...vapaana!

   Palvelukseen halutaan pätevä, reipas, osaava, asiansa tietävä ja tunteva henkilö. Olkoon se sitten yksi- tahi kaksilahkeinen henkilö. Olkoon se sitten nais´ihminen tahi miehen-kuvatus, mutta kuhan hän vaine osaa tehdä kunnolla ja kunnollisesti kaiken laisia remppoja!

   Voi että mie toivon jälleen että omaisin ne paljon kaipaamani munat ja sitä myöten paljon, paljon, osaamista jokahisessa remppaan vähääkään muistuttavassa jutussa.
On se vaine kumma mitenkä sitä tarvihteisi jatkuvaan osata tehdä kaiken laista remppaa ja korjaamista. Aina olisi tarvista osaaville käsille ja ennen kaikkea tiedolle että miten mikin tehdään kun jotahin pitäisi tehdä.
  Nytten otimma ja maalasin eteiseni yhden seinän maalilla mutta että mie sen tein niin siihen olisi ollut HUUTAVA pula osaajasta joka olisi sitä kanssani tehnyt tahi ainakin joku joka olisi ollut miulle ns. takapiruna neuvomassa että mitä pitää ottaa huomioon, mitä tehdä, ja mitenkä tehdä sillä ei se ole automaattisesti kaikkien ( ei ainakaan miun ) tiedossa kuis toimia.
Olisin tarvinnut monessa paikkaa siinä tietäväistä ihmistä ja hänen tietouttaan sillä ei vaine miun kallooni ja tunteilleni mahdu se että mie "sävellän" ja teen silleen kuin tuntuu ja kuinka sitten se toimi "neuvoo". Se on vaine todella ärsyttävää kun pitää yrittää tehdä tietonsa ja taitojensa mukaan mutta sitten se mitä siitä loppuin lopuksi tulee niin se on kaikkea muuta kuin mitä haluaa tahi viel pahempaa - jälki on kaikkea muuta kuin mitä ajatteli ja haluaisi sen olevan!
   Haluaisin että kun nyt esim. maalaan seinää niin että saisin otettua kaikki seinälistat, lattialistat, kattolistat ja vielä ovilistat ( sekä ikkunalistat ) poies ensin paikoiltaan ja sitten ilman mitään niiden kiertämistä maalarinteipeillä vaine vossekkia seinät nuo maalilla.
Ja kuka miulle neuvoo miten mie saisin ne silikoonilla rotjatut ( siis todella rotjatut kun sitä silikoonia on enempi tahi vähempi isommalti nurkissaan! ) nurkkaset nätisti maalattua sinne nurkkiinsa asti? Kuis siihen silikoonin reunamalle saa VIIVAsuorasen reunan maalattua? Voi kun osaisin... Mites estetään se kun vedän maalarinteipit poies seinästä listoinsuojauksesta poies, ettei se samalla vejä sieltä seinästä maaleja mukaansa?! Siis todellakin näin tapahtui! Miksi tapahtui? Mitä tein väärin? En ainakaan laitellut liian paksulti maalia seinään tuohon vai näin voisikin luulla, sillä hyvä kun peitti entisen pohjan näkysältä se maalaamiseni!
   Muttas nyt se on joka tapauksessa rotjattu koko se pienoinen eteiseni seinä. Jopa ne entiset naulakkokoukutkin laittelin sinne seinälle paikoilleen takaisin. Tosin niitäkin laitellessain sain hohtimista aimo mustelman kämmeneeni kun puristin vahingossa itse niillä kämmeneni nahkaa - snif.

   Käväisin tänään taasen katsastamassa yhtä juuri myyntiin tullutta vanhaa mummeron mökkiä.
Siis todellakin mukavassa miljöössä oleva tönö - tai no, kaksikin itseasiassa sillä siinä olisi kaupan kaksikin pienen pientä mummon mökkiä samassa paketissa.
   Se vaine ettei tässäkään kaupassa ole tulossa mitään talonmiestä kauppaan mukaan jotenka itse pitäisi osata rempata se haluamaansa kuntoon ja nimeen omaan pitääkin rempata sillä ei ole kyse omasta halusta vaan siitä että ne vaativat sitä remppaa ennen kuin niissä voisi asua. Jopa niinkin että toiseen rakennukseen oli jo haettu purkulupaa... Tosin ne ovat merkityt "suojeltaviksi rakennuksiksi" jotka pitäisi sitten korjata tahi tehdä niihin muutoksia museoviranomaisten lausuntoja pyytäen. Että silleensä - ei olekkaan paljosta kymysys.
   Mutta että mie alkaisin kaiken tuon vaativan rempan tekemään - ei onnaa. Ei vain onnaa. Ei ole osaamista, ei tietämystä, eikä mitään muutakaan vaadittavaa jutskaa. Olen siinä suhteessa "peukalo keskellä kämmentä".  Sitä paitsi pitäisi tietää mitenkä menetellä nuihin viranomaisten kera... Oih, voih.
   Ja kuitenkin; omaa tupaa, omaa lupaa, tahtoisin mie.