...vahi pitiskö pikemminkin sanoa ettäs niin kukkaset kuin emäntäkin - ottavat nokkiinsa sillä:


50962114_2317392174960842_38138271065387

    Tämä pien Vehkanen oli tänä aamuna ani varhain sitä mieltä et ei oo tää Mummero Humisevanharjun häntä muistanut sit olleskana. Ei ainaskaan "viimeiseen viiteen ves´kesään!"
   Totuus on kuitenkin täl´ haavaa "hivenen toisenlainen": eivät ole oikein nää kukkasein miun viel pääseet multain vaihdon jälkeen ns. normirytmiin kaikkien kastelujen ja kastelukertojen välien kera.
Toisia pitis olla alvariinsa kastelemassa kun/jos juuristoaan jouduin kenties hivenen "koulimaan", ja sit toiset eivät ole siitä moksiskaan - tahi sit en nykässytkään olleskana juuriansa; tavallinen, normaali, kastelurytmi ( jokatoinen päivä ) käy niille.
Siksipä siis toiset siitä täl viisiin välleen hivenen vihjaavat... jotta jano jo olis!


   Täsä kun hehkuttelin taitojani oivallisia maalarin saralla niin ihan tytyväinen lopputulokseensa olen muutoin muttas... en vaine pääse milläskänä perfeniosmistani irti ja mieltäin vaivaa alati se piskuinen pläntti seinän palasta tuota jok´ jääpi pyykinpesukoneen vierustalle ja samalla myös siihen työtason alla. Siis sinne ns. näkymättömiin noin niin kuin arkisessa elämässä mutta annas olla kunne koneen tuon siitä poies otaa niin johan näkyy! Se osanen seinästä tuosta on maalilla vosekkimati!
Ja ittein tietäin, ittein tuntien, ja tässä jo mielessäin nähnyt olen näihin muutamain päivin aikana siitä maalauksestain, ettäs sehän ei sit milläskänä käy Mummeron tään pirtaan. Ei sit millään!
   Tiedän että jos olisin nyt vaikkas Majassain Matalassa niin miehän isse sen liitännät hoitelisin tullen ja mennen muttas kun nyt olenkin täällä Majassain Mahtavaisessa josa ovat nuo liitännät hivenen kinkkisissä kohissa mm. siellä kaapiston alla, siellä ns. "ryömintätilassa", siellä misä on ne kaapistojen jalat, siellä lattian rajassa, niin enhän mie sitä sieltä taija tehdä! En sit milläskänä! En edes näe niitä liitäntöjä väänellä ja käänellä mihkään suuntaan edes näillä uusillakaan kakkuloillain, kun sen verta sokia kuitenkoin jo olen.
   Näin ollen olen täsä kysellyt Ystäväiltä, Hyviltä, Rakkahilta, sekä suvulta ettäs tuttavilta, joskoo kenkään avuksein tulisi ja irrottaisi koneen tuon poies putkistostaan sekä sit laittelisi takaisin paikallensa jälkeen rotjauksein ( ja taustansa puhdistuksen siin samalla )? "Kysyä saa pyytämättäkin."... vahi mites se menikään se sanonta taasen; ei kenkään, ei kukaan, Mummeroa riennä avittamaan, ei. Snif.
   Näimpä se oli sit soitto kylän tämän "suuren" putkimiehille ( miehille tosiaankin kun siellä on vaine miehiä töissä naisten loistaissa poissa oloillaan ) ja pyyntö ettäs joskos he vaikkas....? Tietenkin, tottakait, he tulevat sillä hehän hommasta tuosta maksun sitten saavat. Tietenkin.
   Arvatkaas Lukijain Armahat kuka kihisi täsä vaiheessa? Kuka päästeli höyryjä pellolle? Kuka pomppi käytännöllisesti katsoin tasajalkaa ja noitu sit sen viimosen päälle?
Voi että otti pannuun: kukaan ei avita hyvää hyvyttään vaik´ tiedän heidän tuonkin taitavan.
Kävi pirtaan se etten itse sitä nyt saa tehtyä vaik´ yleensä kaik´ lavuaarien yms. putkistot puran ja liittelen takaisin. Puhumatikaan tosiaan tavan pesukoneiden liitännöistä - olen klaaranut ne tähän asti itse kunne sit tänne muutin, tänne josa TUO pesukone on aivan väärin, väärään kohtaan suuniteltu tätä asuntoa rakentaessa jotenka täten sen liitännät ovat sit tosi vaikiat!
Manasin KAIKKI KAKSIlahkeiset sen viimeiseen Hornantuuttiin! Sadattelin, manasin, puhkuin ja puhisin! Päästelin höyryjä niitä jotka sisukalujeni seassa olivat, ulos raikkaaseen maailmaan. Otimma ja kävin luomassa lumet, tekemässä lumityöt. Jumppasin hikeä pintaan, tiskasin, yms. "pientä" näkyväistä jutskaa tein, jotta lauhtusin. Jotta olo ja tila muuttuisi ajatusmaailmassain ja "rinnan alla".
   Helpotti, helpottipa hyvinkin.
Nyt vaine sitten jään vuottaa jotta koska se putkimies tulee ( huomenissa ) ja saan hommain hoidettua - maksun kera. Saakuti!