Piiraan pohoja:
100g leivontakasvisrasvaa
0,5dl käyttämääsi sokeria/makeuttajaa
0,5kpl kananmunaa
2dl gluton jauhoja
- Käyttäen jääkaappikylmää -rasvaa ota 100g sitä -rasvaa leivontakulhoosi ja lisää siihen ensin sokeri sekä jauhot;
nypi murotaikinaksi.
nypi murotaikinaksi.
- Lisää rikotusta, sekoitetusta, kananmunasta puolikas taikinan joukkoon ja sotke massaksi.
- Siirrä taikina noin puoleksi tunniksi jääkaappiin kylmään joko tuorekelmuun käärittynä tahi tiiviin, suljetun, astian sisälle.
- Voitele esim. perinteinen, lasinen piirasvuoka, rasvalla tahi ruokaöljyllä. Laita päällensä leivinpaperi = pysyy leivinpaperi paree paikallansa paiston aikana...
- Nosta taikina tälle leivinpaperille ja levitelyy se siihen siten kuin halajat: piiraan reunoilla tahi ilman.
- Jos laitat piirasreunat, niin "sido" ne -reunat foliokaistaleilla ympäri reunojansa foliosuikaleilla.
- Paista +200´C noin 10-15min.
- Nosta vuoka poies uunista ja poista foliotkin reunoitansa.
- Paista ilman folioita viel hiven aikaa.
- Nosta piiraspohoja uunista poies jäähtymään ja laske uunin lämpö +150´C lämpöön.
- Nosta piiraspohoja uunista poies jäähtymään ja laske uunin lämpö +150´C lämpöön.
Tee sitruunamassa:
2kpl kananmunia ja...
1kpl kananmunan keltuainen
2,5dl käyttämääsi makeuttajaa
( henk. koht. näyttäisi riittävän vaikka vaine 0,5-1dl.... )
n. 1,5rkl maizena maissitärkkelystä
n.1,5rkl sitruunan kuorta raastettuna
1kpl sitruunan mehu
- Riko kananmunat leivontakulhoosi ja lisää joukkoonsa kananmunan keltuainenkin.
- Lisää sekaansa muut ainekset sekä vatkade massaksi.
- Kumoa täytemassa piiraspohojan päälle.
- Nosta uunin syövereihin paistumaan.
- Anna paistua kunne valmista on;
Kommentit