Olen täsä pitkään, pitkään, pitkään, haaveillut lasagnesta syödä. En ole sitä syönnyt sitten kuin... joskus... en ainakaan nyt tällä ruokavaliolla ollessani elikkäs vuoden 2015 jälkeen ja sitäkään ennen kun siitä oli kauan kun tein sitä siellä Majassamme Matalaisessa kun joukot kaik oli viel silloin kois... eli voinen arvailla ettäs jotahin viisi vuotta sitten viimotteeksi?
Ja nyttemmin kun olen tehnyt lasagnea niin olen ain vaine tehnyt tyttärellein 24/7 sitä syödä kun hän tykönäni on käynyt. Olen ostanut kaupasta valmiit kastike/maustepussukat sekä siihen sitten tavan lasagnelevyt. Pläjäyttänyt kasaan ja that it´s. Helppoa, nopeaa ja hänen tykkäämäänsä.
   Nyt päätin että miksi miun pitäisi ain tehdä jotahin hälle ja sit jotahin itsellein? Miksi oikein? Miksen mie voisi touhuta ain jotahin joka kävisi molemmille?
Näimpäs sitten siis... ostimma kaik ainekset ihan ehtana alkuperäisenä ja aloin kokkailemaan ajan kera huomiseksi valmihiksi ( ja täksi päiväksi itsellein sekä muoskain mukelolle jok tyköni nyt ensi yöksi tuli ) kunne tyttärein tämä tyköni taasen tulla tupsuttelee.
   Näinpä Kaiketonna suunittelin ja kokosin koko komeuden. Hyvää muuten tuli...
Maidon korvasin riisimaidolla kun en esim. soija- tahi kaura-maitoa pruukkaa käyttää ( soija ei käy elimistölleni; tulee vatsapuruja ja kaura on viljaa vaik kuin nyttemmin sanotaan ettäs on gluteenitonta ).
Lihan korvasin Kidneypavuilla kun protskua ja täyttävyyttä kuiteskin tästä halusin. Lihaa tuntuu et en halua syödä... Soijarouhe ei. Nyhdöissä on lisättyä sokeria vähintäänkin josko lie muutakin sopimatonta seassansa.
Juustona käytin kasvispohjaista VioLifen hyvin sulavaa ja tässä tapauksessa liukenevaa, "for pizza" -juustoa. Jonka raastoin ensin ennen kuin -maidon sekaan sulamaan laitoin niin sit nopiampaan suli joukkoonsa.
Lasagne levyt taasen pitimmä korvata tavan makirooneilla ( gluton kylläkin ) kun eihän tällaisella "tuppukylällä" ole glutenitonta lasagnelevyä saatavilla - ei tietenkään :(


IMG_0014%20%E2%80%93%20kopio.jpg

Kaiketon.
N.10-12hlö.

5 x 285g Kidneypapuja
5 valkkaria
3 ISOa tsipulia
1 punainen paaprika
1 keltainen paaprika
400g paserattua tomaattia

200g VioLife juustoa raastettuna
n.5-6dl riisimaitoa ( tahi muuta maidon korviketta )
3rkl paprikajauhetta
2tl meiramia
2tl basilikaa
1tl oreganoa
mustaapippuria maun mukaan

800g gluton makiroonia

- Huuhdo ja valuta pavut.
- Pilko tsipulit, valkkarit ja paaprikat sekä kuullota ne paistinpannulla.
- Lisää kuullotetut kasvikset tomskun sekaan kattilaan kiehahtamaan. ( Älä keitä, kiehauta vaine. )

IMG_0004.jpg
- Keitä toisessa kattilassa -maito kera mausteiden...
- ... sekä juustoraasteen...
- ... ja kolmannessa makiroonit muttas ei ihan täysin kypsiksi sillä ne kypsyvät loppuun sit uunissa.
- Jos siulla on lasagnelevyjä niin kokoa lasagne vuoroladonnalla kastikkeiden kera mutta jos on tilanne kuten miulla tänään et on vaine tavan gluton makiroonia niin laita vaine kaik yksissä tuumin sekaisin isommassa astiassa ja kumoa sitten voideltuun paistinvuokaan.
- Paista kiertoilmauunissa +160´C peitettynä tunteroinen ja sitten n.30min - tahi kunne pinta kauniin rusketuksen saanut on.