Nuorimmainen muoskain mukelo ( toisen lähteissä jo aikaisemmin kouluunsa ) huikkasi aamun vielä hämärillä tunneilla, kammarin pimeydestä, lattia-pediltään: "Mummo minulta tuli pissat housuun."
Mummonen tämä vastasi et sitten vaine ylös sängystä ja kuivat pöksyt vaihtovaattehistaan tilalle ottamaan. ( Mielessäin kerkes siin samalla aikaa raksuttaa et voih, oih: läpimärkä tyttönen, läpimärät vaattehet, ja läpimärkä SÄNKY - vaik nyt pissasuojus siel lakanan alla onkin... )
Tyttönen tulla tapsutti tuvan puolelle ja jäi nakottamaan keskelle lattiaa - mummonen kuikkasi nopsaan "sänkyyn"...
ihmetellen kotvan kuluttua ääneen että mihkäs kohtaan sie sen pissasen luirautit ku tää sänkyhän on aivan kuiva!
"Housuun."
Kopasin varmuuden vakuudeksi viel vällyt läpi uudelleen; kopasin lakanan, kopasin patjan - kuivia ovat.... `Missä kummassa se pissi piilottelee?´
Menin sitten tyttösen luokse ja kopasin hänen pöksyjään kunne heitti ne ensin jalastansa poies, ja ällistyin nyt jo toisenkin kerran siihen aamuun: tytön tämän pikkupöksyt ja yöppärihousut - ne kun olivat märät vaine nimeksi!
Et se siitä "housuun" pissaamisesta. Mummonen tämä muistaa sit siitä lähin: tyttö TÄMÄ kun puhuu housuun pissaamisesta niin se tarkoittaa kirjaimillesesti HOUSUJA eikä SÄNKYÄ!