Välillä sitä epäilee että osaanko mitään tehdä? Saanko mitään tehtyä?
   Mutta nytpä on talo siivottu ns. normaalisti läpi. Aloitin sunnuntaina yhden poikani kera. Hän auttoi isojen mattojen puistelussa ja pyyhki pölyt omasta huoneestaan sekä pesi yhden vessan.
Siitä jatkoin sen illan ja eilisen. Tänään rutistin pukuhuoneen, vessan ja suihkun sekä saunan puhtaiksi. Jee!!!
   Paukkuvi pakkaset nurkissa. Minä tyttö se roudasin pakasteet pakkasestani ulos paleltumaan sekä otin ja sulatin pakastekaappini. Nyt passaa marjoin siellä olla-öllötellä ilman paksua huurrekerrosta!
Siinä välleen kävi aamusella uusi asuntovälittäjä välillä juttusilla. Kierettii kartano ja tontti. Lupaili astua remmiin kun sen aika tulee kuun lopulla.
   Aamulla tuikkasin tulen takan persuuksiin ja päivemmällä leivinuuniin. Nyt on tiipii lämmin. Eikä kuten pari viimosta päivää; hädintuskin +18´C sisällä kun ulkona paukkuu -17´C pakkanen.

10.2.2012.%20Lammasaho%2C%20Kivim%C3%A4k

On ollut viposia öitä. Piti taasen laitta vällyin alle vipinää = otin paksumman täkin taasen käyttöön. Lauhojen kelien tässä välillä ollessa - muutin jo toin paksun takasin ohuempaan täkkiin.
   Kannoin polttopuita kuivahtamaan sisälle takalle ja uunille. Samalla reissulle sitten sahailin tulevaa varten jemeliin takkapuita jirnikalla. Yrittelen aina "ohikulkiissa" sahailla jonkun 20klapia poikki jotta ei sitten tarvii ain kerralla urakoida enempiä, ja pakosta kun ei olisi nuita valmiita klapeja. Sahhaan ne noin 20-25cm pätkiin. Ne on silleen helpompi laitella takkaani ristikkäin pinkkaan ja poltella. Pystyyn laitettuna ain kaatuilevat pitempinä klapeina lasiovia vasten ja ovat kehnompia poltella. Joten siksi ain tätä urakkaa saapi "harrastaa".
   Sitten aloitin toisenlaisen urakan. Joulukinkkua kun oli vielä tallessa pakkasesta sulatettuna (otin pari päivää sitten sulamaan), otinpa ja tein ruokaa pakkaseeni kerralla isomman määrän. Muuten kinkun jämät olisivat pian oppineet kävelemään ja mie ollut sit sen verta vähimmissä ru´uissa. Tein ensin uunipuuron ohrasta. Siihen laittelin loppuja maitoja jääkaapistani - en juo itse maitoa joten sekin olisi pian saanut jalkansa alleen jos sitä ei olisi käyttänyt hyväkseen. Sitten laittelin peruna ja makaroonilaatikot valmiiksi - kinkku lihana siel seassa. Laitoimma uunin lämmettyä alli-huuppa uuniin yhtäaikaa ja läksin kävelylle.
   Hilppasin melkein puolitoista tuntia (vanhan laskuopin mukaan se tarkottaa noin 8km mut epäilen että tuli himpun vähemmän miun laskuin mukkaan).                                                                                                                           Kotia tultuain ottelin ru´uat uunista ja jaoin pakasterasioihin jotta sit sieltä ottelen ain syyvä. Noin ensi viikon loppu puolelle asti ru´uat riittää mukaan lukien poikani viikonloppuna täällä olo. Yksi lämmin ateria päiväänsä. Tietty välleen tehhen itte muuta ruokaa... sillon noi riittää pitempäänkin. Mut onpahan ainakin sapuskaa syyvä. Ja leipää on pakkasessa; naapuri toi taasen erän ruisleipiä. Rasva, levite vaine saattaa tehhä tinkaa - loppua.
   Joten vaik sitä tuntuu et ei tee mitään (iltoihin yritän ain asettua vaik töllön ääreen noin 17.00. pintaan eli lopettaa kaikenlaisen hommaamisen) niin oon saanut kuitenkiin jottain aikaseksi. Jopa kunnon ruokaakin - jota ihmekyllä (26vuotta, yhteensä 7 muksua ruokittuani ja hengissä pitettyäni koko huushollin) eppäilin ite etten ossaa - sittenkään?