Tää on suht´ vanha ohje jonka muokkasin eilennä ehtoolla leipoissain; vuoden 1981 kokkauskirjasta. 

404949353_775565057923010_58669469629821

 
300g leivonta kasvisrasvaa
3dl käyttämääsi sokeria/makeuttajaa
4kpl kananmunia
10dl jauhoja ohjeen mukaan - mie käytin vaine...
.... 6dl gluton jauhoja joista 2dl tummempaa ja loput 4dl vaaleampaa ( Viljatuotteen jauhoja )
4tl leivinjauhetta
2tl ruokasoodaa
2tl inkivääriä ( käytin 1tl )
2tl neilikkaa
4tl kanelia ( käytän caylon-kanelia )
6-8kpl banskua ( mie laitoin 4kpl )
 
- Vaahdota voi ja pehmitetty sokru kestäväksi, valkiaksi, rakeettomaksi, vaahdoksi.
- Lisää kananmunat voi-sokeri-vaahtoon ja vatkaa sekaisin.
- Lisää tähän vaahtoon osa jauhoista....
- .... ja sitten muussatut banskut sekä vatkaa jälleen sekaisin.
- Laittele loput jauhot taikinan sekaan makuaineineen sekä kohotusaineineen ja vatkaa valmiiksi taikinaksi.
- Paista noin +170´C kunne valmista on.
( En katsele kellon ajoista milloin paistettava valmista on; katselen sen itse kakusta. )


404321645_743551233908690_88147622654338