011.jpg


Gluteeniton, maidoton, sokeriton, jne....

Pohja:
1kpl kukkakaali ( mielellään n.800-900g )
loraus oliiviöljyä
3 kananmunaa
100g juustoa ( Violife for pizza; maidoton, soijaton, gluteeniton )

Täytteet tällä kertaa:
450g kanasuikaleita
260g punaista paprikaa
ISO sipuli
n.10cm kesäkurpitsaa
n.100g kylmäsavulohta
190g/115g herkkusieniä
227g/140g ananasmurskaa
185g cili-tonnikalaa ( myös ne cilit sieltä purkista )
2kpl ISOa valkkaria
2kpl peperonipalkoa
75g pepperonisalamia
n.190g paserattua cilitomattia
n.100g juustoa ( Violife for pizza )

Pohja:
- Pilko kukkakaali ja murustele se pieniksi palasiksi ( ihan murskaksi asti ) käsin tahi vaikkas tehosekoittimella.
- Paista/kuullota kukkakaalirouhe paistinpannulla osa-erissä. Paistamisen tarkoitus on saada hivenen väriä ja makua kukkakaaliin ja samalla haihduttaa liikoja nesteitä siitä poies.
- Sekoita paistettu kukkakaalimurske, öljy, kananmunat ja juusto kulhossa sekaisin ja...
- ...levitä seos leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille.
- Paista pohjaa +180´C kierotilmauunissa n.20min.

Täyttö:
- Paista kanasuikaleet ja halutessasi lisää sekaan, pikkuhiljaa paistellen, pilkottu paprika, sipuli, valkkarit, kesäkurpitsa, cilit tonnikalasta ja peperonipalot.
- Valmistele muut täyteainekset haluamallasi tavalla;
itse mm. pilkoin peperonisalamit ja lohet pienemmiksi osiksi, raastoin juuston, valutin ananaksen, jne..
- Nosta pizzapohja uunista ja täytä se aineksillasi.
- Paista +180´C noin vartti.

Laitan liitteeksi kuvan paistetun pizzan pohjasta,

014.jpg

ja myös kehenon kuvan siitä kuin on helppo paprika käsitellä jos et jo tästä ole tietoinen:

006.jpg

Vedä paprikaan ulkopuolen "syvänteihin" viillot.
Lonkista viiltojen vedon jälkeen yksitellen kunkin "lohkon" palanen paprikan alapuolelta ylöspäin niin että se "naksahtaa" sieltä ylhäältä läheltä kantaansa poikki - loppujen lopuksi siemenet kera kantansa jäävät sinulle toiseen käteen lähes yhtenä kokonaisuutena. Vain muutamia siemeniä tipahtelee leikkuun aikana sinne paprikan lohkojen sisäpinnoille, josta ne on sitten helppo noukkia vaikka veitsen kärjellä pois.
Sekin etu tästä on että jos et käytä koko paprikaa kerrallansa niin käyttämätön osa säilyy pitempään hyvänä kun se kanta tavallaan "suojelee" niitä loppulohkoja olemassaolollaan.