Maidoton, gluteeniton, sokeriton.

15kpl pienehköä pottua
6 isohkoa porkkanaa
100g palsternakkaa
100g selleriä
150g lanttua
1kpl tavan sipuli
2kpl isoa valkkarin kynttä
1/4tl mustaapippuria
0,5tl tulista chiliä
0,5tl kurkumaa
ripaus suolaa
400g:n kookosmaidon kermaosa
juuresten keitinvettä

- Pese, kuori ja pilko juurekset sekä sipulit kattilaan.
- Keitä kaikki melkein kypsiksi.
- Soseuta blenderissä pienin erin kun blenderit eivät anna "ahtaa" sisällensä soseutettavaksi kuumaa ruokaa isoa erää kerrallaan.
Laittele aina blenderiin juuresten sekaan hivenen keitinvettä ja sitten vasta "blendaa"...
- Kaada soseutetut erät takaisin kattilaan.
- Mausta ja lisää kookoskerma.
- Lämmitä vielä tovi ja maista onko maku siulle sopiva.
- Tarjoa siltänsä tahi lisää sattumia sekaan:
jotain kanaa, lihaa, kalaa kypsennettynä,
nakki- tai makkarapalasia,
kysennettyjä juureksia palasina,
liotettuja, pehmennettyjä ja paahdettuja pähkinöitä,
persiljaa, tilliä, rosmariinia, tms. maustekasvia.
"Vain taivas on rajana" sattumille.

013.jpg

PS. Minulla oli sosekeiton kylkiäisenä tänään tehdyt Sipanniekut, ja jälkkärinä Rättänää - nekin maidottomia, gluteenittomia ja sokerittomia