Päivällä ollut "ehdollisen" mahdollisuus on nyt sitten totta. Pitäisi osata juuta tai jaata siihen sanoa. Pohtijaa tarvitaan. Ihmistä joka on puolueeton, mutta joka tietää suunnilleen missä mennään. Eli tarviin ihmistä joka antaa kysymyksiä sekä kysenalaistaa, jne.. Ulkopuolisena mutta kuitenkin uskottuna ja läheisenä.

 

   Kuten olen kertonut ja sanonut niin jos ja kun tää taloni matala muuttaa aikanaan omistajaa niin ikävähän tätä tulee! Siitä ei yli, ei ympäri pääse. Tulee ns.maansuru. Onhan tässä eletty jo himpun vajaa 24 vuotta. (Miun elämäni eletyistä vuosista puolet!) Ja tää on lisäksi kaikkien muoskiini synnyinkoti! Mikä menetys se onkaan kun tästä tulee muutto? Ei ole isoa kotia jossa kokoontua, ei ole tätä tuttua ja turvallista kotia jonnekka palat, niin mie kuin muoskatkin - ja muoskiin muksut! Apua!

Koti%20%286%29-normal.jpg

 

   Yksi murheenkryyni miulle on se että missäs mie sitten kävelen tai lenkkeilen? Siellä asvalttiviidakossako? Kauhiaa! 

Kuin nyt on hyvä! Voi lähtiä mihkä suuntaan tahansa. Ain tulee eteen uutta tietä. Ei tarvii palata samoilla jälillä takaisin. Ja se mikä on IHANAA niin toi luonto joka on het nurkalta auki! Voi sitä ihanuutta kun menee tuolla ns.maaseudulla ja saa aistia silmin ja tuoksuin kaiken sen mitä maa ja tuulet tullessaan tuovat. Kaikki ne puiden ja kukkain tuoksut. Vasta niitettyjen peltojen heinien ja syksyisten viljain tuoksut. Puiden ja pensaiden tuoksut. Tai kynnöspeltojen tuoksut. Lintuin laulut. Muuttolintuin tulot ja lähdöt. Ahomansikoiden maut, heinäkorsien vienot henkäykset. Sen keväisen tai syksyisen puhurituulen pauhannat ja kasvojen pieksännät. Kuinka tuuli työntää selästä matkalaiselleen lisää vauhtia tai panee vastahankaan viimeiseen asti, topaten matkaajan vauhtia!  Tai talvisin kun maas on hanki ja järvet jäässä. Kuin kaunista luomakunta onkaan! Puut huurussa, tienposket yltä-kyllä täynnä lunta. Sinne ei ole ieti mennä ilman suksia. Lumipenkat korkiat, hanget hohtavat ja kauniit. Pakkanen kiristää poskipäitä mutta silti sieltä et voi olla poissa. Paljon vaatetta vai yllesi ja menoksi. Sinne paukkupakkasten sekaan.

Miettil%C3%A4npellot%20Sakarilan%20kupee

 

   Kaikea tätä tulee ikävä. En uskokkaan että vastaavaa paikkaa maailmasta löytyy! Ei ainakaan sieltä asvalttiviidakon keskeltä!