oli ihan selvästi ohut-kankaiset housut. Ei siis mitkään paksut talviset housut. Eivät farkut, saati sitten mitkään ulkohousut toppauksineen. "Eikää täsä viel kaikki", vaan NE housut olevaiset olivat ns. POHJE-pituiset! Eivät sortsit ( onneksein? ), muttas eivät edes nilkka-pituisetkaan, et nilkat vaine paljaana olisi käyskennellyt, vaan POHJE.-pituiset!
   Mietin vaine näin "ymmärtämättömänä", sankkevan vanhankansan mukaisesti, muodista mitään tietämättömänä, jne., et eiköö lie aikas holotna kuljeskella? Mitä paleltuu, kuin paleltuu? Kuinka kipiää käypi moinen kylmä vinkka askeltensa noiden?

   Tänään käväisin jällevän sitten kylän raitilla kun pistäydyin sairaanhoitajan edessä Arvauskeskuksessa ( kun tää kätein ajaa, mätii, hivenen haavan tuon leikkauksen kohilta! ).
   Jokunen ilman maskia kulkee - ei hyvä juttu.
   Aikas monella näyttää olevan jo maskit naamallansa - hyvä juttu.
Muttas miksi, oi miksi sitten tekevät jotkut siten et pitävät ns. ei-niin-vaara-vyöhykkeellä, vaikka siellä raitilla muista erossa kulkeissaan jalkaisin, tahi omissa autoissansa ajellessensa niillä, sitä maskiaan korvien taakse oikea oppisesti laitettuna ja - laskettuna kokonansa kankahan osilta leukansa alle ryttyyn?
Siitäkö ne sen sitten nostavat uudelleen suunsa ja nenunsa etehen kun tarve tulee? Sen jo kertaalleen käytetyn, kenties useammankin kerran käsin nyvityn - huonossa lykyssä viruksella altistetun?
   Eikös se pidä johkin mennessään ( vasiten sisätiloihin mennessänsä ) laittaa naamallensa ja sen jälkeen sitä ei siitä poisteta! Varsinkin jos joutuu poikkeemaan useammassakin paikassa sisälle peräjälkeen?
Ja sitten kun ei sitä tarvihhekkaan enää maskia moista ( menee pysyvästi ulkotilaan jossa on tarpeeksi kaukana toisista, tahi käyskentelee turvaetäisyyksin vaikka kotiinsa ), niin ottaa sen poies.
Jos taasen tarvihteekin ja on jo sen entisen poistanut naamaltansa, niin sitten otetaankin UUSI maski käyttöön, eikää sitä joka sinne leuan alle olisi mahdollisesti laitettu "muhimaan"!
   Olenko jymmärtänyt itse nämä jaetut tiedot oikein - vahi enkö?